x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: סכום גדול להשקעה סולידית

סכום גדול להשקעה סולידית

שלום שילה,

ברכות על מינוייך למנהל הפורום.

שאלתי, היא שאלת השאלות בעצם... מה עושים עם הכסף?

יש לי סכום גדול יחסית שאני מעוניין להשקיעו באפיק סולידי שבעצם ימנע שחיקה אינפלציונית וייתן עוד 1%-2% לשנה אם אפשרי.

המטרה היא בעיקר לשבת על הגדר עם מזוודת מזומנים כאשר במקרה הצורך אוכל להיכנס לשוק ולנצל עיוותים שייווצרו בשוק המניות והאג"ח או גל של ירידות.
    מאחר ואני סבור, כפי שהצבעת, שמחירי האג"ח הקונצרני אינם משקפים את הסיכון שלהם וכן שמדדי המניות גם הם עלו חזק מדי ומהר מדי.

אז מה אתה היית עושה? גלילים, שחרים? מקמ"ים ואם כן, אילו בדיוק?

האם קרן כספית? האם קרן נאמנות שמשקיעה באג"ח מדינה?

בקיצור היכן היית שם את חלק זה של כספך אשר אינך מעוניין לסכן, כאשר הפק"ם בבנק לא נותן אלטרנטיבה.

בתודה מראש

Re: סכום גדול להשקעה סולידית

אהלן וסהלן :-)
    אם תעיין בסקירה השבועית שכבתי תראה שהיא מדברת בדיוק על הנקודה הזאת - המרווחים בין ממשלתי לקונצרני סולידי הצטמצמו מאד, וכמעט שלא נותרו אפיקים סולידיים ראויים להשקעה.
    אגב, בכל מקרה, אם אתה מחפש רעיונות/סקירות על אג"חים מסויימים חשוב שתציין מה טווח ההשקעה שלך (את מידת הסיכון כבר ציינת :-)).

אני אפרסם היום סקירה על ישראלום, אתה מוזמן לקרוא ולראות האם היא החברה (והאג"ח) לטעמך.

תודה רבה שילה,

מאחר ואכן, כפי שכתבת המרווחים בין קונצרני לממשלתי הצטמצמו כל כך, על אחת כמה וכמה יש לחזור לממשלתי ולחכות בשקט.

אני מדבר על סכום שמהווה מעל מחצית הוני.
    ניתן לחלק הסכום האמור מבחינת פרקי זמן לשניים:

האחד נועד לשמש כרית ביטחון לעתיד. השקעה סולידית, מניח מח"מ של מספר שנים. לכן, כאן חשבתי על קרן נאמנות מסויימת או שילוב של אגחי"ם ממשלתיים. כסף שאיני רוצה לסכן.

הסכום האחר נועד בכדי לשבת על הגדר. מטרתו בעיקר לשמור על ערך הכסף + קצת יותר אם אפשר. הכוונה היא לאפשר להיכנס לשוק ההון בעתיד, ולנצל הזדמנויות שיבואו. כאשר ההנחה כפי שאמרת היום, שאין הזדמנויות בשוק. אני מניח שהמח"מ פה הוא קצר יותר, שכן התנודה צריכה להיות נמוכה יותר בכדי לאפשר כניסה מהירה יחסית לשוק ההון.

אג"ח ספציפית זו או אחרת ( קונצרנית) אינה לדעתי פיתרון טוב בגלל אופיה המסוכן יחסית. אני מניח שאני מכוון לאג"ח מדינה או בנקים או שילוב, או קרן נאמנות סולידית.

איך כדאי לדעתך (ולדעת שאר חברי הפורום כמובן), להשקיע חלק זה של ההון. החלק האחר של תיק ההשקעות שלי נמצא במניות ואג"ח קונצרני כזה או אחר. אני מדבר על החלק הסולידי.

מקווה שאני יותר ברור בשאלתי,

תודה רבה!

טל

מספר הערות:
    1) קרן נאמנות אינה אפיק סולידי - תלוי במה היא משקיעה כמובן.
    2) גם אג"ח של בנקים הן חלק מהשוק הקונצרני. יש בשוק הקונרצני איגרות חוב סולידיות רבות.
    3) נכון שכאשר המרווחים בין אג"ח קונרצני לאג"ח ממשלתי הצטמצמו זה מוריד את הכדאיות בהשקעה באג"ח קונרצני. מצד שני, זה לא אומר שצריך להעביר את הכסף לאג"ח ממשלתי...גם בשוק הממשלתי המחירים לא נמוכים (בלשון המעטה), ולי אישית נראה שהשוק שוב "שכח" לתמחר את העלאות הריבית הצפויות.

תודה רבה על התשובות.

נראה כי אין ממש אלטרנטיבה סולידית. הקונצרני מתומחר גבוה וכך גם הממשלתי.

אולי מתחת לבלטות...

נראה לי שאלך על גלילים במח"מ בינוני בשילוב עם אגח"ים צמודים של בנקים. זה מה יש.

אני בעיקר רוצה לשמור על ערך הכסף.

תודה שוב

טל

כאמור, אני לא הייתי הולך על גלילים במח"מ בינוני, בתשואה הנוכחית.
    אם אתה מחפש השקעה צמודה סולידית במח"מ בינוני, שים עין על האג"חים הבאים:

מרכנתיל הנ אגח א - מח"מ 3.3, תשואה 2.37% ברוטו.
    דיסקונט משכנ הנ אגח א - מח"מ 2.8, תשואה 2.01% ברוטו.
    איגוד הנ הת א - מח"מ 2.12, תשואה 1.75% ברוטו.

כשאני אומר לשים עין אני לא מתכוון שאני רץ לקנות אותם, אלא שבמידה ונחווה גל נוסף של ירידות בשוק, ירידות של 1-2% באג"חים הנ"ל יהפכו אותם לדי אטקרטיביים (לפחות בעיניי).
    המשותף לכולם - כולם צמודים, כולם במח"מ בינוני-קצר, כולם סולידיים למדי, וכולם נמצאים כיום (על-אף התשואה הנמוכה) בפער של 1.3-1.5% מממשלתי מקביל. המדובר בפער גבוה (יחסית למח"מ הלא-ארוך), שנותן מידה מסוימת של הגנה מפני עליית תשואות בממשלתיים.

תודה, שילה, זה בדיק מה שחיפשתי!

אעקוב אחריהם.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות