x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 22

נושא: אפריקה בעיניים טכניות [TA75, נדלן15]

אפריקה בעיניים טכניות [TA75, נדלן15]

לפי דעתי..שבוע שעבר המנייה פרצה משלוש מכנס,אך כדי לבדוק אם זאת פריצת שווא הסתכלתי על שלושה תנאים שחשובים לי:
    מחזור מסחר ביום הפריצה היה גבוה מהמוצע אך נמוך משמעותית ממחזורי המסחר בפריצות הקודמות.
    הנר היומי הראה על ריבוי מוכרים,כלומר היא לא סיימה סמוך לגבוה היומי
    לא הייתה התבססות המנייה מעל פריצת שיא יורד
    כל אלו הראו לי על פריצת שווא,כרגע המנייה ממשיכה בהתכנסות מחירים כאשר מתננדים מכווצים מאוד..לפי דעתי תהיה פה תנועה חדה מאוד לאחד מהכיוונים בזמן הקרוב כאשר פריצה מהימנה של אזור 4900 יהווה תחילת גל עליות רציני,ומנגד שבירה של תמיכה באזור 4000 יהווה איתות שלילי למנייה
    לא המלצה דעה אישית ...שיהיה בהצלחה!

Re: אפריקה ישראל

שאלה רצינית: מחיר המניה הוא 4280 כרגע, למה פריצה למעלה (4900) דורשת גידול של 15% (!) ואילו איתות למטה (4200) אומר ירידה ב6% 'בלבד'?

אני יכול להבין ניתוח טכני של מדד כבד כמו S&P (ופחות את מדד 25).

אני ממש לא מבין איך ניתוח טכני יכול לתת תחזית כלשהי, למניה של חברה הנידפת ברוח. הרי כל משפט כזה או אחר של וורדה אלשייך, או עוד התפתחות בנוגע להסדרים עם מחזיקי אג"ח, יכולה להטיס את המניה לכל אחד מהכיוונים.

אז אני שואל באמת ובתמים, מה הטעם בניתוח טכני כזה? איך אפשר להסתמך עליו והתיימר לבצע החלטות השקעה על סמך זה?

הסיבה שלפי דעתי רק פריצה אמיתית של אזור זה יקח אותה מגמה עולה, כי כרגע היא נסחרת בין אזור 4000-4870,זה רצועת הדשדוש שלה ועד כה כל הפריצות שלה הוכחו כפריצות שווא זאת אומרת כל עלייה הורידה אותה חזרה ל4000, הבעיה באפריקה שהיא מנייה שמתנהגת כמו אופציה ובגלל זה התנודתיות היא באחוזים גבוהים כל כך

אם אתה סוחר לטוח קצר תהנה מה15 אחוז האלה אבל אני באופן אישי מתנגד להכנס למניה שהיא בשיא העליות שלה להתקל בהתנגדות ואז שתרד לי 15 אחוז, ומי שמחפש שפיצים אחי רובם נשרפים,אני משקיע לטווח בינוני ארוך ולא מחפש טריגרים ,אלה נקודת כניסה סולידית ונוחה מבחינתי ככה אוכל למצות את מיטב העליות,איתות אגרסיבי תקבל כבר בפריצה של 4600...

חוזר ואומר לעניות דעתי פריצה מהימנה של 4900 נקודת כניסה נוחה עם פוננציאל של מאות אחוזים,מתוך הבנה שלא יזרקו את החברה לפח, יש פה הזדמנות השקעה...אבל זה רק דעה אישית..לא המלצה

לעניות דעתי (הלא כל כך צנועה) אין ולא היתה תבנית משולש כלשהי באפריקה, לפי אף כלל הנוגע לקיומה של תבנית זו בשיטה הטכנית.

לא מכיר תבנית "משולש מכנס" וכל המשולשים מעצם טיבם - מתכנסים.

יש למעשה שלושה סוגי משולשים (ועוד שתי "בנות" למשפחת תבניות זו - יתד שוורית ויתד דובית):
    משולש סימטרי ; משולש יורד ; משולש עולה.

התנאים הבסיסיים לקיומה של תבנית ממשפחת המשולשים:
    1) קיומה של מגמה לפני הווצרות התבנית.
    2) משך הווצרות התבנית - חודשיים לפחות.
    3) נגיעה של 5 נקודות (לפחות) בצלעות המשולש, לסירוגין (לא כולל נקודת הפתיחה של התבנית.
    4) פריצת התבנית עד לשלושת רבעי ה"משולש" (פריצה מאוחר יותר מבטלת את התבנית.
    5) המחזורים חייבית להתכנס לכל אורך הווצרות התבנית.
    6) הפריצה חייבת להיות במחזור גבוה.

אם משהו מהכללים הללו לא מתקיים ב"ציור" שלך - אין כאן תבנית ואין להסתמך עליה לקביעת יעדים.

סליחה שהתערבתי.

שבוע טוב,

רונן
    ---
    אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.

תעקבו אחר המשפט וההסדר באגחי"ם , כול הניתוח הטכני הזה נראה לי חסר משמעות במקרה זה.

ציטוט פורסם במקור על ידי erezk
    תעקבו אחר המשפט וההסדר באגחי"ם , כול הניתוח הטכני הזה נראה לי חסר משמעות במקרה זה.
    "אל-תען כסיל, כאיוולתו: פן-תשווה-לו גם-אתה." (משלי כו' ד)

שבוע טוב

רונן
    ---
    אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.

לרונן תודה על ההארה החשובה!
    להיפך דעתך כמנתח טכני מהשורה הראשונה חשובה לי מאוד ,ואחרי ייעוץ עם מנתחים ברמה כזאת או אחרת שראו את אותם דברים כמוני אני נשאר עם עמדותיי..
    אם היעדים וההתנגדויות שהצבתי בשני הניתוחים שלי יתקיימו או לא זה רק ימים יגידו,קטונתי מלנבא . בכל מקרה
    "אל יתהלל חוגר כמפתח"..

גם חובבן יכול לנעוץ מסמר בקרש.
    אין זה אומר שהוא איש מקצוע או עושה שימוש נכון בפטיש.

לפני קצת למעלה מ-100 שנה חשבו כולם שכדור הארץ שטוח.
    דעת הרוב, לא שינתה את העובדות.

הקפדה על הכללים היא המפתח למקצוענות בשיטה הטכנית.
    כל השאר הוא (לטעמי האישי לפחות) - שרלטנות.

בריאות והצלחה,

רונן
    ---

עדכון 20/12/09:
    המניה פורצת מעלה את רמת השיא הקודם (4870) וקובעת תוך כך מגמה עולה בגל המשני.
    הפריצה שבאה לאחר הצרות אופקית מתמשכת של רצועות הבולינג'ר, מלווה במחזור גבוה.
    כעת לא נותר אלא לראות האם המניה תתבסס מעל רמת התמיכה החדשה שנוצרה (4870).

התנגדות קרובה - 5555 ולאחריה 6030.

בהצלחה,

רונן
    ---

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות