x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שאלה לשילה (וכל מי שבא לו להתייחס / לעזור להתלבט:-)

שאלה לשילה (וכל מי שבא לו להתייחס / לעזור להתלבט:-)

אהלן,
    יש לי כעת קרן השתלמות נזילה בסכום של 50K ש"ח באלטשולר.
    הקרן כרגע חשופה עד 35% מנייתי.
    מכיוון שאני מאמין שאנו נמצאים בתקופה טריקית, אני מתלבט על מסלול חליפי.
    במקביל קיבלתי הצעה להפוך את הכסף למנוהל ע"י כלל (לא כקרן נאמנות).

ההתלבטות שלי היא כזו:
    1. מהו הרכב האג"ח הרצוי לתיק סולידי (הכוונה היא מאיזה סוג) או אולי בכלל עדיף שיקלי?
    2. האם לדעתך/כם כדאי להפוך את התיק לנזיל (דרך כלל) כך שאם יש "נפילה" בבורסה אני יכול להיות עירני מעט ולצאת החוצה כמעט בזמן?

יש לציין שאני עדיין לא יודע עד כמה אני ארצה את הכסף נזיל: אולי לחצי שנה ואולי לכמה שנים, עוד לא החלטתי...

אודה לעזרה בעניין.
    תודה
    גיא

Re: שאלה לשילה (וכל מי שבא לו להתייחס / לעזור להתלבט:-)

גיא ערב טוב ,
    זהו פורום של אגחים , ולכן איני סבור שכאן תוכל לקבל את התשובות המלאות למה שאתה מחפש/רוצה לשמוע ..ואולי אתה צריך לשאול זאת בפורום כללי או אולי את שחקן מעוף..
    בטרם תעשה זאת , הייתי ממליץ לך לשבת היטב עם עצמך ולבוא עם שאלות נכונות יותר ולא לנסות שמישהו אחר יחליט על עתידך!!
    כמעט בכל תגובה שאני רושם אני מציין במפורש שכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו ומרגיש עבורו ועבור בני ביתו ולכן מחובתך ( לפי דעתי ) לדעת לאיזה טווח אתה משקיע ( אתה לא יכול לבוא להגיד חודש , שנה או מספר שנים ) , ולאיזה מטרה אתה משקיע ( חסכון לבית , לימודים , ילדים , חתונה ,או סתם כסף שאתה רוצה ל"שחק עליו ) ועוד שיקולים שונים שתה צריך לשאול את עצמך כי ההתנהלות היא שונה לגמריי בכל קנה מידה ולגביי כל דבר האפקט הוא שונה וכך גם התשובות שתקבל !!
    אני אישית חושב שבמידה ואתה צריך את הכסף בזמן הקרוב אזי אל תחפש הרפתקאות שונות ומשונות ( ולא משנה באיזה שיחת סלון תשב , תמיד יהיה את ה"כוכב " את זה שלטענתו הצליח להשקיע בדיוק בזמן וגם לצאת בזמן ועשה עשרות/מאות /אלפי אחוזים..הבעיה שהוא לא מספר לך גם על ההפסדים..
    אז אני אישית רחוק מלהיות נביא , ואפילו לא מנסה לתזמן את השוק , פשוט רואה את הדברים דרך העיניים שלי ( ולפעמים טועה ) וממליץ לך לשבת עם עצמך ולדעת מה אתה מחפש בכלל ? ומה אתה מוכן לסכן בכלל ?
    בכל מקרה בהצלחה..
    לברון

תחשוב היטב על הריבית הגבוהה שאתה מקבל בקרן השתלמות,לפני שאתה עושה פעולה כל שהיא.בהצלחה!

אהלן גיא,
    מעבר לתשובה היפה של לברון, אני אחדד מס' נקודות:
    1. מהו הרכב האג"ח הרצוי לתיק סולידי (הכוונה היא מאיזה סוג) או אולי בכלל עדיף שיקלי?
    תשובה: מעבר לתשובה של לברון, שהרכב התיק הוא תלוי טווח השקעה ואופי המשקיע (ניתן להגדיר סולידי בצורות שונות) חשוב להבין שגם תיק שמורכב בעיקר מאג"ח שקליות יכול להיות סולידי.
    אם אתה מתכוון לסולידי במובן שהחזר הקרן מובטח - התשובה עשויה להיות X.
    אם אתה מתכוון לסולידי במובן שהתנודתיות בתיק תהיה נמוכה - התשובה תהיה שונה.
    אם אתה מתכוון לסולידי במובן של שמירה על ערך הכסף - התשובה היא בכלל אחרת.
    תשובה 2: כפי שכתבתי כאן מספר פעמים בחודש האחרון, התשואות לפדיון בשוק הסולידי שוב נמצאות ברמות נמוכות מדי לטעמי. המשמעות היא משולשת:
    א. ישנה אפשרות להפסדי הון במקרה של עליית ריבית/ עליית מחירים עקב סיבוב נוסף של משבר וכו'.
    ב. במידה ואתה מחכה עם האג"ח עד לפדיון אתה מקבע לעצמך תשואות נמוכות למדי.
    ג. אין פיצוי על רמת אי הוודאות ששוררת בשוק - מה יהיה קצב ההתאוששות השנה? האם תחול נסיגה? האם מדינות יבצעו שמיטת חובות? מה יהיה עם החברות שעומדות בפני פרעונות כבדים השנה?.

2. האם לדעתך/כם כדאי להפוך את התיק לנזיל (דרך כלל) כך שאם יש "נפילה" בבורסה אני יכול להיות עירני מעט ולצאת החוצה כמעט בזמן?
    תשובה: גם קרן נאמנות היא נזילה, אם כי כמובן שהיא פחות נזילה מאג"ח שניתן למכור ולקנות במהלך כל היום.
    אם שוק ההון אינו העיסוק המרכזי שלך ואין לך כוונה להפוך אותו לכזה - רוב הסיכויים שאם אכן תהיה נפילה לא תזהה אותה בזמן. אגב, גם אנשים מקצועיים עם נסיון רב ומקצועיות מוכחת לא מצליחים להמנע מנפילות.
    ככה שלא הייתי בונה על זה :-)

והערה אחרונה - הסכום שמדובר בו הוא סכום קטן יחסית, ולכן חשוב שבעתיים להמנע מקניות כשהשוק נמצא ברמת תשואות נמוכה (מאחר ולא ניתן יהיה להשאיר סכום כסף משמעותי בצד שיאפשר לנצל ירידות. מה לעשות, בשוק ההון הגודל כן קובע...

נ.ב.
    כשכתבת קרן השתלמות אני מניח שהתכוונת לקרן נאמנות, נכון?.

בהצלחה,
    שילה

אני מתנצל על תגובתי המאוחרת:
    עם זאת, ברצוני להודות לשלושתכם על שפתחתם אותי לכיווני מחשבה שונים משלי, עזרתם לי מאוד
    (למרות שתגובתכם לוותה בעיקר בשאלות לקבלת הבהרות, עדיין עזרתם לי מאד בכך ששאלתי את עצמי כעת שאלות שקודם לא חשבתי עליהן )

תודה רבה!!!!

עוד שני דברים שכדאי לדבר עליהם בנוגע לקרנות השתלמות הם מיסוי וכן דמי ניהול.

מצד אחד קרן השתלמות זה מקלט המס אולי היחיד בטווח הבינוני שיש לשכירים, או במילים אחרות, קרן השתלמות לא משלמת מס על רווחי הון.

מדובר על סכומים יפים מאוד שמגדילים את תשואת הקרן.

מצד שני קרן השתלמות לוקחת דמי ניהול יחסית גבוהים (0.6-2 אחוזים מהקרן לשנה!)

עכשיו, אם אתה שם את הכסף באגחים סולידיים, הרי שאין הרבה סיכוי שתראה תשואה סבירה, כי חלק גדול מדמי הניהול יילך על דמי ניהול, ואולי אפילו כדאי לשים את הכסף באגח מדינה.

אם יש לך כספים אחרים, שווה אולי להעביר את קרן ההשתלמות למסלול מנייתי ולהוריד את החשיפה שלך באפיקים האחרים.

סתם 2 נקודות למחשבה, ושלא יהיה ספק שכמו 2 המלומדים שכתבו לפניי, גם אני לא מציע כלום, וכל אחד צריך לעשות איך שהוא רואה לנכון.

בכל מקרה, שים לב שהעברת קרן השתלמות לוקחת עד חודש, אז...

idanpl תודה ידידי, אכן הדברים שציינת חשובים ואת מרביתם שקלתי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות