קודם כל כל הכבוד לאתר שחקן מעוף המשיכו בדרככם ושימותו הקנאים (ביזפורטל ולילה כלכלי )
ולשאלתי סאני אגח א 102.5 דוח סביר רבית 3.5 מחמ 3.5
בתודה מראש ישראל
קודם כל כל הכבוד לאתר שחקן מעוף המשיכו בדרככם ושימותו הקנאים (ביזפורטל ולילה כלכלי )
ולשאלתי סאני אגח א 102.5 דוח סביר רבית 3.5 מחמ 3.5
בתודה מראש ישראל
הריבית היא 5.3 צמוד
והשער כבר 102.88
התשואה פחות מ 5
לא ביג דיל
בוקר אור ,
ראשית לפי דעתי שניכם צריכים ליישר קו ולציין את הנתונים הרלוונטים - ISRAEL23 אתה נתת את התשואה לפידיון נטו שזה בסדר כמור ,shlo38 אתה נתת את הריבית הנקובה וזה לא נתון שכרגע מעניין את המשקיע מכיוון שהמשקיע שנכנס אמור לפי דעתי להסתכל על התשואה לפידיון ( ברוטו ) ...שהינה נכון לבוקר זה 4.54% + מדד .
כעת ISRAEL23 , האגח הנ"ל הונפק לא מזמן והוא נחשב לפחות בעיני כאגח סולידי עם רמת סיכון נמוכה כאשר לאגח בטחונות בדמות של שעבוד קבוע וראשון בדרגה של מניות סקיילקס .
נכון שלאחרונה היו רווחי הון נאים על אגחים מכל הדירוגים ובכל רמות הסיכון אך אני סבור שהחגיגה קרובה לסיומה לפחות באגחים הסולידיים ( לדעתי ) ששם המרווחים לא גדולים כפי שהיו וגם ההנפקות מלכתחילה אינם נותנות תשואות בוננזה כפי שהיינו רגילים עד לא מזמן .
ולכן באגח הספציפי הנ"ל היו ועדיין יהיו לך רווחי הון ( עלה מתחילת החודש ב 1.61% ) אבל אני לא חושב שאתה צריך להמתין שם להמראה...
מה שכן נראה לי הגיוני לעשות הוא ( וכאן אני מפנה את תשומת הלב למחזיקי אגחים סקיילקס ) שהייתי בוחן אפשרות של החלפה של האגחים סקיילקס לסאני שהונפקו לא מזמן ( והיו צריכים לעשות זאת די סמוך להנפקה ) מכיוון שהתשואה שם גדולה יותר ורמות הסיכון הינם זהות לחלוטין עבורי , וכאשר לשתי החברות סדרות די מקבילות עם תשואה גבוהה יותר כיום לסאני.
גילוי נאות- לא מחזיק באף אגח שצויין כאן , מאמין שהאגחים הללו הינם ברמת סיכון נמוכה מאוד שישולמו כנדרש , מצד שני לא מתיימר להיות נביא ואין לראות בדברים כהמלצה לפעולה כלשהיא.
בהצלחה , לברון
תודה רבה על התשובה המפורטת
היי,
קודם כל למען ההגינות, אני מחזיק בשני האגחים.
בקשר להחלפה, עד כמה שידוע לי, בעוד שהשעבוד של האגח של סאני הוא מניות סקיילקס, השעבוד של האגח של סקיילקס הוא מניות פרטנר.
ככה שרמת הסיכון היא לא זהה (לא שיש בי חשש ולו קטן שהכסף יחזור בריא, שלם, ובעל ריבית).
בקשר להמראה, למה בדיוק אתה מצפה? אג"ח בתשואה של 3.5, לא יכול להמריא כי אין לו לאיפה. אני קניתי אותו כי יחסית לאג"ח סולידי הוא נותן תשואה סבירה.
עידן
המראה אני מתכוון לדוגמא אני מחזיק פטרוכיממים ד עם פחות מ 2 אחוזים ועולה האגח כבר כמה ימים ומיותר לציין את האגחים של חברת חשמל שעלו והתשואה שלהם מתקרבת ל 0
איזו סיבה יש לאנשים לקנות אגחיים אלה עכשיו ולעלות את מחירו בשוק ולקבל בסופו של דבר אחוז כרביית שנתיית
אני יכול להגיד שאני מחזיק בחברת חשמל על תקן של אג"ח מדינה (האם מישהו רואה קונסטלציה מסויימת שבה מדינת ישראל קיימת וחברת חשמל מפסיקה להתקיים?)
ובכל זאת הריבית כאן עדיפה על הריבית שנותנים הגלילים.
אני מניח שאנשים נוספים עושים כמוני.
בקשר לפטרוכימיים, אני לא מחזיק וזה באמת נראה לי לא הכי הגיוני להחזיק אג"ח של חברה לא ממשלתית עם דירוג של A3 באופק שלילי ועם ריבית כזאת (אבל זה רק אני אחונה). ראה גם פוסט על כור שלה מאפיינים דומים שכתבתי
בכל מקרה, גם אם סאני תמריא ותגיע לריבית של 2 אחוז נטו...מה זה אומר? זה אומר שהיא תעלה בערך ב-5 אחוזים ותגיע לשער של 107-108...
אמנם באג"ח כזה, זה אחלה, אבל לא בדיוק המראה מי יודע מה.
נשמע סביר?