קראתי את דבריך.
לדעתי, אין שום מניעה שמניות אפריקה, אפריקה נכסים ואפי פיתוח תפולנה.
אני מעריך שבטווח הקצר זה בדיוק מה שיקרה, המוני משקיעים שלא רוצים מניות ימכרו ויפילו את הניירות. קרנות שמנהלים תיקי אג"ח ללא מניות ירצו להפטר מהן (אני תקווה שהם לא יעשו זאת בכל מחיר ומהר והנפילה במניות תהיה איטית).
אבל וכאן בא האבל, השאלה היותר מעניינת היא האם אפריקה תעמוד בהסדר החדש.
אם לא, יתכן שבטווח הארוך מניות החברה יהיו שוות את הנייר עליו הן מודפסות. אם החברה תעמוד לפחות בטווח של כמה שנים הקרובות בהתחיבויות יש סכוי לא רע שמניות החברה תכפלנה את שוויון כמה פעמים.
החברה באחת מפחיתה את החוב האג"חי הגדול שהיה לה בשתי סדרות אג"ח שמפוזרות נח יותר. הסדרה הגדולה יותר צפויה להפרע לשעורין ב-13 תשלומים.
לחברה נכסים במרכז ניו-יורק ומוסקבה. המצב המשברי לא ישאר כאן לנצח. ביום מן הימים כולם יזכרו שקניון או מלון במוסקבה (בירה אירופית גדולה) או מועדון ב- time square הם נכס שערכו צפוי לעלות למי שיהיה סבלנות.
ראה את אלביט הדמיה: דווח כי ברצונם להכנס להשקעות בארה"ב. בשפל זה הזמן לקנות, בגאות זה הזמן למכור. אם אפריקה יחזיקו בנכסים שלהם ויפתחו אותם יש סכוי לא רע שיניבו להם הכנסות של ריבית הן במוסקבה, הן בניו-יורק, הן בבוקרסט והן בישראל.
שים לב, ההסדר המוצע מציע שעבודים לסדרות האג"ח החדשות. אם יסחרו ב- 70 ו-60אג ל1 ע.נ צמוד + 4.5\6 % יתכן ומדובר בהשקעה מוצלחת.
שים לב, לחברה אין אפשרות לגייס הון חדש טרם שתשלם את חובותיה הנוכחיים.
אני בדעה שיש לראות במניות אפריקה אופציות שערכן יכול להמחק או להכפיל פי כמה וכמה, חזרה לשערים של 15,000 בתוך כמה שנים הוא לא משהו בלתי אפשרי.
אתה כבעל מניות צריך להחליט האם אתה מאמין במניה \ בבעל השליטה \ בהנהלה. באפשרותך למכור במחיר השוק ביום ההסדר או בעתיד.
בהצלחה.