x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: מדד הנדל"ן מגלה חוזקה יחסית עד כה,בניגוד להערכה של שחקן,מדוע

מדד הנדל"ן מגלה חוזקה יחסית עד כה,בניגוד להערכה של שחקן,מדוע

שלום שחקן
    בסקירתך הערכת שמדד הנדל"ן צפוי לתגובה קיצונית ליתר המדדים לאור התנהגותו הטכנית (והפונדמנטלית - תלות בכסף זול ?) , עד כה הוא מגלה חוזקה יחסית ליתר המדדים,כיצד ניתן לפרש זאת ? תודה מראש,חיים. :|

Re: מדד הנדל"ן מגלה חוזקה יחסית עד כה,בניגוד להערכה של שחקן,מדוע

באופן טבעי ומאחר שהסקטור שגרם למשבר הוא סקטור הנדל"ן אזי עם ההגעה לשיא המשבר מגיע האינדיקטור הראשון לשיאו בדמות הציפיה להתאוששות מהשיא השלילי כהתחזקות מניות הפיננסיים (דגש על מניות ולא החברות) שהתניעו את המשבר בסקטור הנדל"ן ולכן נפגעו ממנו. לאחר מכן מגיעות העליות בשאר הסקטורים ובין השאר בסקטור הנדל"ן. מאחר וסקטור זה ירד הכי חזק אזי גם העליות בו הן החדות ביותר. כאן נוצר מה שנקרא Overshoot, כלומר המדד עולה יותר מהערך המבטא ציפיה להתאוששות ולכן צריך לבוא תיקון. מידת עומק התיקון תלוייה במידת ההתאוששות שיציגו החברות בסקטור. אך מאחר ומדובר ב-Overshoot גם אם החברות היו עוברות לרווח כולן ומראות הקטנה מטאורית ביחס המינוף עדיין חייב לבוא תיקון. אך באם הנתונים טובים הוא יהיה קטן ביותר ולאחריו עליות בסקטור מאחר ולאחר התיקון השוק עובר מציפיה להתאוששות להכרה בהתאוששות.
    לצערנו לא זה המצב. מרבית החברות עדיין מפגינות חולשה וקושי להתמודד עם תוצאות המשבר והדבר בא לידי ביטוי בבירור ביחסים הפיננסיים המהווים סיכום למצב החברות. מכפילי רווח גבוהים יתר על המידה מהם ניתן להסיק שהערכת שווי החברות ע"י המשקיעים מנופחת, סטיות התקן גבוהות מאוד בהשוואה לשוק ומרמזות על סיכון גבוהה בניירות אלה, מנוף פיננסי גבוה מאוד (יחס בין הון זר להון עצמי) שעלול לגרור חוסר יכולת של רבות מהן לעמוד בהתחייבויות ויחס שוטף נמוך (יחס בין נכסים שוטפים להתחייבויות שוטפות) מראה שלרבות מהחברות בסקטור אין את היכולת להחלץ מהמצב ע"י מימוש יחסים שוטפים בגובה ההתחייבויות .
    לגבי חוזק המדד, אכן הוא לא ירד כפי שציפינו אך שים לב שהוא מדשדש מיולי 2009 למרות ששאר המדדים המשיכו במגמת עלייה. מאחר והOvershoot חייב להתקזז אזי המצב הוא שכל עילה בדמות חוסר יכולת לעמוד בהתחייבויות של אחת החברות בעלות שווי השוק הגבוה או לחילופין המשך הצגה של שורת הפסד יהוו קטליזטור לתיקון שייתכן ויהיה עמוק יותר בגלל הסיבות שהוצגו לעיל.
    למרות זאת אני צופה שכבר ברבעון השני ההתאוששות בסקטור תתחיל להיות מורגשת ותגיע לשיאה ברבעון הרביעי.
    מאחר והסקטור עדיין החלש ביותר אזי יש רק היגיון להחזיקו בשורט אפילו מטעמים של גידור סיכון והקטנת התנודתיות בתיק אולי בצירוף של Stock Picking של מניות חזקות מהסקטור (למשל : גזית גלוב, נצבא, אלוני חץ ועוד מספר חברות...).

הוספתי טבלת יחסים פיננסיים של כ-15 חברות בעלות שווי שוק גבוה לצורך המחשה שטחית.

שלום ותודה על התשובה הפרטנית. רק שניתן היה לצפות מסקטור שמאופיין כחלש יחסית בתקופה של ירידות שירד יותר מיתר הסקטורים , ומה שמתרחש הוא ההיפך מכך. לכן עניין אותי לדעת האם מדובר בעיוות מסוג כלשהו (נניח מניה במדד זה שמתחזקת מסיבה או ללא סיבה) או שההנחה של שוק ההון הינה שדווקא סקור זה הולך להתחזקות בקרוב - כפי שכתבת שזו דעתך לרבעון השני עד הרביעי ..

זה לא מה שכתבתי.
    כתבתי שעד כה העליות בסקטור ובכלל בשווקים היו תוצאה של ציפייה של המשקיעים להתאוששות החברות לכן מהוות העליות אינדיקטור מקדים להתאוששות החברות הלכה למעשה.
    ניתן אכן לראות שבסקטורים אחרים חל שיפור משמעותי בדוחות הרבעוניים שמהרבעון האחרון לשנה שעברה היווה אינדיקטור נוסף ואכן תורגם לעליות יפות ונוספות לעומת מדד הנדל"ן שהחל בדשדוש בתקופה זו (מהסתכלות על הגרף ניתן לראות שמחודש אוגוסט בו ביצע המדד Overshoot הוא בעצם מדשדש). הציפייה להתאוששות בסקטור צריכה כעת למצא צידוק בדמות התאוששות בסקטור הנדל"ן עצמו וכנראה שהדבר לא יתחיל לתת אותותיו ברבעון הנוכחי דבר שעלול להביא לתיקון אפילו עמוק יותר.
    לא תבוא "התחזקות" ברבעון הבא כי אם ניצנים של התאוששות בדמות תחילת מעבר לרווח, עמידה בהתחייבויות והקטנת מינוף וכך ימצא צידוק למהלך העליות שכבר גולם במחיר המדד כתוצאה מציפיית המשקיעים.
    הוספתי שאין לי ספק שגם סקטור זה שעדיין שרוי במצב קשה יצליח להתאושש ושלטעמי זה יקרה מתישהו ברבעון האחרון של 2010 מאחר וייכנס לשלב הבא בו יהיה ברור שהתאוששותו ברת קיימא ולא מדובר רק בציפייה בלתי מבוססת ואז אותו סקטור יהווה הזדמנות רצינית.
    לכן אין כאן עיוות אלא להיפך ולפיכך מהלך של רכישת תעודה בשורט של מדד הנדל"ן (לא ממונפת בכדי לא להיפגע מהדישדוש כתוצאה משחיקתה) בצירוף רכישה בלונג של מניות חברות מובילות שצפויות לתת תשואת יתר על אותו מדד יכול להיות מהלך שטומן בחובו רווח בסיכון מופחת (זה כמובן תמיד כך רק שכרגע קל מאוד לזהות את אותן החברות שיתנו תשואת יתר עקב המצב בסקטור).

שלום תומר ותודה יותר גדולה על ההבהרה , ממנה אני מבין שירידת מדד הנדל"ן צפויה עקב עלייתו מהר יותר מהתאוששותן האמיתית של החברות , ושלאתה מעריך שבהמשך (רבעון ד' או שנה הבאה) ההתאוששות האמיתית בחברות תצדיק עלייה מחודשת מהתיקון שיחווה בתקופה הקרובה מדד הנדל"ן (כמובן רק בסבירות גבוהה).

ברמה חודשית המדד לא זז כלל וכלל ולכן בשלב זה לא ניתן לגזור ממנו מסקנות.
    עודני מעריך שהוא יציג תשואת חסר ביחס לשאר המדדים, אך על מנת שנדע האם
    ההערכה תתממש צריך להמתין שאכן המדדים יבצעו תנועה מה שלא קרה מתחילת
    החודש.

אני חושב וכתבתי כבר על כך בתגובות לסקירות של שחקן שמדד הנדלן יתן דווקא תשואת יתר על השוק. ההסבר פשוט יותר ממה שחושבים, רוב המשקיעים רכשו שנה שעברה וגם בתחילת השנה אגחים של חברות הנדלן הממונפות, אגחים שנתנו תשואות דו סיפרתיות, זאת בעיקר כי המשקיעים הפנימו שמחירי האגח שיקפו קריסה טוטאלית של חברות הנדלן, והתברר שלא כך הדבר כלל וכלל. עניין התשואות הדו ספירתיות הולך ונגמר, ראה כלכלית ים, דלק נדלן, אזורים, ועוד מס' חברות נדלן שעד לא מזמן אגרות החוב שלהן נתנו תשואה דו ספרתית. כל עוד האגחים שלהן נתנו תשואה דו ספרתית גבוהה לא היתה סיבה של ממש להיכנס למניות (אם החברה לא מחזירה את החוב המניה שווה כקליפת השום, חד וחלק). כעת נגמרה כמעט לחלוטין חגיגת התשואות באגחים של חברות הנדלן, והשוק מתחיל להפנים שחברות הנדלן בדרך להתאוששות אמיתית, ולכן יתחיל לרוכש לאט לאט מניות נדלן - וכך גם מדד הנדלן יתחיל לנוע קדימה ונראה אותו שובר רמות התנגדות אחת אחרי השניה בעיקר החל מחודשים ממרץ ואפריל. תבדוק אותי בעוד כמה חודשים. אני אישית רכשתי ת.סל קסם נדלן פי 2 לטווח ארוך.

[left]לקודמי בתגובה אני חושב שאתה אטועה מאוד בגישה שלך לנושא, וזה לא נכון לגבי מדד הנדל"ן לדעתי הבינו שמיצה את העליות הנאות וכעת ישאר יציב לטווח קצר-בינוני

ציטוט פורסם במקור על ידי ירוחם לונג
    [left]לקודמי בתגובה אני חושב שאתה אטועה מאוד בגישה שלך לנושא, וזה לא נכון לגבי מדד הנדל"ן לדעתי הבינו שמיצה את העליות הנאות וכעת ישאר יציב לטווח קצר-בינוני
    טועה מאוד בגישה שלי??? על סמך מה קבעת את זה??? הגישה הזו היא הכי רציונאלית שיש, אלא אם יש לך טיעון מוצק ואמיתי.
    עד היום הגישה שלי הביאה לי מעל 100% תשואה באגח הקונצרניות שנכנסתי אליהן. (היה ברור שכולם היסטריים וסוף העולם לא הגיע, ולכן האגחים ירדו בגלל פחד והיסטריה לא מוצדקים אצלנו). אבל אתה תראה, עוד קצת סבלנות, עוד שבוע, עוד שבועיים, שלושה, זה מתקרב ומדד הנדלן יתפוצץ למעלה..לונג משמעותו טווח ארוך ולי יש סבלנות, אבל אני רואה עליות גדולות שם כבר בטווח בינוני ועד סוף השנה מדד הנדלן יתן תשואת יתר.

לא הייתי אומר שאתה בהכרח "טועה בגישה שלי", אבל לא כ"כ ברור על אילו יסודות אתה מבסס את הטיעון שמדד הנדל"ן "יתפוצץ".
    ישנה בעייתיות מסויימת בטיעון היחידי שהצגת : "...עניין התשואות הדו ספירתיות הולך ונגמר, ראה כלכלית ים, דלק נדלן, אזורים, ועוד מס' חברות נדלן שעד לא מזמן אגרות החוב שלהן נתנו תשואה דו ספרתית. כל עוד האגחים שלהן נתנו תשואה דו ספרתית גבוהה לא היתה סיבה של ממש להיכנס למניות (אם החברה לא מחזירה את החוב המניה שווה כקליפת השום, חד וחלק). כעת נגמרה כמעט לחלוטין חגיגת התשואות באגחים של חברות הנדלן, והשוק מתחיל להפנים שחברות הנדלן בדרך להתאוששות אמיתית, ולכן יתחיל לרוכש לאט לאט מניות נדלן - וכך גם מדד הנדלן יתחיל לנוע קדימה ונראה אותו שובר רמות התנגדות אחת אחרי השניה בעיקר החל מחודשים ממרץ ואפריל." .
    בענין ההתאוששות אני נוטה להסכים וניתן לראות זאת מתגובתי הקודמת, אך לעניות דעתי אסור לבסס התאוששות בת-קיימא על כוחות השוק בלבד. ההתאוששות צריכה לפרוץ מתוך שיפור בשורות התחתונות והעליונות, בתשואה על ההון שתציג התייעלות לקראת תקופה "פוסט-משברית", ברמות המינוף העתידיות של חברות הנדל"ן שכנראה יהיו מוגבלות יותר, ברגולציה על מתן הלוואות ומשכנתאות לגורמים חמדנים שאינם מסוגלים לעמוד בהחזרם בשינוי ולו פרמטר בודד בתיכנון ועוד כהנה וכהנה סיבות שניתן למלא את מגילת פורים הקרב בהן.
    התאוששות כזאת תהא בריאה וסימנים ממנה "יטיסו" (מושג שאוהבים להשתמש בו... ) את מדד הנדל"ן וחוסר בהם ימשיך הדישדוש כאשר כל עלייה מוגזמת רק תנפח את הנדל"ן ותביא לתיקונים כואבים ובלתי צפויים ולחוסר כדאיות להשקעה בו.
    באשר לאג"חים, הם מהווים הלוואה והרי טבעי שהיא תוחזר ואפילו זה לא תמיד קורה בסקטור הנדל"ן, זה יפה שניצלת את האנומליה שנוצרה בתשואות אבל מדד לא יכול לשקף תשואה עתידית כזאת כאשר החברות הכלולות בו אינן מצדיקות את השווי הבורסאי שלהן.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות