האפשרות שהמשבר הזה יהיה יוצא דופן תמיד קיימת אבל לעניות דעתי היא לא סבירה כלל. אכן אין יש מאין ובאופן די מוזר זו בדיוק הסיבה המובהקת מדוע ההתאוששות תקרום עור וגידים.
לגבי ה"שיטה האמריקאית היא אם כל חטאת", אני סבור שזה כלל לא מדוייק אלא דווקא ההיפך. לקפיטליזם בשיטת השוק החופשי יכולת מקסימאלית לניצול יצירתיות ומימוש פוטנציאל ולאחר מכן שימורו באמצעות אותה "צריכה, הוצאה ואשראי". אולם אותה יצירתיות קיימת גם במערכת הפיננסית וזו מצדה לוקה לעיתים ביצירתיות יתר בלתי מבוססת בדמות מודלים לא ברורים שבמאמצעות צבר נוסחאות יוצרים מה שנראה יותר כמו הונאת פונזי, כסף יוצר כסף באופן מעריכי ומפמפם בועה שעוטפת בכל פעם סקטור אחר (פעם נדל"ן, פעם תקשורת וכו...). לבסוף מגיעה השלב לפרוע את השטרות ומשאלה לא קיימים נכנס המשבר התורן במקומם. מדובר במחזוריות מופלאה שיש הטוענים שחוזרת כל עשור בערך.
גם הפעם תהיה התאוששות לתוך מספר שנות גאות שבהן נעמוד כולנו מנגד ונפאר את אותו קפיטאליזם בשיטת השוק החופשי מבית היוצר האמריקאי והרגולציה על אותם אנשי "כלכלה מתוחכמים בעלי המודלים היחודיים" תידחק הצדה ובעוד מספר שנים ראה זה פלא עוד קובץ נוסחאות משונה ייצור מכשירים פיננסיים מוזרים שלא נבין אך נקנה, ינפחו בועה שתעטוף הפעם סקטור אחר ( מה אתם אומרים? רכב? אולי גז ונפט? אולי השקעות מתקדמות בשווקים מתעוררים?) ועוד משבר יגיע שאת עוצמתו לא נדע עד שיחלוף גם הוא.
אך בין לבין שנים של גאות, חדשנות ויצירתיות שאותן לא ניתן להשיג באף שיטה אחרת, אולי רק בשכלול השיטה הקיימת, ולא הייתי ממיר אותה באף שיטה אחרת.