x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 15 מתוך 15

נושא: רעיון להגנה טובה בפקיעה

Re: רעיון להגנה טובה בפקיעה

ציטוט פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
    מישהו יכול למנות אסטרטגיות מרכזיות שבהן "מערבבים" אופציות משני חודשים או יותר?

תודה.
    בדרך כלל לא מומלץ לעבוד במקביל על 2 חודשים שונים
    אלא אם אתה כותב בקצוות בקרוב וקונה ברחוק
    ומה שנשאר לך זה הרחוקים פחות מה שהשקעת
    כי בין הקרוב לרחוק עולה כסף
    ותמיד לאחר פקיעה הרחוק מתחיל להרזות ואתה לא מוכר אותם
    כי זה לונגים ואתה עוד רוצה להרוויח עליהם

תתרכז בחודש נוכחי
    יש אין סוף איסטרטגיות
    בכדי להרוויח את מה שאתה מצפה להרוויח מ עבודה
    על 2 חודשים במקביל

אני לא מומחה בנושא , אבל בתור התחלה תחפש את אלו

Calendar Straddle
    Diagonal Iron Butterfly
    Calendar Spread

דמ"כ,
    המשחק בין שני חודשים הוא הרבה יותר מורכב ממה שנראה.
    אם הבנתי נכון את מה שכתוב "בין השורות" בהודעה המקורית שלך, הכיוון הוא לייצור מעין ארביטראז' (לא משהו מוחלט עם רווח וודאי ונעול, אבל משהו דומה, בכיוון) בין חודש נוכחי לחודש עוקב.

כידוע ישנם מספר פרמטרים שונים שמשפיעים על מחיר האופציה (יווניות), אך פרמטרים אלו אינם מקובעים אלא משתנים בהתאם לנכס הבסיס (כמו הדלתא), הזמן לפקיעה (תטא), נגזרת שניה (גמא) או משתנים בהתאם ל "פחד" / פסיכולוגיה (ווגא).
    לא רק שהם משתנים ולא נשארים מקובעים, אלא גם קצב ההשתנות של היווניות - משתנה בעצמו כפונקציה של זמן, VIX.
    כך שאנו עוסקים בנגזרת ראשונה (אופציה על נכס בסיס), נגזרת שניה (יווניות כמו דלתא), נגזרת שלישית (יווניות כמו גמא) ומעל הכל יש את הזמן לפקיעה שאולי ניתן לראות אותו כנגזרת נוספת לכל החבילה.

יוצא שגם כאשר עובדים באופציות של חודש אחד, זה לגמרי לא פשוט לבצע את כל חישובי היווניות, צריך מערכת סימולציה רצינית מאד (לא סתם שחקן כתב שהאסטרטגיות שלו הינן פרי מחשבה וחישובים של שעות), על אחת כמה כשמנסים לבצע פעילות בין שני חודשי פקיעה.

מילא, אם מישהו עושה פעילות בחודש אחד קדימה, יש לו יותר "ערך זמן" למכור, או שנגיד שהוא מוכר סיכון מסויים למשך זמן רב יותר ולכן התקבול גבוה יותר על אותם סטרייקים, או זהה אבל על סטרייקים רחוקים יותר.
    אפשרי גם לבצע פעילות במקביל על אופציות עם שני מועדי פקיעה שונים, אבל כל פעילות בפני עצמה (נגיד- למכור שוקת מוגנת לחודש נוכחי וגם לחודש הבא), בלי לקשור אחת בשניה.
    אבל לנסות לבצע פעילות בחודש קדימה ע"מ להגן על פעילות בחודש נוכחי, זה לפעמים מביא למצבים לגמרי לא לינאריים, כי הפרמטרים המשפיעים על מחירי האופציות יכולים "לעבוד" באופן שונה בין החודשים ולפעמים אפילו הפוך על הפוך.

לא שאין אסטרטגיות מבוססות על שני חודשי פקיעה שונים, אלא שהן הרבה יותר מורכבות, בעיקר בתימחור הסיכוי/סיכון שבהן, ואף יותר מכך, אם מגיעים לנקודה שבה צריכים לבצע שיפוץ כלשהו, אז מה שהתחיל כערבוביה בין שני חודשים, עשוי להפוך לפלונטר בנוסח - "הודעה דחופה לשחקן" , "עשיתי אסטרטגיה לחודש עם הגנה בחודש הבא, המדד התקרב לרגל אחת ושיפצתי ככה וככה.... וגם שיפצתי באסטרטגיה של החודש הבא...., אבל עברו יומיים ובשניהם אני מופסד, וההפסד רק הולך וגדל בשתיהן" , "מה קורה כאן, למה אין לי הגנה, מה לעשות ?".

בקיצור.....

אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

ציטוט פורסם במקור על ידי קאריה
    בדרך כלל לא מומלץ לעבוד במקביל על 2 חודשים שונים
    אלא אם אתה כותב בקצוות בקרוב וקונה ברחוק
    ומה שנשאר לך זה הרחוקים פחות מה שהשקעת
    כי בין הקרוב לרחוק עולה כסף
    ותמיד לאחר פקיעה הרחוק מתחיל להרזות ואתה לא מוכר אותם
    כי זה לונגים ואתה עוד רוצה להרוויח עליהם

תתרכז בחודש נוכחי
    יש אין סוף איסטרטגיות
    בכדי להרוויח את מה שאתה מצפה להרוויח מ עבודה
    על 2 חודשים במקביל
    שנושא מורכב זה לא אומר שלא צריך לנסות להבין אותו. זה ההבדל בין אנשים רגילים לבין מקצוענים. ומכיוון שאנחנו שואפים להתמקצע כמה שיותר, זה נראה נושא מעניין ששווה לדון בו.

ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
    דמ"כ,
    המשחק בין שני חודשים הוא הרבה יותר מורכב ממה שנראה.

אם הבנתי נכון את מה שכתוב "בין השורות" בהודעה המקורית שלך, הכיוון הוא לייצור מעין ארביטראז' (לא משהו מוחלט עם רווח וודאי ונעול, אבל משהו דומה, בכיוון) בין חודש נוכחי לחודש עוקב.

..............

מכיוון שאני מתרכז בשוקת הרחבה, אני רוצה לדון בעניין מהצד הזה:

אני לוקח כדוגמא את השוקת שהייתה לי בפברואר. בשלב מסויים העברתי למעלה את הרגל ל C1180. כמו שכתבתי בעבר, לקחתי בחשבון שזה סיכון, והימרתי על רווחים שכבר היו לי. התרגיל הזה נכשל, וברחתי חזרה אחורה בשני שלבים. קודם ל C1190 ואחר כך ל C1200.

בלי שום קשר לבריחה אחורנית, שהייתה מחוייבת המציאות, נניח שבזמן הקרוב ל C1180, הייתי קונה אוכף על הסטרייק במרץ. נקרא לזה קו הגנה שני. שוב אני אומר, זה לא במקום הגנה סטנדרטית או בריחה כשצריך. קו ההגנה הזה היה מפצה באופן משמעותי על ההפסד (או נכון יותר הפסד הרווח) שנבע מפעולת הבריחה.

מה שאני אומר זה שאולי כשמגיעים למסקנה שהגיע הזמן לקרוב קצת נועז בשוקת, להוסיף קניית אוכף על הסטרייק.

אני בודק מה היה קורה אם הייתי קונה ב 11.2 אוכף 1140.
    C1140 במחיר של 2439 ש"ח
    P1140 במחיר של 2946 ש"ח

ב 16.2 ראיתי שאני בצרות.
    C1140 הגיע למחיר של 3626 ש"ח
    P1140 הגיע למחיר של 1495 ש"ח

הפתעה: האוכף הפסיד. האשמה - סטיית התקן.
    מסקנה: התרגיל אולי טוב להגנה בפני ירידות.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    שנושא מורכב זה לא אומר שלא צריך לנסות להבין אותו. זה ההבדל בין אנשים רגילים לבין מקצוענים. ומכיוון שאנחנו שואפים להתמקצע כמה שיותר, זה נראה נושא מעניין ששווה לדון בו.

מכיוון שאני מתרכז בשוקת הרחבה, אני רוצה לדון בעניין מהצד הזה:

אני לוקח כדוגמא את השוקת שהייתה לי בפברואר. בשלב מסויים העברתי למעלה את הרגל ל C1180. כמו שכתבתי בעבר, לקחתי בחשבון שזה סיכון, והימרתי על רווחים שכבר היו לי. התרגיל הזה נכשל, וברחתי חזרה אחורה בשני שלבים. קודם ל C1190 ואחר כך ל C1200.

בלי שום קשר לבריחה אחורנית, שהייתה מחוייבת המציאות, נניח שבזמן הקרוב ל C1180, הייתי קונה אוכף על הסטרייק במרץ. נקרא לזה קו הגנה שני. שוב אני אומר, זה לא במקום הגנה סטנדרטית או בריחה כשצריך. קו ההגנה הזה היה מפצה באופן משמעותי על ההפסד (או נכון יותר הפסד הרווח) שנבע מפעולת הבריחה.

מה שאני אומר זה שאולי כשמגיעים למסקנה שהגיע הזמן לקרוב קצת נועז בשוקת, להוסיף קניית אוכף על הסטרייק.

אני בודק מה היה קורה אם הייתי קונה ב 11.2 אוכף 1140.
    C1140 במחיר של 2439 ש"ח
    P1140 במחיר של 2946 ש"ח

ב 16.2 ראיתי שאני בצרות.
    C1140 הגיע למחיר של 3626 ש"ח
    P1140 הגיע למחיר של 1495 ש"ח

הפתעה: האוכף הפסיד. האשמה - סטיית התקן.
    מסקנה: התרגיל אולי טוב להגנה בפני ירידות.
    דמ"כ,

ציינתי שזה מורכב, ולא ע"מ לאתגר.
    לדעתי פעילות כפי שציינת מיועדת למקצוענים ברמה שאנחנו עדיין לא שם, לדוגמה - חברות האלגו טריידינג, שמלבד יכולת משמעותית מאד באלגוריתמים הם גם מצויידות במערכות מסחר סופר מהירות ומערכות ניתוח / עיבוד שהלוואי עלינו עשירית מזה.

לדעתי, ישנה עוד דרך ארוכה להתמקצע, ואפשרויות רבות להרוויח, כמו גם להגן על אסטרטגיה, לפני שרותמים אופציות מחודש עוקב לעזרת פעילות בחודש נוכחי.
    מקצוענות באופציות, זה בין השאר, גם לדעת לפעול בשיטת עקב בצד אגודל, וכמו שלא יהיה נכון, לדוגמה, לעשות בשבוע אחד 2 סטים מאסטרטגיית שחקן, להרוויח ולהתלהב מכך, ואז בשבוע שלאחריו לעשות 10 סטים ואח"כ 50, כך לדעתי לא יהיה נכון לקפוץ מרמת שקתות (שאותה אנו רק מתחילים להבין יותר לעומק) ישר לרמה בה משלבים שני חודשי פקיעה באסטרטגיה.

גם לי היה רעיון מסויים ודי ייחודי להגנה על אוכף כתוב (לא ראיתי אותו בשום ספר, שום קורס ואף פורום), ואף ניסיתי אותו במשך מספר חודשים.
    אבל, למרות שהרעיון כנראה די טוב, הביצוע שלו יוצא לי בינוני ומטה, וזאת בעיקר בגלל חוסר ידע ונסיון מספיק בניהול אסטרטגיה כזו מסובכת (אוכף כתוב + הגנה יוצאת דופן). והתוצאה היתה די אחידה, בדמות הפסדים קטנים אבל עקביים.
    המסקנה שלי, לבינתיים, לרדת מאסטרטגיה זו עד שאהיה יותר מיומן בניהול אסטרטגיות מורכבות.

אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות