x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: מיסוי עבור אג"ח שהונפק בניכיון.

מיסוי עבור אג"ח שהונפק בניכיון.

שאלה לשילק או לכל תותח אחר

חיפשתי בפורום והיה דיון בעקיפין על הנושא אך לא הבנתי שם עד הסוף את הנושא ואיך אני צריך לחשב את התזרימים העתידיים שלי מאגח כזה במידה ואני קונה אותו בשוק ולא בהנפקה.

נניח שיש כרגע בשוק אגח שמחירו 80.
    האגח הונפק בניכיון של 5%, אבל אני רוכש אותו בשוק, לא בהנפקה.
    נניח קניתי 1000 יחידות.
    נניח עוד חודש הוא משלם 10% ריבית.
    האם מה שאקבל הוא 1000 * 10 * הפארי?
    איפה נכנס כאן נושא הניכיון שעליו אני צריך לשלם מס? או שאולי אני לא צריך לשלם על הניכיון מס כי לא קניתי אותו בהנפקה?
    אותה שאלה לגבי פדיון חלקי של, נניח 50%?
    אני אשמח לתשובה עם מספרים על פי הדוגמא הנ"ל

נראה לי נושא חשוב להעשרת הידע בפורום.

תודה רבה ויום טוב,
    אסף.

Re: מיסוי עבור אג"ח שהונפק בניכיון.

לא מבין לגמרי את כל החישובים ולכן לא רוצה להטעות, אבל בנושא מיסוי אני חושב שמי שמשלם את המס על הנכיון הוא מחזיק האיגרת ולא מי שקנה אותה בהנפקה.
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

לא שילק אבל בגל זאת..
    אז ככה אסף!
    לא קראתי את שנאמר פה בעבר וכן ייתכן שאחזור על דברים שנאמרו אז סליחה מראש..
    יש אגחים שמונפקים בנכיון ( כלומר בהנפקה המחיר נמוך מ -100 אגורות ) , מה אומר לנו הניכיון הנ"ל ? בניכיון זה בעצם רווח למשקיע , וכידוע לנו המוסד "מס הכנסה " אינו נמצא פה על תקן מלכ"ר והוא השכיל להבין שמדובר פה למעשה בהכנסה!
    אז איך למעשה מס הכנסה מחשבים את הריבית האמיתית של האג"ח ?
    הם לוקחים( לצרכי מס ) את ממוצע מחיר האג"ח בשלושת ימי המסחר הראשונים, נניח שהמחיר 80 אגורות, ומוסיפים את הפער בין המחיר הממוצע לשווי האג"ח (100 אגורות) כריבית נוספת אשר נפרשת לאורך חיי האג"ח, בדוגמא שלנו ריבית הניכיון הינה 20% (100-80) .
    כעת אסף , חשו שתבין שזה לא משנה אם קנית בהנפקה או לא ..החשוב הוא האם האגח הונפק בניכיון או לא!! כי כמו שאמרתי הריבית בעצם נפרשת לכל אורך חיי האגח.
    החברה גם חייבת להוציא הודעה לבורסה כל הריבית ניכיון ( אז תסתכל אצלך באגח ותשים לב להודעה שפירסמה החברה )
    כדרך אגב יש לא מעט מקרים אם תשים לב שאתה רואה פערים גדולים בין תשואה ברוטו לפידיון לתשואה נטו לפידיון ואחת הסיבות הן שהאגחים הונפקו בניכיון גדול ומשם נוצר פער גדול !!
    ובמקרה שלך בוודאות תשלם מס ניכיון!!

אם תיתן עוד פרטים אנסה לחשב כמה..
    עזרתי ?

קח לדוגמא את פרוסיד אגח י שהונפק בפברואר בניכיון של 13.521%.
    שער האגח בשוק הוא באזור ה 80, (עיגלתי שיהיה נוח); נניח קניתי ממנו 10000 יחידות.
    האגח מחלק ב 31/08 ריבית של 4.12%; בוא נעגל אותה ל 4 לצורך החישוב.
    כרגע, על פי לאומי טרייד - תשואה ברוטו היא 12.8%, ותשואה ברוטו היא 11.06%.
    פארי כרגע, אחרי עיגול: 100.

אם האגח לא היה מונפק בניכיון אז בתאריך חלוקת הריבית הייתי מקבל את הפארי * 10000 * 4 = 400 ש"ח - האם אני צודק בהתעלם כרגע ממס על רווח ההון?

שאלתי פשוטה: מכיוון שזה אגח שהונפק בניכיון, איך זה משפיע על חישוב הריבית שאקבל, (לא על גובהה, אלא אם כן גם הריבית מושפעת מהניכיון), ועל המס שאני צריך לשלם?

תודה, אסף.

במועדי תשלום הריבית הניכיון לא משחק תפקיד ותשלם מס רגיל על סכום הקופון (20% באג"ח צמוד או 15% בלא צמוד).
    את מס הנכיון גובים בפדיון הקרן (גם בפדיון חלקי כמובן) - למשל בדוגמה שלך אם הניכיון הוא 13.521% והאג"ח הוא שקלי (15%) תשלם מס של 2.02815% על סכום הקרן שיפדה (לפי מחיר 100).

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות