x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: קרנות אג"ח

קרנות אג"ח

לפני כחודש קניתי כ-7 קרנות נאמנות אג"ח
    על פי המלצת הבנק
    למרות שקראתי שהמצב מסוכן כרגע ( הכל יחסי ) בהשקעה הנ"ל.
    נאמר לי שההשקעה לאורך זמן היא הנכונה (באפשרותי להשאר בהשקעה גם שנתיים שלוש ויותר )

בנוסף האם בזמן ירידות של יומים שלושה כדאי למכור ?
    או זו לא התנהלות נכונה

תודה מראש על התשובה

Re: קרנות אג"ח

hilel שלום רב ,
    ראשית אשמח אם תפרט לי את שמות הקרנות המצויות ברשותך ואגיד לך ספציפית איזו קרן היא טובה יותר ואיזו פחות ( לפחות איך שאני מסתכל על הקרנות )
    שנית , ציינת שאתה לא מתכוון להשתמש בכסף כעת ולכן עצתי אלייך היא לא לנסות לתזמן את השוק , השוק חכם מכולנו ואין מישהו שיכול לנבא או לתזמן את השוק . לכן , פעילות כמו שברצונך לבצע והיא למכור נכס כלשהוא ולחזור אליו בעוד יומיים- שלושה תניב לך לאורך זמן בוודאות כשלון והפסד !!!! אומנם יכול המזל לשחק לטובתך ותצליח "לנצח" את השיטה אבל אני אומר לך שזה יהיה מקרה חד פעמי ואל תנסה להיאחז בזה !! זה מתכון בטוח לכשלון והפסדי הון.
    אם אתה לא מאמין בשוק אז תצא לגמריי ותממש רווחים שבטוח נצברו עבורך בקרנות ( ושוב אשמח אם תגיד לי את הרשימה ככה אוכל יותר לפרט כלפיי שאר הגולשים ) וכאשר תהיה מחוץ לשוק הכניסה מחדש תהיה אצלך בטונים אחרים מכעת כי פסיכולוגיית ההשקעה הינה שונה לגמרי כלפי משקיע שנמצא בתוך השוק לעומת מישהו שנטול פוזיציה .ומנגד אם אתה מאמין בשוק אז תבחר כמה קרנות טובות( במידה וזה נראה ככלי השקעה טוב בעיניך ) ותשקיע בהם תעצום עיניים ותתרחק מהמסכים עד התקופה שתצטרך את הכסף ואל תנסה לתזמן את השוק גם אם זה יעלה לך במספר שעות שינה..
    בברכה , לברון

קרנות

הראל פיא שקל+ 10שער מיו
    הראל פיא- 20/80
    מגדל אפיקים 20/90
    מנורה מבט אגח מדורג +10
    מנורה מבטחים 10/90

hilel שוב שלום ,
    אוקיי אז ראשית אני רוצה לציין שרוב הקרנות שרשמת הינם קרנות טובות בעיקרן ,אבל רובן מתפקדות על אותה המשבצת..לא שזה רע כי חשוב פיזור ואף חלקן חדשות אז טבעי שבהתחלה ייתנו גז על מנת להראות תשואות ( וזאת תוך כדי לקיחת סיכונים וס"ת גבוהה מהממוצע בקטגוריה ) .
    בגדול לדעתי בשנה הקרובה ( לפחות ) האפיק שיהיה הכי נוח לשהות בו וזה גם האפיק שרוב בתי ההשקעות שמים את מרצם ואת אנשי השיווק שלהם הוא תחום הקרנות המנוהלות ( כל ה 90/10 , 80/20 ודומיהם..)
    כעת קל ללכת אחרי העדר ושהיועץ בבנק יגיד לך 90/10 ואני מאוד מכבד זאת ואפילו מסכים עם זה !!! אבל יותר חשוב לי שתבין אתה בתור משקיע למה האפיק הזה יהיה טוב בשנה הקרובה , כי אתה זה שצריך לקחת אחריות על ההחלטות שלך ועל הכסף שלך ולא חבר/יועץ/גורו כלשהוא..
    אז בוא ואגיד לך כיצד אני רואה את הדברים ..
    השוק כאמור עבר כברת דרך ארוכה וחזקה בשנה האחרונה אז מצד אחד כולם מחכים למימוש שיבוא ( והוא יגיע מתי שהוא כי אחרת זה ממש לא כלכלה בריאה ונכונה , וזה לא ייתכן שהקטר לא יעצור בשום תחנה וינוח טיפה וימלא דלקים ) אבל מצד שני שוררת במשק רמת ריבית נמוכה מאוד ( וזה ממש לא רק אצלנו זה בכל העולם ) ולכן אנשים אפילו הסולידיים ביותר שבינינו ( שכל הזמן שומעים בחדשות שהבורסה עולה , והם נמצאים בפקדון שנותן להם סדר גודל של 2%) מתחילים לפזול לשוק ההון על מנת להשיג תשואה סבירה עבורם ( משהו שהיו רגילים לקבל בפקדונות , מקמ 3.5%-4% לפני מספר שנים ) ולכן עדיין תהיה זרימה של כסף חדש לשוק .
    מה הלאה ?? במידה והאופטימיים שבינינו צודקים והשוק ימשיך לדהור קדימה אז כאמור האפיק המנייתי ימשיך להוביל בתשואות וימשיך לדהור קדימה , ומה יקרה לאפיק הסולידי ( מקמ , אגח ממשלתי , קונצרני מהדירוגים הגבוהים ) ? אפיק זה ייפגע , כי אנשים ירצו שוב להשיג תשואה יותר גדולה והתאבון לסיכון ייגבר דבר שיגרום ללחץ מכירות באפיקים אלה וזרימה חדשה לאפיק המנייתי שייתן לו דלק נוסף להמשך עליות.
    במידה והפסימיים שבינינו צודקים אז קורה בדיוק ההיפך האפיק המנייתי יחטוף ( אולי אפילו יחטוף חזק מאוד !! ) ותהיה בריחה ו"פליי טו סייפטי " מצד המשקיעים דבר שיגרום לעליית מחירים בממשלתי ובקונצרני הגבוה מעודף ביקושים.
    כלומר קיימת קורלציה הפוכה בין אפיקים אלו ( דבר שלא היה בשנים אחרות כאשר הריבית היתה גבוהה יותר משמעותית ).
    אז למה בעצם אנחנו המשקיעים הקטנים צריכים את מנהל הקרן ? למה אנחנו לא יכולים לעשות לעצמנו קרן של 90/10 ?
    התשובה היא מאוד פשוטה !!! פסיכולוגיה !!! טבע האדם הוא להרוס את מה שהוא בנה..
    ואפשט לך את זה ..אם היית משקיע בשורה של אגחים ומניות והיית עושה את כל ההשקעות בפיזור נכון ומדוייק אז בטוח שאם היית בודק את התיק כל כמה ימים אז היית רואה פה ושם בסיכום כל שורה מינוס ( ואל תשכח לרגע - אני יוצא מנקודת הנחה שהשקעת את הכל נכון !! כי הפסיכולוגיה היא אחרת כאשר אתה בפנים וכאשר אתה בחוץ ) אז בתור משקיע פרטי כאשר תראה מינוס אז סביר להניח שתחשוב שלא השקעת נכון ( וזו טעות בסיסית ) ואתה תבצע מכירה של הדברים במינוס ( גם אם אלו אגחים של חברות טובות שיתנו לך מספר אחוזים בשנה ויניבו לתיק תשואה חיובית בסיכומו של יום ) וכאשר תראה את הדברים בפלוס אתה תרצה לחזק אותם וכך למעשה אתה תפר את האיזון הרצוי ( שמותאם לכל לקוח לפי אופיו ) .
    אלו דברים שאני מאמין שלא קורים בקרנות כי שם לא מורגשת הפסיכולוגיה וברור לי שבקרנות שרכשת אז אם היית רואה את הרכבן כל יום אז קיימים ניירות רבים במינוס אבל ההשקעה הבסיסית היא טובה ונכונה ולכן מנהלי הקרנות לא ממהרים לממשה.
    ואתה בתור לקוח רואה רק את השורה התחתונה של כל הקרן , וברור לך שאם תנסה לתזמן את אחת הקרנות או את השוק אתה אולי תצליח במזל לפגוע פעם-פעמיים אבל זה מתכון בטוח להפסד התשואה האמיתית שהקרן מניבה לאורך זמן.
    הפיזור הנכון בין האפיקים השונים למעשה יניבו תשואה חיובית במהלך השנה הקרובה וזאת הרבה עקב רמת ריבית נמוכה.
    בכל מקרה שיהיה בהצלחה ומקווה שעזרתי , הדברים לא משמשים להמלצה לפעולה כלשהיא אלא פשוט זוהי זווית ראייתי על הנושא הנ"ל
    בברכה, לברון

תודה על הכל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות