x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: יום האקס ותשלומים

יום האקס ותשלומים

היי,

רציתי לוודא משהו:
    נניח יש לי 10000 יחידות ערך נקוב של אגח מסוים.
    לצורך הענין, האגח אמור לפרוע 20% מהקרן בתאריך מסוים.
    אני מוכר את האגח ביום האקס.
    אם לא הייתי מוכר את האגח, אז ביום התשלום היו נפרעות 2000 יחידות על פי שער הפארי בבוקר יום האקס.
    השאלה שלי היא מה קורה במקרה ואני מוכר את האגח ביום האקס? האם ביום התשלום אראה בחשבון רק את ההפרש, (עבור 2000 יחדות), בין המחיר שקיבלתי עבור מכירת האגח ביום האקס לבין שער הפארי ביום האקס?

תודה, אסף.

Re: יום האקס ותשלומים

שלום אסף,
    ענינו כבר לדנה על שאלה דומה בקשר לאג"ח של ב. יאיר - אבל שיהיה

הזמן הקובע עבור תשלומים הוא סוף יום הקום, יום המסחר הקודם ליום האקס.
    אם תמכור אג"ח ביום האקס, עדיין תקבל את הריבית ואת התמורה על הפדיון החלקי, אבל השער ההתחלתי של האג"ח יהיה נמוך יותר מהשער בסוף יום הקום בגלל ההורדה הטכנית של הריבית (כמובן שבמשך יום האקס שער האג"ח יכול להשתנות).
    במקרה הזה תקבל ביום האקס את התמורה על היחידות שמכרת וביום התשלום תקבל את התמורה עבור הריבית והפדיון החלקי.

יובל

ציטוט פורסם במקור על ידי yoovals
    שלום אסף,
    ענינו כבר לדנה על שאלה דומה בקשר לאג"ח של ב. יאיר - אבל שיהיה

הזמן הקובע עבור תשלומים הוא סוף יום הקום, יום המסחר הקודם ליום האקס.
    אם תמכור אג"ח ביום האקס, עדיין תקבל את הריבית ואת התמורה על הפדיון החלקי, אבל השער ההתחלתי של האג"ח יהיה נמוך יותר מהשער בסוף יום הקום בגלל ההורדה הטכנית של הריבית (כמובן שבמשך יום האקס שער האג"ח יכול להשתנות).
    במקרה הזה תקבל ביום האקס את התמורה על היחידות שמכרת וביום התשלום תקבל את התמורה עבור הריבית והפדיון החלקי.

יובל
    רק אוסיף על מה שיובל כתב , וצדק,
    ביום האקס יהיו לך פחות ע.נ למכור (כגודל הפדיון)
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

רק לוודא שהבנתי: אם ביום האקס אני מחזיק 10000 יחידות ויש פדיון של 20% ואני מנסה למכור ביום האקס, אז למרות שאני עדיין רואה 10000 ככמות שאני מחזיק, כאשר אנסה למכור, המערכת, (אני במקרה באורדרנט), תתן לי למכור רק 8000?

תודה ויום טוב !!!

ציטוט פורסם במקור על ידי asafzula
    רק לוודא שהבנתי: אם ביום האקס אני מחזיק 10000 יחידות ויש פדיון של 20% ואני מנסה למכור ביום האקס, אז למרות שאני עדיין רואה 10000 ככמות שאני מחזיק, כאשר אנסה למכור, המערכת, (אני במקרה באורדרנט), תתן לי למכור רק 8000?

תודה ויום טוב !!!
    בדיוק
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות