x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: מס רכישה דירה שנייה

מס רכישה דירה שנייה

שלום רב,
    ברשותי דירה אחת בה אני מתגורר כיום. בנוס, לדירה זו, רכשתי דירה להשקעה במסגרת קבוצת רכישה (אני בעל הקרקע בלבד כרגע, בנייה צפוייה רק בעוד כשנה).
    ברצוני לעבור לדירת מגורים חדשה. במידה ואמכור את הדירה בה אני מתגורר היום (תוך 12 או 24 חודש), האם אהיה זכאי לפטור מהמדרגה הראשונה של מס הרכשיה למרות הבעלות על הקרקע?
    אשמח לתשובה
    תודה רבה!

Re: מס רכישה דירה שנייה

ציטוט פורסם במקור על ידי cohenariel
    שלום רב,
    ברשותי דירה אחת בה אני מתגורר כיום. בנוס, לדירה זו, רכשתי דירה להשקעה במסגרת קבוצת רכישה (אני בעל הקרקע בלבד כרגע, בנייה צפוייה רק בעוד כשנה).
    ברצוני לעבור לדירת מגורים חדשה. במידה ואמכור את הדירה בה אני מתגורר היום (תוך 12 או 24 חודש), האם אהיה זכאי לפטור מהמדרגה הראשונה של מס הרכשיה למרות הבעלות על הקרקע?
    אשמח לתשובה
    תודה רבה!
    לדעתי לא ואני לא משפטן,קנית קרקע ולא דירה,ההגיון אומר שאתה משלם על הקרקע 5 אחוז מס רכישה בלי שום קשר לדירה שלך.
    אבל יתכן שהקבוצה שלכם תראה בעיני רשויות המס כקבוצה של רוכשי דירות ולא קרקע בסופו של דבר.
    זה גם תלוי לאיזה קבוצה הצטרפת שיטת בסר או שיטת חגג.
    זה 2 דברים שונים מבחינת רשויות המס.
    בכל אופן היום רשויות המס מחמירות מאוד עם כל קבוצות הרכישה בעניין המס.
    במידה ורשויות המס יראו בקבוצת הרכישה שלכם כקבוצה שקנתה דירות ולא קרקע תוכל למכור את הדירה ה1 ולחסוך במדרגות המס של הדירה ה2 שתחזור להיות ה1 שלך.
    בנוסף ממליץ לך להתייעץ עם משפטן המתמצא בתחום.

מתוך האתר של רשות המיסים (http://www.finance.gov.il/itc/msr/guide1.htm):

דירה נוספת
    מי שרוכש דירה נוספת בנוסף לדירה שבבעלותו, לא ייהנה מן ההקלה של המדרגה הראשונה ויחולו עליו רק שתי מדרגות מס של ‎3.5% ושל ‎5%.

אולם אם ימכור הרוכש את דירתו הראשונה תוך ‎24 חודשים או תוך 12 חודשים מיום המסירה הקבוע בהסכם (במידה והדירה נרכשה מקבלן) ייהנה גם משיעור מס של מדרגה ראשונה כמו כל מי שרוכש דירה ראשונה.

ועורך דין מטעמך יכול לבקש הארכה.
    בעלות על קרקע אינה בעלות על דירה.

תודה רבה על התשובות
    אנסה לבדוק מול עורך דין את הנושא

שבוע טוב ,

ראשית אציין כי דמי כיס העביר את מהות התשובה כהלכה.
    אחדד מעט , קרקע אינה נחשבת דירת מגורים לצרכי מס .
    ללא כל קשר תשלום מס על קרקע הינו בשיעור 0.5 % על החלק היחסי ונחשב כשיעור הגבוה ביותר במיסוי מקרקעין ( רכישה ).

במידה ותמכור את דירתך הקיימת בפרק הזמן הנדרש בחוק תוכל לבקש בדיווח לרשות המס לחייבך מהמדרגה הראשונה.

לשאלתך , אין קשר בין מדרגות מס הרכישה בדירה המתעתדת להירכש ולקרקע אלא לדירה הקיימת בבעלותך.

בברכה,

לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

ציטוט פורסם במקור על ידי מורנו לירן
    שבוע טוב ,

ראשית אציין כי דמי כיס העביר את מהות התשובה כהלכה.
    אחדד מעט , קרקע אינה נחשבת דירת מגורים לצרכי מס .
    ללא כל קשר תשלום מס על קרקע הינו בשיעור 5% על החלק היחסי ונחשב כשיעור הגבוה ביותר במיסוי מקרקעין ( רכישה ).

במידה ותמכור את דירתך הקיימת בפרק הזמן הנדרש בחוק תוכל לבקש בדיווח לרשות המס לחייבך מהמדרגה הראשונה.

לשאלתך , אין קשר בין מדרגות מס הרכישה בדירה המתעתדת להירכש ולקרקע אלא לדירה הקיימת בבעלותך.

בברכה,

לירן מורנו, עו"ד

טעית פה,מס רכישה על קרקע הינו 5 אחוז מערך הקרקע.

צודק, תודה על תשומת הלב בטעות ההקלדה .

הדבר תוקן .

בברכה,

לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות