שלום לכולם ככלל ולדנה388 בפרט ,
כמו שאנחנו יודעים אז נקבע ההסדר בחברת אפריקה למחזיקי האגחים השונים ולכלל הסדרות , ההסדר הינו ארוך מאוד 1025 עמודים ואני סבור שמי שרוצה להיכנס לפרטי פרטים צריך לקרוא אותו אך אני משוכנע שכלל הציבור לא זקוק לקריאה פרטנית כי אני לא מוצא תועלת בזה ,בנוסף אני אשמח אם אנשים יגיבו / יוסיפו / ישדרגו את מה שאני אומר כי זו רק דעתי והמטרה פה היא להפרות אחד את דעתו של השני, בסקירה הזאת לא אכנס לדברים שהורחב עליהם בהסדר כגון : נושאי משרה בחברה ופרטים אודותיהם , הון החברה, תיאור עסקי החברה, הזכויות הנלוות לגבי חברות בנות, חוות דעת עו"ד , ועוד..אלא אם כן מישהו יעלה שאלה ספציפית ואני אענה עליה או אכוון אותו לפחות מזווית ראייתי..
אוקיי מתחילים..
במסגרת ההסדר לבייב יזרים הון לחברה, וישקיע 750 מיליון ש"ח בדרך זו : תהיה הנפקת זכויות לבעלי המניות בסכון של 400 מיליון ש"ח והוא בתור בעל שליטה יהיה מחוייב להשקיע לפי שיעור חלקו בהון המניות הנוכחי ( 74.83%) כלומר סכום של 300 מיליון ש"ח כאשר ההנפקה תבוצע לפי שווי החברה הבסיסי ( 2 מיליארד ש"ח ). בנוסף לבייב ישקיע עוד 450 מיליון ש"ח שיחולקו ל 100 מ' ש"ח מתום השנה הראשונה , שנייה שלישית ורביעית ו 50 מיליון מתום השנה החמישית מהמועד הקובע ( היום שבו ייפסק המסחר האגחים הקיימים ואשר המחזיקים בהם יהיו זכאים לזכויות ).
הסכומים הנ"ל יהיו צמודים למחצית עליית המדד במהלך התקופה.
כאמור כל בעלי האגחים שיחזיקו חלק מהם ביום הקובע , יקבלו באותו היום את החבילה הכוללת ..
מה היא תכלול ??
1) 550 מיליון ש"ח – החלק המזומן שלבייב יכניס את היד לכיס וייתן לנושים
2) תהיה הנפקה של סדרות חדשות שיחליפו למעשה את הישנות הסדרה הראשונה ( כה' ) על סך של 1 מיליארד ש"ח שמועד הפרעון יהיה כ24 חודשים מתום מועד הביצוע ( היום למעשה האגחים הישנים יפסיקו להיסחר , אנשים יקבלו את החלק במזומן ואת האגחים החדשים ) , האגח החדש יהיה צמוד למדד( קרן + ריבית ) וישא ריבית של 4.5% שנתית שתשולם בפידיון הקרן.
הסדרה השנייה (כו' ) בסך של 3.4- 3.5 מיליארד ש"ח אשר תעמוד לפרעון ב- 13 תשלומים שנתיים שווים החל מתום שלוש שנים ממועד הביצוע ( כלומר בערך 2013-2025 ) , האגרות גם כאן צמודות וישאו ריבית שנתית אפקטבית ממוצעת של 7% לשנה ( צירפתי טבלה מדוייקת ) הריבית תשולם על בסיס חצי שנתי כאשר התשלום הראשון יחול ביום ה- 180 שלאחר יום הביצוע.
2010-2013 ( ששת החציונים הראשונים שראשיתם במועד הביצוע ) - 6%
2013-2015 (החל מהחציון ה-7 ממועד הביצוע עד חציון 10 כולל ) - 6.5%
2015-2018 (החל מהחציון ה-11 ממועד הביצוע עד חציון 16 כולל ) - 7.5%
2018-2021 (החל מהחציון ה-17 ממועד הביצוע ועד חציון 22 כולל ) - 8%
2021-2025 (החל מהחציון ה-23 ממועד הביצוע ועד לפרעון הסופי של האאח ) -10.75%
לאגחים הללו יהיו בטחונות , שעבוד מדרגה ראשונה ללא הגבלה בסכום את מניות החברה בחברות הבנות הציבוריות בעדיפות ראשונה ומניות החברה בחברות בנות פרטיות בעדיפות שנייה , כאשר כולם נקיות מכל זכות צד ג' , נקיות משיעבודים וששווי השוק שלהן במועד הביצוע יהיה שווה ל 50%מקרן האגח החדשה ( כו' ).
3) הקצאת מניות בחברה
4) הקצאת מניות בחברות הבנות.
פירוט מדוייק ביותר של אופן חלוקת המרכיבים השונים בין כל מחזיקי האגח השונים נמצא בעמוד 258 . מומלץ מאוד להסתכל ולהדפיס עמוד זה !!!!
בפירוט נאמר לגבי אופן ושיעור קבלת המזומן , הסדרות החדשות ( כה' , כו' ) , מספר המניות באפריקה ובחברות הבנות ספציפית לגביי כל סדרה תוך כדי נתונים לפי ע.נ !!
אם מישהו מתקשה בהבנת הטבלה שיפנה לי שאלה ספציפית ואתרגם לו את הנתונים .
נקודות / הערות נוספות :
• בנוסף החברה לא תשלם יותר ריביות , קופונים של האגחים הישנים ( אז מי שבונה על זה וזה השיקול שלו להיות באחת הסדרות לעומת האחרת שירד מזה כי הוא לא יראה כסף )
• המועד / היום הקובע ייקח מספר שבועות כי עדיין צריך לעבור אישור אסיפות ,אישור הרשות , אישור בית המשפט להסדר וכו' אחרי התהליך של האישורים יתחיל מהלך של הנפקת הזכויות ( כפי שרשמתי מעלה ) , ואז למעשה הריצה של האגחים החדשים תצא לפועל . ( בקיצור אחרי תקופה ארוכה רואים כבר את האור בקצה המנהרה ).
כדרך אגב אדון מיכה צרניאק הגדול מעריך שזה ייקח כחודשיים ( אז בנושא הזה אני איתו )
• יש נושאים אחרים בהסדר כגון פידיון מוקדם של האגחים , פירוט על הבטחונות השונים , תנאים להחלפת הבטחונות,התחייבויות שונות של החברה,ניתוח שכדאי לקרוא בדוח וחוות דעת של פרופ' ברנע , דוחות תזרים מזומנים ועוד נושאים כפי שכבר ציינתי , אני שוב מציין שאני באמת לא רואה ככ טעם להיכנס למרבית הפרטים אבל אם בכל זאת מישהו נתקל בשאלה מהותית אשמח לעזור.
כפי שניתן לראות מה שרשמתי זה מתומצת ככל שיכולתי ומקווה שזה עושה טיפה סדר בעניינים , אודה לכל הערה והארה בנושא כזה או אחר.
בברכה , לברון.