x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 15 מתוך 15

נושא: הסדר אפריקה

Re: הסדר אפריקה

אחלה פורום
    מהבוקר אין התייחסות של מישהו לתגובה שלי
    חבל על הזמן שלי
    אין צורך כבר החלטתי מה לעשות
    סאלאמאת חברים שלי
    הכל באנרגיות חיוביות
    ואל תיגעו במקופלים

Re: הסדר אפריקה- Shlo

קראתי את דבריך.

לדעתי, אין שום מניעה שמניות אפריקה, אפריקה נכסים ואפי פיתוח תפולנה.

אני מעריך שבטווח הקצר זה בדיוק מה שיקרה, המוני משקיעים שלא רוצים מניות ימכרו ויפילו את הניירות. קרנות שמנהלים תיקי אג"ח ללא מניות ירצו להפטר מהן (אני תקווה שהם לא יעשו זאת בכל מחיר ומהר והנפילה במניות תהיה איטית).

אבל וכאן בא האבל, השאלה היותר מעניינת היא האם אפריקה תעמוד בהסדר החדש.
    אם לא, יתכן שבטווח הארוך מניות החברה יהיו שוות את הנייר עליו הן מודפסות. אם החברה תעמוד לפחות בטווח של כמה שנים הקרובות בהתחיבויות יש סכוי לא רע שמניות החברה תכפלנה את שוויון כמה פעמים.

החברה באחת מפחיתה את החוב האג"חי הגדול שהיה לה בשתי סדרות אג"ח שמפוזרות נח יותר. הסדרה הגדולה יותר צפויה להפרע לשעורין ב-13 תשלומים.

לחברה נכסים במרכז ניו-יורק ומוסקבה. המצב המשברי לא ישאר כאן לנצח. ביום מן הימים כולם יזכרו שקניון או מלון במוסקבה (בירה אירופית גדולה) או מועדון ב- time square הם נכס שערכו צפוי לעלות למי שיהיה סבלנות.

ראה את אלביט הדמיה: דווח כי ברצונם להכנס להשקעות בארה"ב. בשפל זה הזמן לקנות, בגאות זה הזמן למכור. אם אפריקה יחזיקו בנכסים שלהם ויפתחו אותם יש סכוי לא רע שיניבו להם הכנסות של ריבית הן במוסקבה, הן בניו-יורק, הן בבוקרסט והן בישראל.

שים לב, ההסדר המוצע מציע שעבודים לסדרות האג"ח החדשות. אם יסחרו ב- 70 ו-60אג ל1 ע.נ צמוד + 4.5\6 % יתכן ומדובר בהשקעה מוצלחת.
    שים לב, לחברה אין אפשרות לגייס הון חדש טרם שתשלם את חובותיה הנוכחיים.

אני בדעה שיש לראות במניות אפריקה אופציות שערכן יכול להמחק או להכפיל פי כמה וכמה, חזרה לשערים של 15,000 בתוך כמה שנים הוא לא משהו בלתי אפשרי.

אתה כבעל מניות צריך להחליט האם אתה מאמין במניה \ בבעל השליטה \ בהנהלה. באפשרותך למכור במחיר השוק ביום ההסדר או בעתיד.
    בהצלחה.

אני מסכים עם חלק מהדברים, אבל יש לי הסתייגות אחת:
    מחירי נדל"ן לא חייבים לעלות, אפילו לא בטווח הארוך.
    אני לא מומחה לשוק הנדל"ן הניו-יורקי, וגם לא לרוסי, אבל בהחלט ייתכן שייקח זמן רב, אם בכלל, עד שהמחירים יחזרו לרמות של 2006-2007.
    אני יודע שזה לא נעים להיזכר בדוגמאות חריגות, אבל השוק היפני, הנאסד"ק ב-2000 הן דוגמאות למחירי שיא שאנחנו אפילו לא קרובים לשחזר.
    גם תקופות ארוכות של קיפאון הן לא מצב זר לשווקים בעולם.
    ולכן המשפט "המצב המשברי לא ישאר כאן לנצח. ביום מן הימים כולם יזכרו שקניון או מלון במוסקבה (בירה אירופית גדולה) או מועדון ב- time square הם נכס שערכו צפוי לעלות למי שיהיה סבלנות".
    קודם כל, מבחינת אפריקה, המשבר לא צריך להמשך לנצח. חמש שנים נוספות של משבר זה בהחלט מספיק מבחינתם.
    וכאמור, אין לי את היכולת לנתח האם המחיר שבו הם קנו חלק מהנכסים אינו בבחינת שיא חד=פעמי כפי שציינתי.

shlo38, אתה יכול לרכז שוב את השאלות שלך לשאלה אחת?

קראתי, ואני מסכים כי קיימת אי וודאות בדבר מחירי הנכסים בעתיד.

מאידך גיסא, ציינתי שמות של נכסים שאמורים להניב תזרים מזומנים. שכירות מול הקרמלין או במרכז ניו-יורק היא לא נמוכה.

הבאתי את הנכסים שציינתי כמקורות תזרים במקום הנכסים המניבים בישראל שנמכרו בתחילת המשבר על מנת לשלם לבנקים וניירות ערך מסחריים.

מצד שני, אפריקה היא חברה יזמית, ירידה במחירי נכסים אמורה להוריד אטרקטיביות של קרקעות - למה להתחיל לבנות אם קיימים נכסים דומים מוכנים שמוצעים למכירה?

אנחנו לא ב- 1929, הבנקים לא קרסו (במובן שצבור המשקיעים איבד את חסכונותיו). כרגע בכל העולם הפרמות לא מגיסות עובדים רבים ולכן האבטלה יחסית גבוה. אני מעריך ששנתיים מהיום הכל בצמיחה פשוט כי זה טבע הדברים.

בהצלחה.

ערב טוב לכולם ,
    היום בערב יש במאיה הודעה שניתן לראות יותר בקצרה את ההסדר בצורת מצגת שהוכנה עבור מחזיקי האגח של החברה ( רצוי להדגיש כי אין לראות במצגת כקובעת ויש לראות בה רק ככלי עזר ומי שמעוניין לדקדק חייב לקרוא את ההסדר במלואו..)
    בברכה , לברון

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות