x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 39

נושא: אג"ח כנפיים ד' בריבית משתנה

אג"ח כנפיים ד' בריבית משתנה

היי,
    רובינו מחפשים בימים אלה אג"חים מעניינות שתניבו לנו תשואה סבירה ובטוחה.
    עם זאת עדיף קצת לרדת בדירוגים באופן מבוקר (לדירוג כמו A / -A) כדי לקבל תשואה נאה.
    נראה לי כי אג"ח כנפיים ד' בהחלט מעניינת. מח"מ 4.1, תשואה 6.72% בריבית משתנה (כאשר ריבית עשויה רק לעלות ובטח לא לרדת). בנוסף לכך אציין כי בעת שריבית תתחיל לעלות אג"ח לא צמודות עלולות לרדת כאשר אג"ח בריבית משתנה עשויות להנות מעלית ריבית בעתיד. גם כיום 6.72% בהחלט לא רע.
    יגאל.

Re: אג"ח כנפיים ד' בריבית משתנה

אהלן יגאל,
    שלשה עניינים קצרים:
    1) כתבתי כאן בעבר לגבי כנפיים ד, שלפני שרצים אליו צריך לבדוק את כנפיים ג - האג"ח הצמוד, בעל מח"מ קצר יותר (2.9) ובתשואה של 4.08%.
    2) באופן פרדוקסלי, הריבית הגבוהה שאתה תקבל בתור בעל אג"ח (כאשר הריבית תעלה) אינה בהכרח סימן טוב לחברה...
    3)אל תסתמך על דירוג בלבד - אם כבר החלטת לסמוך על חברות הדירוג מן הראוי לקרוא קודם את הדו"ח שהן הנפיקו.
    4) עסקי התעופה אינם עסק סולידי לטעמי. אני באופן אישי לא מבין את המודל העסקי בתחום התעופה ולכן העדפתי שלא להכנס אליו.

שיהיה בהצלחה :-)

היי יגאל ובוקר אור ,
    ברשותך אני אוסיף על דבריך יותר על מנגנון האגח הנל..
    האגח הינה בריבית משתנה שבסיסה האגח הממשלתי 817 הקרן והריבית אינן צמודות למדד או מטבע כלשהוא.
    כעת במקרה של הורדת דירוג לאורך חיי האגח ( מוגבל עד 2 דירוגים )תתווסף ריבית של 0.3% בכל הורדת דירוג אחת מהשנים 2013-2016 .הדירוג כיום הינו A-
    אין שעבודים או בטחונות לאגח הנל.
    האגח הזאת לא מתאימה לאנשים ששונאים סיכון לחלוטין!!
    וכן האגח נראית סבירה + ( אבל לא הייתי קורא לזה מציאה שלא תחזור ..) ובפיזור נכון בתיק אולי הייתי שם אותה כי זה נכון שיהיו בתיק אגחים של חברות בריבית משתנה עם מרווח הולם מעל הממשלתי.
    גילוי נאות לא מחזיק.
    במידה ומישהו יהיה מעוניין בסקירה קצרה על החברה שיציין זאת ואשמח לעזור.

לדעתי מי ששונא לגמריי סיכון גם לא זקוק לפורום של מומחים
    ולשום פורום
    אני מעריך שכולנו כאן מי יותר מי פחות מחפשים תשואה ברמת סיכון שמעבר לחוסר סיכון

אני באופן אישי לא מסכים עם הקביעה.
    לקנות אג"ח ממשלתי במחיר גבוה זה גם סוג של סיכון - לא סיכון ברמת הקרן, אבל סיכון להיווצרות הפסדי הון, שיגרור צורך לממש בהפסד או להשאר עד לכיסוי ההפסדים/לפרעון.
    החכמה בשוק האג"ח היא לתמחר נכון את האג"חים השונים. תתפלא לדעת אילו תשואות אפשר להשיג באג"חים שהם כביכול "חסרי סיכון" או "בסיכון נמוך מאד".

האם למישהו יש דעה או הערכה לגבי אג"ח זה כיום? אג"ח בדירוג גבוהה (A-), ניסחר בתשואה גבוהה(24%). תודה.

כנראה שמאז "פרישתו" של פיראט האתר חוזר לשקוע (כפי שהיה קודם למעורבותו) כך שתשובה\דעה לבקשתך יהיה די קשה לקבל...על כך "התודות ל"חבריו" של פיראט ולמנהלי האתר שלא השכילו להבטיח דיון עניני ....

avi1001 שלום רב,

להשכילך:

אני בין המעריכים את פיראט הן בידע והן בהתנסחות.
    פיראט הנכבד התפטר כבר כמה פעמים מפורום זה. החזירו אותו אבל יש גבול לכל תעלול.
    מי שרוצה לתרום שיתרום ולא, אז לא. מי שנעלב ואינו מקבל ביקורת צר לי ......

להשכילך, אני באחת הפעמים שהתפטר כתבתי לו והוא בנימוסו כי רב לא טרח לענות לי. אז מה נעלבתי? - אני זורמת ....

ואוסיף, שלשום בפרטי כתבתי לפיראט וכן ביקשתי שיפסיק ויחזור והוא לא טרח להודות לי. אז נאה דורש נאה מקיים ולא היא.

ובאשר לציטוט שלך : "על כך "התודות ל"חבריו" של פיראט ולמנהלי האתר שלא השכילו להבטיח דיון עניני ...."
    צר לי לא מקובל עלי משפט זה. טענות תפנה לפיראט ......דיון עניני- על מה אתה מדבר ???? צר לי אתה מדבר מתוך אינטרס צרוף ולא מתוך דאגה לפיראט.......ואל תלין על ההנהלה בבקשה ממך. ההנהלה עשתה את המירב בנושא.

והדיון הזה סגור אין מה להוסיף.

המשך יום נעים
    R
    נערך לאחרונה על ידי rema1, 07.11.2012 בשעה 12:55

קצת על כנפיים.

גילוי נאות - מחזיק אג"ח ד'.

לחברה שני נכסים עיקריים - אל-על וגלובל כנפיים - שתי החברות ציבוריות וניתן לפתוח את הדוחות ולקרוא מה מצבם.

בקצרה - אל-על הולכת ודועכת, מאבדת נתחי שוק, לא מצליחה לעבור לרווח והמגמה לא תשתפר - התחרות גדלה (הסכמי שמים פתוחים) המיתון באירופה מתמשך והולך , בקיצור משקולת רצינית על כנפיים

גלובל כנפיים - עסק פשוט של ליסינג למטוסים, רווחיות צפויה 1.5- 2.0 מליון דולר רבעוני - כ - 8-6 מליון דולר שנתי. כמו כל ליסינג, יש משמעות לשווי של מטוס משומש ביחס לשוויו בספרים - אך מחיר זה משתנה עפ"י מצב הכלכלה והביקוש למטוסים.

שווי גלובל כנפיים למכירה בלחץ - מכפיל 8-9 על הרווח -72-48 מליון דולר מול הון עצמי של 83 מליון דולר, אפשר להניח בביטחון שווי של 65 מליון דולר - יש רכוש אמיתי וסחיר בחברה, זה לא אדמות ברומניה....

שווי אל-על - להערכתי כנפיים לא תזרים יותר כספים לאל-על , השווי לכנפיים במקרה של צרות - 0.

כלומר כנפיים תלויה במזומן בקופה + ביצועי גלובל כנפיים לכיסוי חובותיה.

מבחינה תזרימית - עד אמצע 2014 על החברה לפרוע כ - 40 מליון דולר קרן הלוואות ואגח + ריבית וחסרים לה 25 מליון דולר כדי לעמוד בהתחיבויות עד אמצע 2014 -פשוט נדרש מימון מחדש ל - כ- 65% מהחוב הנפרע. המקור לכסף עפ"י החברה - הנפקה פרטית או גיוס חוב - אני מהמר על גיוס חוב תוך שיעבוד מניות גלובל ליסינג .

אחרי התשלומים של אמצע 2014 יהיה לחברה חוב לאגח של כ - 32 מליון דולר וחוב לבנקים של כ - 6 מליון - סה"כ - 38 מליון דולר + חוב חדש של 25 מליון דולר שתמך בתזרים עד אמצע 2014 ===> סה"כ 63 מליון דולר בחוב מול שווי גלובל כנפיים של כ - 65 מליון דולר + איזה שווי שיהיה לאל-על

באופן עקרוני החברה יכולה להמשיך ולהתגלגל - דמי הניהול שהיא מקבלת מהחברות המוחזקות מכסים את ההנהלה וכלליות, אם תצליח למחזר החוב - פרעון אגח מול גיוס הלוואות מגובות בביטחונות ותקבל דוידנד שוטף מגלובל כנפיים שיכסה את הוצ' מימון - זה ישים.

הפתרון היותר משמעותי זה כמובן למכור מניות של גלובל כנפיים היום במחיר הקרוב להון העצמי ואולי אף יותר ולהוריד את המינוף של כנפיים או למכור את מניות אל-על ולהציל חלק מההשקעה.

כנפיים אגח ד' - נסחר היום ב 77 אג , עד במחצית 2014 תקבל 50 אג בקרן וריבית מול בטחונות בגובה 100+ שצפויים להתקיים באמצע 2014 והלאה - כלומר נותרה השקעה של 27 אג מול 100 בשווי נכסים בפרוק - לכן הסיכון לאבד הקרן לא גבוה והתמורה לסיכון מצדיקה אחזקה כחלק מתיק מפוזר

הסיכון המרכזי למי שמחזיק / רוכש היום - אי הצלחה של החברה לגייס כסף לתשלומי 2013 - במקרה זה שולי הבטחון על הקרן הרבה יותר קטנים. למרות זאת, מכיוון שכנפיים מחזיקה 100% מגלובל כנפיים יש לה גמישות גדולה באופן המימון ואני (והשוק) מעריך שתצליח.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 08.11.2012 בשעה 10:05 סיבה: תיקון ניסוח מבטחונות לשווי נכסים בפרוק

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    קצת על כנפיים.

גילוי נאות - מחזיק אג"ח ד'.
    תודה על הסקירה שהעלית.
    האם בחנת את הכדאיות אג"חי כנפיים מול אגח"י הבת גלובל כנפיים ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות