x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: טאו ג'

טאו ג'

היי לברון
    מחזור 15 מיליון עסקאות ג'מבו. מה קורה שם?
    סיכון סיכוי?
    מה דעתך?
    בברכה
    דנה

Re: טאו ג'

דנה388 שלום ,
    היום אילן בן דב ( בעל השליטה בחברה ) מכר לצד שלישי את כל ההחזקות שלו באגח ששאלת לגביו בתמורה ל17 מיליון ש"ח .
    באותה נשימה הוא ( אילן בן דב) הודיע על כוונתו להציע לדירקטוריון לבצע הנפקת מניות בדרך של זכויות ( והוא פירט תנאים לכך , שאין כרגע טעם להיכנס לזה )
    כעת האם האגח נראה אטרטיבי ?
    לדעתי האישית בלבד , אני סבור שהאגח לא מציאה גדולה התשואה כיום לא מצדיקה את הסיכון ,אני כבר ציינתי בעבר ואת יכולה להסתכל בחיפושים שלגביי החברה הנ"ל המצב לא טוב שם והיא ריקה מתוכן אבל עדיין אפשר להשיג שם תשואות ואני בזמנו הפניתי את תשומת ליבם של המשקיעים לאגח ב' להמרה של החברה עוד בימים שהוא נסחר סביב 40 אג' ( והיום הוא 56 אג' - 40% רווח !!! ) כלומר ראיתכבר אז את ההזדמנות באגח ב' וזה היה ממש לא מזמן ( תסתכלי טיפה אחורה בפורום עניין של 3 חודשים בערך ).
    לפני מספר ימים היתה הזדמנות נוספת בחברה בדמות אופציה 10 .
    אבל שוב ההשקעה בחברה הזאת אינה השקעה כלכלית טהורה כי למעשה את מלכתחילה משקיעה בחברה עם חור גדול..ואת למעשה מסתמכת על הבעלים שמדי פעם מראה סימנים טובים ומדי פעם ממש לא !!
    אני אישית סבור נכון להיום שהוא יעמוד בהתחייבויותיו כדי לשמור על מוניטין טוב ואיכותי.
    גילוי נאות- לא מחזיק בשום מוצר שהוזכר לעיל..
    ושוב אין לראות זאת כהמלצה וכל מה שכתבתי נכון רק לזווית הראיה שאני מסתכל ואני משוכנע שיש כאלה שסוברים אחרת.
    בהלצחה ומקווה שעזרתי , לברון

לברון,
    איזה סימנים היו בכיוון של "ממש לא"?

אייזיק בוקר אור ,
    ברשותך אני לא ארחיב יתר על המידה באיזה סימנים "ממש לא " אבל בגלל שאני מאמין שאני יודע על מה אני מדבר אתן לך דוגמא אחת מ 24.11.09 כתבה מדה-מרקר :

http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 24_1130138

במידה ואתה צריך הסבר לכתבה אז תגיד לי..
    ושוב שלא יבינו אותי לא נכון , אני סבור שבסופו של יום אילן בן דב ישלם ! אבל אני סבור שהייתי נחשף אליו דרך מקור אחר ולא דרך אגח ג' ששם הייתי מצפה לתשואה גבוהה יותר אבל זוהי רק דעתי וכמובן שאין לראותה כהמלצה אלא פשוט בתור עוד דעה..
    בברכה , לברון

בוקר אור לברון,

לא כתבתי בנימת הוכחה חס וחלילה אלא באמת מעניינות אותי
    פרשנויות של "למה לא". (אם יש לך עוד דוגמאות זה מצויין).

לדעתי למשל, למה שהוא ירצה להמשיך להשקיע בפוזיציה מפסידה
    אולי הוא רוצה לצאת ולנטוש אותה בהדרגה מבלי להפיל את השווי?
    (זאת בעיקר ספקולציה לא דיעה מבוססת על כלום, אני אפילו לא
    ממש מכיר את אחזקות החברה, אופי פעילותה ואם היא רק בנסיגה
    זמנית או שמדובר בכשלון עיקבי).

קראתי את הכתבה ואשמח להסבר.

Re: טאו ג', רכישה ממונפת של פרנטר

שלום לכולם וזמנים לששון.

להבנתי, המאמץ העקרי של אילן בן דב הוא פרטנר. אני מאמין שרצונו להשלים את הרכישה ממקורותיה של פרטנר תוך עמידה בכל ההתחיבויות כלשונן. פרטנר היא הפרה המניבה וכל השאר למעלה הוא צנור.

על מנת שהתרחיש יתממש חובה כי פרטנר תמשיך לייצר תזרים גדול מפעילות שוטפת. העסקה של פרטנר היא בסדר גודל ביחס לחובות של טאו.

רב החובות של טאו הם אג"ח ב ל- 2013. עד אז הוא אמור לשלם את אג"ח א שהוא בערבות בנקאית ונסחר בהתאם. ואג"ח ג. לא סכומים מאוד גבוהים באופן יחסי.

אני מעריך כי כל עוד הכל יתקתק עם פרטנר-סקיילקס-סאני טאו ג ישולם לשעורין.

לגבי אג"ח ב, זהו אג"ח zero קופון ל- 2013. אילן מחזיק משהו כמו 100,000,000 מהסדרה.

יתכן ולקראת 2013 אם לא תהיה התאוששות במצב העסקים יתכן והוא יבקש הסדר.

כפי שראינו בשנה האחרונה, הסדר אינו מילה גסה. כשהמצב לא טוב הסדר מאפשר בכל זאת לחברות לעמוד בהתחיובויות בדחיה \ פריסה מחדש \ שתוף בהון. המשקיעים לא צריכים לדחות על הסף בקשת הסדר כל עוד פעולותיו של בעל השליטה הן בידיים נקיות. אם תבוא בקשת הסדר על המשקיעים לבקש מאילן להמיר למניות את ה- 100 מליון אג"ח ב שלו. לתת ריבית המשקפת את הסכון (6% צמוד ומעלה), לדחות בכמה שנים טובות את האג"ח עם פריסה נוחה יותר, לפרוק מהאג"ח את מרכיב ההמרה תוך הפיכתו לאג"ח רגיל + אופציות למשקיעים.

היי jsphs7,

אם פרטנר המטרה אז למה הוא צריך את טאו?
    קראתי שהיא כמעט תמיד רק מפסידה
    לא ברור מה אמור להשתנות גם יחולקו
    מניות בהסדר, מה יהפוך את החברה לרווחית
    או שרווחיות זאת לאו דוקא המטרה הראשית שלו

Re: טאו ג' - אינני דוברו של אילן בן דב

איזק, חג שמח.

אני לא מדבר בשם אילן.

אתה מכיר את המשפט: הלוואי ולפני הייתי יודע רבע ממה שאישתי יודעת אחרי?

בזמנו השקעה בחברות נדל"ן היתה בון-טון.

רבים וטובים: לבייב, פישמן ואחרים רצו למזרח אירופה והשקיעו בנדל"ן.

תבין: מדינות שבדרכן לאחוד האירופי עם רמת חיים של מעברה (בחלק מהמקומות). היה צפי לעליית רמת חיים של מאות מליונים במזרח אירופה עקב הקשר לאירופה ובהתאם צפי למגורים הראויים לבני אדם.

העניינים התפתחו קצת אחרת.

ההפסדים של טאו הם בגין ירידה בשווי האחזקות שהיו לה ביחס לחובות. דרבן ואזורים ערכם ירד מתחת לחוב.

מה אילן צריך את טאו? תשאל אותו.

לדעתי, הוא מבין שמתי שהוא בעתיד העננים יתפזרו כל שצריך הוא להמתין לזמנים טובים יותר. לאחרונה הוא נכנס להשקעה מניבה בישראל דרך סאני-סקיילקס-פרטנר. איך הוא יכול להסתכל למוסדיים בעיניים כשהוא מקבל מהם הלוואות במיליארדים משך כמה שנים. מבלי שהוא משלם חובות שנתיים בעשרות מליונים? להבנתי, הדבר דומה לדלק נדל"ן של תשובה. שניהם לא רוצים להרוס את השם והיכולת לקבל ובמיוחד לגלגל אשראי בישראל מהמוסדיים כשלשניהם יש כמה תחומי פעילות שאחד מהם הוא הנדל"ן - שכרגע פגוע. מעוד יתכן כי בעוד שנתיים - שלוש דווקא הנדל"ן הוא שיהפוך לפרת המזומנים.

זמנים לששון.

חג שמח jsphs7,

אני קצת מנסה להכנס לראש שלו..

קראתי שבן דב קנה את טאו ב-2005 שקנתה את הנוסטרו
    של סאני ואופי הפעילות הוא השקעה בנגזרים וחוזים עתידיים
    ומצד שני, מדובר בחברת אחזקות(דרבן אזורים).
    אתה טוען שהאחזקות בנדלן הם הבעיה ויתכן שזה רק עניין
    זמני(אני מקבל), אבל אני מנסה להבין אם הבעיה היא לא כשל עקרוני
    איכותי אולי בכח אדם- סוחרי השקעות בנגזרים(כי זאת גם חברת סוחרי נוסטרו)
    הרי החברה הפסידה למעשה גם הרבה לפני המשבר.

חוץ מזה האינטרס להמנע מהסדר מובן אבל הגרעון עצום.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות