- אם ברצוני להשקיע בדלק נדלן האם כדאי להשקיע דרך המניה או האג"חים?
- מי מהאג"חים של דלק נדלן לדעתכם הכי אטרקטיבי כיום ?
תודה
- אם ברצוני להשקיע בדלק נדלן האם כדאי להשקיע דרך המניה או האג"חים?
- מי מהאג"חים של דלק נדלן לדעתכם הכי אטרקטיבי כיום ?
תודה
תעשי הפרדה ענקית בין האגח למניה.
מה שיענה לך על השאלה אם את מעוניינת במניה או באגח זה:
זה רמת הסיכון שאת מוכנה לנטול על עצמך.
שנית:
אם כבר דלק נדלן ,אז הייתי ממליץ על הקצרות.
הבעייתויות בקצרות זה שהן קרובות מאוד לפארי:
1. לא יהיו רווחי הון משמעותיים
2. אם כבר לחפש אגחים ברמת התשואות של הקצרות, אזי יש מציאות יותר מעניינות מדלק נדלן...
מסקנה שלי אישית: אני מכרתי את הקצרות כי לא צפוי רווחי הון משמעותיים לאחר נסיקה דו-מספרית בתקופה קצרה.
הי דפנה
צריך לזכור שהאגחים של דלק נדלן עלו חדות בזמן האחרון והתשואה כמובן ירדה. באופן אישי האגח האטרקטיבי ביותר לדעתי הוא אגח ג. אגח קצר (פדיון ב 30/5/11), תשואה 11.74% ובעוד 3 חודשים האגח משלם 50% מהקרן (האגח הינו אגח להמרה, אך המרחק מהמסלול המנייתי רחוק מאוד ולכן אני מתייחס רק למסלול האגחי).
מבחינת עדיפות לאגח או למניה אני מעדיף את האגח. הפעולות שמבצעת דלק נדלן (מימוש נכסים אגרסיבי) מטיבים עם האגח יותר מהמניה וכן ברגע שתגמר חקירת הרשות תתבצע הנפקה של מניות, דבר שידלל את בעלי המניות הנוכחיים אך שוב יהיה טוב מאוד למחזיקי האגח.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
מסכים מאד עם הפיסקה השניה של התשובה שלך
תודה! הרבהאומרים לי דווקא שעדיף ה' וכ"ה
שם מה דעתך??
אני חושב שיש הרבה היגיון בלהעדיף את השתים האלה (כשגם לאחרות יש צידוק טוב אם רוצים).
אני חייב להגיד שעד לא מזמן העדפתי את כ"ה משום עקב התשואה הגבוהה יותר באגח זה, כרגע זה די הצתמצם. בסידרה ה יש יותר בשר לעליות אך הסיכון בה הוא גבוה יותר (פידיון ב 2019). אני מעדיף מחמ קצר יותר, במיוחד בחברה בעייתית כמו דלק נדלן.
שלושת הסדרות האחרות די דומות מבחינת התנאים אך כמו שציינתי לדעתי ישנה עדיפות מסויימת לסידרה ג משלוש סיבות:
1. מח"מ קצר - 0.74
2. בעוד חודשיים וחצי משלמת 50% מהקרן.
3. הסידרה הקטנה ביותר.
בכל אופן גם סדרות ד ו כה ראויות
ג.נ.
מחזיק בסדרות ג, ד וכה
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
תודה רבה!
למישהו יש הסבר מדוע הסדרות יורדות בימים האחרונים ובמחזורים לא קטנים?
לא אבל אני ביומיים האחרונים מימשתי כ85%
לי יש כלל
לא פועל נגד המגמה