x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: פולישק

פולישק

האם מישהו יכול לחוות דעה על האגח לאחר אישור הבנקים?
    תודה .

Re: פולישק

במהלך היום אני אתייחס להסדר.

Re: פולישק

טוב, עברתי על ההסר בקריאה ראשונה ויש מספר דברים שחייבים להבין:
    1) ההסדר כולל תשלום במזומן, אבל שימו לב שהתשלום במזומן הוא עבור חלק הקרן שהחברה היתה אמורה לפרוע לפני כשנה.
    החברה היתה אמורה לפרוע רבע מהקרן, ולכן כ-13 מליון ע.נ של אג"ח (מתוך סך כולל של 52 מליון) הושעו ממסחר. המזומן שישולם יהיה רק עבור החלק הנ"ל, ולכן מי שמחזיק באג"ח הסחירות לא יקבל תשלום במזומן.
    2) ההסדר בעצם מבוסס על יכולת החברה להתאושש בשנים הקרובות. החברה קבלה מספר הזמנות בשנה האחרונה (לא חקרתי את החוזים לעומק), ובנוסף היא מקבלת שנתיים של מרווח נשימה (בעצם שלש, אם מתחילים את הספירה מ-2009) בהן היא אינה צריכה לפרוע תשלומי קרן כלשהם. יתר על כן, במהלך התקופה הנ"ל לא ניתן להעמיד את האג"ח לפרעון מיידי.
    מחזיקי האג"ח הסחיר לא מקבלים כאמור כל תשלום במזומן, ולא נוספו בטחונות משמעותיים. החברה תהיה נתונה תחת מגבלות מסוימות עד לפרעון החוב, אבל אין תוספת בטחונות.
    3) השיפור לבעלי האג"ח הוא בדמות החלפת הסדרה הקיימת בסדרה חדשה, צמודה למדד, שניתנת להמרה למניות החברה ביחס של 3:1 (שהוא מאד רחוק מהכסף לפי מחיר החברה הנוכחי). האג"ח הנ"ל נושאת ריבית משופרת (5% ב-4 השנים הראשונות, 7% ב-9 השנים שלאחר מכן), ולא ניתן להעמיד אותו לפרעון מוקדם עד לשנת 2015. אם החברה תצליח למצוא משקיע חיצוני בשנתיים וחצי הקרובות, והבנקים ייתנו אישור, החברה תהיה רשאית לפרוע בפרעון מוקדם כ-15% מהסדרה.

זהו בגדול. אני באופן אישי לא מוצא עניין באג"ח, אבל אם יש מישהו שמכיר לעומק את תחום העיסוק של החברה וסבור שיש סיבות טובות להניח שהיא תצליח להתאושש - אני אשמח לשמוע :-).
    ועוד נקודה חשובה - שימו לב שלאורך כל הדרך הבנקים נותנים את הטון בהסדר החוב, ובעלי האג"ח נמצאים בנחיתות מולם. עוד נקודה לחובת ההסדר מבחינתי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות