x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 18

נושא: לנדמרק גרופ אגח א

לנדמרק גרופ אגח א

החברה מאשרת הסדר חוב לפיו שתי סדרות אגח בשווי 220 מלש"ח הופכות לסדרה אחת (א) בשווי של 90 מלש"ח. ההון העצמי הופך משלילי (70 מלש"ח) לחיובי (130 מלש"ח). לטובת בעלי האג"ח ינתן שעבוד על נכס בוירג'יניה בשווי עדכני של 75 מלש"ח.

לחברה השקעות במזרח אירופה ובארה"ב. משמעות ההסדר מבחינת בעלי האג"ח היא דילול של כ- 55% - כלומר מחיר מלא של אג"ח א' נכון להיום הוא באיזור ה- 45 אגורות. השעבוד מכסה למעשה 85% משווי האג"ח לאחר ההסדר. אפילו אם נניח שהשיעבוד שווה רק 2/3 משווי הספרים, הרי ששווי האג"ח אמור להיות כ- 25 אגורות לעומת 12 אגורות בשוק כיום.

נראה שמדובר בהזדמנות השקעה מעניינת

Re: לנדמרק גרופ אגח א

ל mguri שלום,
    א. תודה על המידע,
    ב. יתרון נוסף לפרטים שציינת זה קבלת מניות,
    החיסרון בעיני בהסדר הוא שהבעלים לא מביא "כסף מהבית".
    מה שלא ברור לי איך הגעת להון עצמי חיובי של 130 מיליון, זה לא מסתדר לי, (אולי לא החסרת את ההון העצמי השליל הקיים?), אודה לתשובתך

אכן טעות סופר... בקיזוז הגירעון הנוכחי יהיה ההון החדש בסך של 60 מיליון. אני לא מביא בחשבון בחישובי את שווי המניות משום שאין להן כל שווי בטווח הקצר. בטווח הארוך אלה למעשה אופציות שיכולות להפוך לסוכריות יפות. לגבי הבעלים, הנושא פחות מטריד אותי, חישוב השווי הוא טכני לחלוטין. 12 אגורות אינו מחיר מאוזן לשיטתי.

ל mguri,
    תודה על תשובתך,
    בגדול מסכים איתך (מבלי לרדת לפרטים ה"קטנים", למשל שווי הנכס -ממתי ההערכת השווי וכו'...),
    לגבי הבעלים, לדעתי יש לזה חשיבות לא רק מהיבט "החישוב הטכני" אלא גם מהיבט הבעת אמונו בחברה.
    יום טוב.

בתרחיש של שיפור מצב העסקים אנחנו מקבלים אג"ח בשווי של כ- 40 אגורות + 30-40 אגורות שווי למניה, כלומר שווי של החבילה כ- 70 אגורות. את החבילה הזו אנו קונים היום ב- 12 אגורות.

לי זה נראה דיל מאוד מעניין

חופים הם לפעמים געגועים לנחל...
    הסדרים הם לפעמים הזדמנויות ל...
    והאדם, והאדם הוא לפעמים גם כן יכול...

עוד הסדר נושים בדרך? מחזיקי האג"ח של לנדמארק מבקשים לכנס את בעלי האג"ח והמניות של החברה
    הבקשה נועדה לצורך אישור הסדר נושים בהיקף של 221 מיליון שקל ואשר כולל דילול של נמרוד טבי, בעל השליטה בלנדמרק, מ-75% אחזקה ל-19% בלבד
    קובי ישעיהו 12:21 | 26.11.09
    חברת הנדל"ן לנדמארק גרופ (13.10 | -40.18% ) ומחזיקי אגרות החוב שלה הגישו היום לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה משותפת לכינוס אסיפות של בעלי אגרות החוב ושל בעלי מניות החברה, לצורך אישור הסדר הנושים.

הבקשה שהוגשה באמצעות עורכי הדין אמיר ברטוב ועיינה וקסלר ממשרד ליפא מאיר ושות' ועל ידי עו"ד ארז רוזנבוך, נועדה לצורך אישור הסדר נושים בהיקף של 221 מיליון שקל ואשר כולל דילול של נמרוד טבי, בעל השליטה בלנדמרק, מ-75% אחזקה ל-19% בלבד.

לפיכך השליטה בחברה תעבור לידי בעלי האג"ח, שיחזיקו ב-75% מהחברה. בשישה האחוזים הנותרים יחזיק הציבור. מדובר בהסדר נושים חסר תקדים שבו בעל השליטה מדולל באופן כל כך משמעותי והשליטה עוברת לבעלי אגרות החוב.
    לנדמארק היא חברה ציבורית, שגייסה בשנת 2007 כספים שאותם השקיעה במיזמי נדל"ן בארצות הברית, רוסיה, פולין, רומניה ואף בישראל. כתוצאה מהמשבר הכלכלי העולמי התקשתה לנדמארק להשלים את מיזמי הנדל"ן שלה ובחודש אפריל האחרון הודיעה שלא תעמוד בהתחייבויותיה.

הי רם
    הגיעו להסדר שאושר ע"י בית המשפט. למה ממשיך לרדת?
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שלום יניב.
    יש איזה שהוא גורם (אדם פרטי) שהגיש התנגדות להסכם, ראה הודעה מיום 3/12 .
    דבר זה בהחלט יכול לעכב את תהליך ההסדר, אינני יודע בוודאות אם כן ובכמה.
    (אני חושב שאני יודע את כוונותיו ומניעיו אך נניח לזה).
    כמו כן, להזכירך, אשור בית המשפט היה לכינוס אסיפות בעלי האג"ח להצבעה על ההסדר, זה הנוהל.
    באם ההסדר היה מאושר סופית, לדעתי מחיר האג"ח היה שונה מאוד (למעלה כמובן).

הי רם
    אז בהתאם לידיעותיך (מכבד את רצונך לא לספר) האם נראה לך שבקרוב יאושר ההסדר או שאתה רואה מיכשולים ואפשרות לפיצוץ ההסכם.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

יניב ידידי בוקר טוב,
    אינני מסתיר שום מידע והאמן לי שאיני מצוי במרכזי העניינים, אני אדם מן הישוב.
    כל הבנתי נובעת מקריאת הכתוב ב"טענותיו" של המתנגד, הדברים פורסמו באתר הבורסה בהודעת החברה.
    כמו כן, מסקנותי נובעות מכך שנתקלתי בסיפור דומה בהסדר אחר ולמיטב זכרוני של אותו מתנגד.
    לא אפרט את הכל כי הספור יהיה ארוך מדי, אך אומר כך:
    נניח שאנו מתנתקים מעניין ספציפי זה.
    תאר לעצמך "תאורטית" מקרה בו גורם מנצל את נקודת השפל במחיר האג"ח בתחילתו של תהליך הסדר וקונה חבילה גדולה שיש בה כדי להיות גורם "משמעותי" בהסדר, וכעת אותו גורם "תאורטית" מחזיק את בעלי החברה "במקום רגיש ומרכזי..." ומקווה שהיותו גורם "משפיע" יגרום לאחד משני מצבים:
    א. שיקנו ממנו את החבילה במחיר גבוה ובכך תוסר התנגדותו.
    ב. שיצליח לשפר את תנאי ההסדר.

אני חוזר על ההגדרה של "מקרה תאורטי" ולהערכתי די בזה.

יום טוב.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות