x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: מניית טבע

מניית טבע

בוקר טוב,
    חדשה פה, אז סליחה אם אני כותבת לא במקום הנכון...
    אשמח לשמוע מה דעתכם על מניית טבע, אני קניתי אותה שלשום כי הייתי בטוחה שלאור הדוחות המעולים, היא תעלה ולו במעט, אולם אני רואה שגם כאן וגם בנסדאק, היא הגיבה בירידות לדוחות.
    האם כדאי להמתין או למכור?
    תודה ויום טוב

Re: מניית טבע

ליאת ברוכה הבאה ובהצלחה!
    מניית טבע היא העוגן בבורסת ת"א, ובתור מניה שכזו היא אינה מתאימה לטווח קצר. דוחות טובים זו לא הפתעה בטבע ולפיכך הם כבר מגולמים בשוויה. לטווח ארוך אין ספק שטבע תמשיך לטפס ואפילו מעבר למדד הכללי.
    בהצלחה
    דני

ליאת שלום רב ,
    אני מסתייג לגביי חלק מהדברים שדני אמר ..
    לגביי החלק שמניית טבע הינה עוגן בתיק אני מסכים לחלוטין , והמניה נחשבת כמניה דפנסיבית ומגיבה טוב גם בשוק יורד ותנודתי עם סטיות גדולות..
    עוד אני מסכים שהמניה אינה טובה לזמן קצר כי לתזמן את השוק ( ואת המניה ) אף אחד לא יודע..
    הדבר שאני מסתייג הוא שלטווח הארוך היא תכה את השוק והסיבות הם :
    טבע הינה חברה גדולה ( ענקית ) וההתנהלות והצמיחה שהיו לפני עשור כאשר כל העם השקיע בה ,אינה אותה התנהלות כמו של היום.
    כיום אפשרות הצמיחה של טבע יכולה לנבוע בעיקר מרכישות של חברות אחרות , וכדי שטבע תבצע מהלך חזק קדימה צריך לקרוא שם משהו באמת גדול.
    אם תסתכלי על הגרף של טבע בחמש שנים האחרונות ( ומומלץ מאוד לההסתכל ) תוכלי לראות במפורש שהתשואה לא השתלמה כ"כ ( לפי דעתי האישית כמובן )
    בכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה וברוכה הבאה..
    בברכה , לברון

ציטוט פורסם במקור על ידי liat18
    אני קניתי אותה שלשום כי הייתי בטוחה שלאור הדוחות המעולים, היא תעלה ולו במעט, אולם אני רואה שגם כאן וגם בנסדאק, היא הגיבה בירידות לדוחות.
    כבר שנים רבות חוזר בטבע הריטואל של ירידות לאחר דוח טוב כך שבתכלס היא הגיבה כמו שמצופה ממנה. רק בכדי לחדד את דברי דני ולברון, סביר להניח לשנים הבאות שמניה סולידית כמו טבע, עקב גודלה, תעלה פחות מהמדד בשוק עולה אך גם תרד פחות מהמדד בשוק יורד. כמו שנאמר סולידי (ולטווח ארוך כמובן)
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

בוקר טוב
    ותודה רבה
    אני אחכה שתתקן את עצמה ואמכור

רק עוד 2 דברים נוספים לדברים הנכונים שכבר נכתבו פה בתגובות.
    1-מניית טבע נסחרת בעיקר בבורסה בארה"ב ולכן מושפעת מהלך הרוח שם בתחום מניות הקשורות לתחום {רפורמת הבריאות למשל של אובמה יכולה מאד להשפיע למשל..}
    2- מניה "דואלית" מושפעת כמובן גם משינויים בשער ה$.{יכול להיות מצב שהמניה בארה"ב תעלה ואילו פה תרד עקב התחזקות השקל כדוגמא, ולהיפך כמובן}.

אין לי מושג מה רמת הידע שלך בתחום ומה המטרות שלך בשוק ההון, אך אם יורשה לי, הייתי מציע שאם את בתחילת הדרך ורוצה להשתתף "בחגיגה" אזי הייתי ממליץ לפני ביצוע פעולות לעקוב ב"דמו" לאורך תקופה וכמובן לקרוא המון על התחום ורק אח"כ לעבור למעשי. כמו כן מאד ממולץ למתחילים להיכנס בהתחלה לשוק דרך ת.סל על התחום הרלוונטי ורק לאחר זמן לעבור למניות עצמם וזאת ע"מ ל"הקטיו" את שכ"ל בבורסה.
    מאחל לך הצלחה ורווחים

טבע, טבע...
    לדעתי האישית בכל הקשור לטבע משמעות הדואליות פחות קריטית למשקיע הישראלי מכמה סיבות כאשר העיקריות שבהן הן שמדובר בחברה גדולה מהסקטור אליו היא משתייכת גם בקנה מידה אמריקאי, ככזאת מחירה אינה ניתן מדי לתימרון ע"י משקיעים גדולים (כגון קרנות זרות גדולות גידור ואחרות) דבר שבולט מאוד עם מניות דואליות אחרות ( דוגמא לכך ניתן לראות במלאנוקס למשל, חברה גדולה במונחי הפרובינציה שלנו אך במונחי כוחות השוק שבמניות הטכנולוגיה מעבר לים אפילו אינה יתר היתר מבחינת התמורה היומית ). שנית אפקט הדולר-שקל פחות משמעותי גם הוא מאחר ולטווח ארוך בו כפי שנכתב רצוי להחזיק במניה אם כבר מחליטים לעשות כן הדולר כמטבע הקרי טרייד לא יפגין חולשה מול השקל ואפילו להפך שכן הוא נמצא במעין שפל בעוד הערכת חוזקו של השקל מעט מוגזמת, כך שאפקט הדולר-שקל עלול דווקא לשחק לטובת המשקיע במניה באחד העם ברזולוציית זמן של שנה ומעלה.
    מבחינת תמחור החברה, והדבר נכון לכל חברה, לא הייתי ממליץ לעולם לחכות לפרסום הדוח, לראות כי טוב ואז לקנות בציפייה לרווח מאחר ותוצאות טובות תמיד מתומחרות, הספקולציה תמיד קיימת בשוק וזה בעצם מה שהופך אותו ליפה.
    ועכשיו לגבי הדוח של טבע, הוא היה טוב, אבל לא מצוין ... שורת הרווח לא השאירה את תחזיות האנליסטים מאחור ויותר מכך, ואולי זה יפתיע חלק, הפיסקה הקודמת בדבר תמחור חברה כלל לא מתיייחסת אל תוצאות הרבעון הנוכחי שלה שכן במידה מסויימת הן די איכזבו... ציפיית האנליסטים היתה לרווח של 0.95 למנייה בעוד הדיווח עמד על 0.94. לא מדובר בהבדל משמעותי אך ברבעון בו רובן המכריע של החברות היכו את תחזיות האנליסטים טבע הצטרפה למיעוט המאכזב (רצ"ב לינק מאתר יאהו פייננס שאפילו הגדיל והפריד בין החברות המכות את תחזיץ האנליסטים ל-Q4 למאכזבות...)
    http://biz.yahoo.com/z/20100216.html

בקשר לסוגיית המשקיע המתחיל, דמו הוא תמיד מבורך וגם כמשקיע מתקדם שכן מהו דמו בעצם אם לא מעקב ומחקר. מצד שני חייב אחד להשקיע בכספו בכדי לשלב את הרגש (או יותר נכון לנטרלו) באלמנט ההשקעה דבר שלא קיים בהשקעת דמו.
    לגבי השקעה בתעודות סל, אני לא חושב שמדובר בעצה טובה לשנה הקרובה (למעט ענף הנדל"ן אולי) מאחר ושנת 2009 לא תחזור צפוייה השקעה במדדים להניב תשואה מועטה ביותר לעניות דעתי, לכן גם עבור המשקיע המתחיל stock picking אינטליגנטי לאחר מחקר מעמיק וניתוח טכני בסיסי יכול להצליח ובגדול.

בוקר טוב ותודה רבה על תגובתך
    אני משקיעה כבר שלוש שנים
    במניות בודוות ובעיקר על פי המלצות וחקירה משלי
    כרגע אני מחזיקה בטבע, ישראמקו (שנראה לי שאמכור) וכןפייט ביופרמה (שזו היתה טעות) אבל אני ממתינה עם המנייה לאיזה תיקון/נס
    אשמח לשמוע על המלצות, אם יש.
    ועוקבת באתר
    לגבי תעודות סל, עדיין לא חשבתי בכיוון
    אבל כן התחלתי לחשוב על PUT ואני רוצה ללכת ללמוד את הנושא
    שוב המון תודה על התשובה המפורטת
    שבת שלום
    ליאת

בסד
    למה את לא קוראת את הכתבות של רונן במדור מניות ,לא קונים מניות מהבטן
    בהצלחה רחל

הרשאות