x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: אגח בלל 200שה נד צמוד החדש כנגד אגח םועלים יא לא צמוד שאלה

אגח בלל 200שה נד צמוד החדש כנגד אגח םועלים יא לא צמוד שאלה

שאלה לשילה ולמבינים.
    אני מחזיק אגח פועלים יא לא צמוד בעל תשואה של 5.45 אחוז.
    מנגד קניתי את האגח החדש של לאומי בלל 200 שה נד קניתי ב 100 בהנפקה לפי 4 אחוז ריבית היום התשואה 3.93.

שאלה . מה עדיף ? האם יש מקום למכור את הפועלים הלא צמוד ולקנות עוד לאומי צמוד ?

אציין כי אני לא צריך את הכםף שמשמש לי בעצם לפנסיה ולא חשוב לי המחמ . האגח משמש לי למשכורת .

אודה לעונים

Re: אגח בלל 200שה נד צמוד החדש כנגד אגח םועלים יא לא צמוד שאלה

תראה אבי, קצת קשה להשוות בין השניים.
    פועלים יא הוא במח"מ של כ-7, כאשר מדובר בכתב התחייבות שאין אפשרות לדחות את מועד הפרעון שלו.
    בלל 200 הוא שטר הון במח"מ של כ-9, כאשר מדובר בשטר הון שניתן לדחות את מועד הפירעון שלו (תמורת הגדלת הריבית).
    כמובן שיש שיטענו (ובצדק) שכרגע הם מעדיפים להשקיע בבנק לאומי על פני בנק הפועלים (ברמת מחזיקי האג"ח ההבדל הוא זניח לדעתי), ובכל זאת אם אתה רוצה להשוות את פועלים יא לאג"ח צמוד, צריך להשוות את פועלים יא לפועלים י - האג"ח הצמוד בעל מח"מ דומה לפועלים יא, שנסחר בפער של כ-2% (התשואה ברוטו על פועלים י' היא 3.45%).

ולדעה האישית שלי:
    1) לטווח ארוך, אג"ח צמוד עדיף על אג"ח לא צמוד, אלא אם הפערים בינהם גבוהים מאד.
    2) כל האג"חים שהזכרתי נסחרים בתשואות נמוכות מדי לטעמי, ואני לא הייתי נכנס אליהם כרגע.
    3) שים לב שמקביל לבלל 200 נסחר גם בלל 300, בעל מח"מ דומה. התשואה על שניהם היא כמעט זהה (וכאמור, לדעתי, היא די נמוכה), ולדעתי אין מקום לרווחי הון משמעותיים כרגע.

ציטוט פורסם במקור על ידי shilk84
    תראה אבי, קצת קשה להשוות בין השניים.
    פועלים יא הוא במח"מ של כ-7, כאשר מדובר בכתב התחייבות שאין אפשרות לדחות את מועד הפרעון שלו.
    בלל 200 הוא שטר הון במח"מ של כ-9, כאשר מדובר בשטר הון שניתן לדחות את מועד הפירעון שלו (תמורת הגדלת הריבית).
    כמובן שיש שיטענו (ובצדק) שכרגע הם מעדיפים להשקיע בבנק לאומי על פני בנק הפועלים (ברמת מחזיקי האג"ח ההבדל הוא זניח לדעתי), ובכל זאת אם אתה רוצה להשוות את פועלים יא לאג"ח צמוד, צריך להשוות את פועלים יא לפועלים י - האג"ח הצמוד בעל מח"מ דומה לפועלים יא, שנסחר בפער של כ-2% (התשואה ברוטו על פועלים י' היא 3.45%).

ולדעה האישית שלי:
    1) לטווח ארוך, אג"ח צמוד עדיף על אג"ח לא צמוד, אלא אם הפערים בינהם גבוהים מאד.
    2) כל האג"חים שהזכרתי נסחרים בתשואות נמוכות מדי לטעמי, ואני לא הייתי נכנס אליהם כרגע.
    3) שים לב שמקביל לבלל 200 נסחר גם בלל 300, בעל מח"מ דומה. התשואה על שניהם היא כמעט זהה (וכאמור, לדעתי, היא די נמוכה), ולדעתי אין מקום לרווחי הון משמעותיים כרגע.

קודם תודה על התשובה. ברצוני להעיר כי אני מעדיף אגחים של הבנקים גם במחיר תשואה מופחתת. נראה לי הסיכון נמוך יותר גם ביחם לחברות ענק כמו סלקום פרטנר בזן וכדומה שאולי נותנים עוד קצת אך קצת יותר מסוכנים .
    בכל אופן יש לי כאמור משני האגחים ואני מתלבט אם לדלל בפועלים יא ולעבור לאגח צמודים בלבד?

ושוב תודה.

אתה צריך להבין שבלל 300 ו200 הם שטרי ההון וממקרה של מספר רבעונים של הפסד אין תשלום ריבית ואפילו המרה כפויה.זה אגח מסוכן ורצוי לקרוא התשקיף לפני הקניה

קח בחשבון שהשנה הייתה 3.9% אינפלציה.
    ככה ש 4% לא צמוד זה לא בהכרח תשואה חיובית.
    וכן, בנק ישראל נוטה לפספס כלפי מעלה את יעד האינפלציה...
    כרגע אני קצת נרתע מהשקעות למח"מ ארוך באגח לא צמוד או לא בריבית משתנה.
    משיקולי חוסר יציבות ריבית ואינפלציה שעלולה לאכול את התשואה במלואה.

קודם כל, צריך לבחון אינפלציה בטווח ארוך יותר, כי בטווח הקצר יכולים להיות עיוותים.
    במהלך העשור הראשון האינפלציה היתה נמוכה יותר מאשר ב-2007-2009, בין השאר בעקבות המיתון בתחילת העשור, בתוספת של שנה עם אינפלציה אפסית (2006) ואינפלציה נמוכה יחסית (2005).
    כשבאים לחסוך לטווח ארוך צריך לקחת את השקיול הנ"ל בהתאם.
    דבר שני, לא בכל שטר הון יש מנגנון של הפסקת התשלום, ובכל מקרה המנגנון מופעל רק לאחר 6 רבעונים מצטברים של הפסד. ובעיקר, כפי שראינו במשבר הנוכחי - הבעיה הנ"ל היא יותר תיאורטית מאשר מעשית, ולמעשה, לדעתי, נדרש מקרה קיצוני יותר כדי שהבנק באמת יפסיק לשלם.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות