שלום רב,
שאלתי היא - במידה ואני מחזיק במנייה ביום האקס, ולאחר מכן מוכר אותה, האם ביום התשלום שיוצא בד"כ שבועיים לאחר מכן, עדיין אקבל את התשלום?
תודה מראש.
שלום רב,
שאלתי היא - במידה ואני מחזיק במנייה ביום האקס, ולאחר מכן מוכר אותה, האם ביום התשלום שיוצא בד"כ שבועיים לאחר מכן, עדיין אקבל את התשלום?
תודה מראש.
iFirst - קידום אתרים | בבילון להורדה
מה שקובע זה אחזקת מניה ביום הקום. אם החזקת בנייר בסוף יום הקום תקבל תשלום.בכל מקרה אחר לא תקבל דבר
כלומר, כדי לוודא - במידה ואני מוכר את המנייה יום לאחר יום הקום, ביום תשלום הדיבידנד אקבל אותו, גם אם אני כבר לא מחזיק במניה?
נכון.שים לב רק לדבר אחד:בפועל לא מרוויחים מדיבידנד מכוון שביום האקס בורסה מבצעת תיקון שער בגובה דיבידנד
כן העניין ברור, תודה.
שאלה - למה בעצם לא לחלק את הכסף ביום האקס? (מה הסיבה שהחלוקה מתבצעת רק שבועיים לאחר מכן?)
אני לא ידוע אם יש סיבה מיוחדת מעבר לדבר פשוט : חברה פשוט לא תספיק לבצע דבר כזה. הרי יודעים מי זכאי רק ביום האקס.מחזיקי מניות נמצאים בבנקים ובתי השקעות שונים ,איך תדע כמה ולאן להעביר ? צריך זמן על מנת לבצע רישומים וחישובים כולל בספרי החברה
שאלה
אם יש פדיון חלקי של אג"ח , האם הוא משולם לפי הפארי ביום הקום או לפי הפארי של יום התשלום בפועל?
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
אין הבדל אם הפדיון חלקי או מלא התשלום נעשה לפי מחיר של 100 אגורות
בפדיון חלקי אתה פשוט מחזיר חלק מהאגרות שברשותך לחברה ומקבל תמורתן כסף
זה נכון לגבי אג"ח לא צמוד.פורסם במקור על ידי בראל
אני שואל לגבי אג"ח צמוד
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]
זה נכון גם לאג"ח צמוד
100 אגורות ועוד הצמדה
את ההצמדה אתה יכול לראות במאיה
את בסיס ההצמדה ותנאי התשלום אתה גם יכול לראות במאיה
בתשקיף מפורטים כל תנאי התשלום וההצמדה