x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שאלה לשילה

שאלה לשילה

א.ברכות על המינוי ומקווה שתפרה אותנו בידיעותיך.

ב. אשמח מאוד וכמדומני גם חברי הפורום , אם תוכל להוציא סקירה שלך על שוק האג"ח.

ג. אבקש התייחסות כללית לרמות המחירים בשוק האג"ח- כשאני מסתכל על השוק הסולידי בכללותו , אני לא רואה אפסייד מה שמוביל אותי למסקנה שמה שלא קונים -מוכרים!
    אני מתייחס בעיקר למדדי התלבונדים שנסחרים בתשואות של 3-3.3 אחוז למח"מ של 5 שנים כאשר האינפציה שנגזרת משוק ההון כרגע לאותו מח"מ עומדת על 2.5 אחוז בהנחת ריבית של 2% שנה קדימה כפי שמגולם במק"מ לשנה.
    אני מעריך שנוכל לראות את תשואות התלבונדים ברמות של 6% בחודשים הקרובים.
    על כן , להערכתי השוק לא יכול להישאר ברמות הללו כאשר אג"חים נסחרים משמעותית מעל הפארי ואכן תיקון חזק מתבקש , תיקון שאמור להתחיל בשוק האג"ח ובהמשך לגרור איתו את שוק המניות.
    ברור לי שצריך לבוא טריגר ובינתיים אין.גם כדאיות קניה אין.
    אני עומד בצד אחרי שמימשתי את כל הקונצרניים שלי.
    לאחרונה נכנסתי להנפקה של התלבונד השיקלי בתשואה של 7% במח"מ 4 (גוזר תשואה ריאלית של 5%) בהחלט אטרקטיבי , אך כל השאר מכה.
    אשמח להתייחסותך
    תודה

Re: שאלה לשילה

היי,
    אמנם השאלה מופנית לשילה, אבל מענייין אותי למה אתה חושב שהתשואה תעלה ל-6 אחוזים?
    מדובר על התל בונד בו רק האגחים של חברת חשמל (סטייל אגח מדינה), בנקים ובזק מהווים 50% מהמדד.
    אמנם היה לנו מצב כזה פעם לפני הרבה הרבה זמן כשחשבו שהעולם הולך ליפול (קצת יותר משנה ), אבל בעולם בו בנקים מעדיפים צמיחה על אינפלציה, ולכן מוזילים את הכסף, לדעתי גם אם הריבית תעלה, היא לא תגיע ל-6%.

אשמח לשמוע את דעתך/דעת אחרים,
    עידן

ציטוט פורסם במקור על ידי idanpl
    היי,
    אמנם השאלה מופנית לשילה, אבל מענייין אותי למה אתה חושב שהתשואה תעלה ל-6 אחוזים?
    מדובר על התל בונד בו רק האגחים של חברת חשמל (סטייל אגח מדינה), בנקים ובזק מהווים 50% מהמדד.
    אמנם היה לנו מצב כזה פעם לפני הרבה הרבה זמן כשחשבו שהעולם הולך ליפול (קצת יותר משנה ), אבל בעולם בו בנקים מעדיפים צמיחה על אינפלציה, ולכן מוזילים את הכסף, לדעתי גם אם הריבית תעלה, היא לא תגיע ל-6%.

אשמח לשמוע את דעתך/דעת אחרים,
    עידן
    שים לב להתנהלות המסחר :יחס נזילות נמוך משבוע לשבוע, אין קונים, SPREAD מתרחב, אין כדאיות קניה גם לא כלכלית.
    במקרה הטוב נקבל דשדוש זמני , דבר שמתבקש אחרי עליה מטאורית ב-2009 , אך לא להרבה זמן ולדעתי אנחנו קרובים מאוד למימוש חד של 15% בקונצרניים שיעלו תשואות תלבונדים ל5-6 אחוז. לא הייתי קונה ולא דקה אחת לפני.
    נכון שתשואות קונצרניים נגזרים מתשואות האפיק הממשלתי אבל בתחזית שלי אני לא חודש שנראה התפתחות מאקרו כלכלית דרמטית אם כי פחד משקיעים שיצוץ , תשאל למה ?
    כי זה מה שהיה בעבר ואין חדש תחת השמש.
    גופים מוסדיים לא קונים היום ולכן ידחפו את הציבור לממש בדמות מימושים שהם יובילו -זה חוזר על עצמו פעם פעמיים בשנה כל פעם מחדש וכל פעם הטריגר ובהתאם גם עוצמת המימוש.

אהלן...
    קודם כל - טוב מאד שהקפצת את השאלה, לפעמים שאלות חומקות מבין עיניי...

השבוע העליתי סקירה שלדעתי מדגימה את המחירים הגבוהים (והתשואות הנמוכות) בשוק האג"ח הסולידי, ובעצם ברוב שוק האג"ח (שמושפע כמובן מהתשואות בשוק הסולידי).
    מה שכן, לדעתי הציפיות שלך מהתשואות קצת גבוהות מדי.
    ראשית, כפי שידוע לך, התל-בונד 20 כולל אג"חים סולידיות למדיי, עם ייצוג משמעותי לנקים הגדולים, לבזק ולחברת חשמל. כיום התל-בונד 20 מגלם תשואה פנימית של כ-3.1% (על מח"מ של 5 וקצת).
    נניח שאנחנו חוזרים לסביבת ריבית "נורמלית" של איזור ה-4%.
    אתה דורש שהתשואה על התל-בונד 20 תהיה כ-6% (צמוד כמובן). נוסיף לתשואה שאתה דורש את ציפיות האינפלציה (כ-3%), ונקבל שהתשואה שאתה דורש במונחים שקליים היא כ-9% - כלומר כ-5% מעל לריבית בנק ישראל (וכ-4% מעל התשואה שלדעתי יגלם ממשלתי מקביל). פער גבוה מדי לטעמי.

אגב, אם מצאת את התל-בונד השקלי אטרקטיבי בתשואה פנימית של 7%, התשואה שאתה דורש מהתל-בונד 20 קצת מוזרה.
    אתה בעצם מצפה שאג"חים סולידיים במח"מ 4 יהיו בתשואה של 7% אבל במח"מ 5 הם כבר יהיו בתשואה של 9%? (ואגב, התל-בונד השקלי פחות סולידי מהתל-בונד 20%...).

ציטוט פורסם במקור על ידי shilk84
    אהלן...
    קודם כל - טוב מאד שהקפצת את השאלה, לפעמים שאלות חומקות מבין עיניי...

השבוע העליתי סקירה שלדעתי מדגימה את המחירים הגבוהים (והתשואות הנמוכות) בשוק האג"ח הסולידי, ובעצם ברוב שוק האג"ח (שמושפע כמובן מהתשואות בשוק הסולידי).
    מה שכן, לדעתי הציפיות שלך מהתשואות קצת גבוהות מדי.
    ראשית, כפי שידוע לך, התל-בונד 20 כולל אג"חים סולידיות למדיי, עם ייצוג משמעותי לנקים הגדולים, לבזק ולחברת חשמל. כיום התל-בונד 20 מגלם תשואה פנימית של כ-3.1% (על מח"מ של 5 וקצת).
    נניח שאנחנו חוזרים לסביבת ריבית "נורמלית" של איזור ה-4%.
    אתה דורש שהתשואה על התל-בונד 20 תהיה כ-6% (צמוד כמובן). נוסיף לתשואה שאתה דורש את ציפיות האינפלציה (כ-3%), ונקבל שהתשואה שאתה דורש במונחים שקליים היא כ-9% - כלומר כ-5% מעל לריבית בנק ישראל (וכ-4% מעל התשואה שלדעתי יגלם ממשלתי מקביל). פער גבוה מדי לטעמי.

אגב, אם מצאת את התל-בונד השקלי אטרקטיבי בתשואה פנימית של 7%, התשואה שאתה דורש מהתל-בונד 20 קצת מוזרה.
    אתה בעצם מצפה שאג"חים סולידיים במח"מ 4 יהיו בתשואה של 7% אבל במח"מ 5 הם כבר יהיו בתשואה של 9%? (ואגב, התל-בונד השקלי פחות סולידי מהתל-בונד 20%...).
    שילה
    1.השקל עדיף כרגע על פני הצמוד לכן רואים רווחי הון יפים בתל בונד השיקלי על אף שהוא טיפונת מסוכן יותר מאחיו הצמוד.
    2.אני ציינתי שאני חושב שהתשואות על התלבונד הצמוד לא יעלו כתוצאה מארוע מאקרו כלכלי אלא כתוצאה ממצב שבו יבינו שאין יותר אפסיד וזה כבר פה ומה שלא קונים אז מוכרים!
    3.ברור לי שהתשואה על התלבונד השיקלי גם תעלה אבל אני שקט איתה בייחוד בתשואה ריאלית של 5 אחוז.
    תודה

אני אישית מסכים עם שילה - אין בכלל מה להשוות בין האגחים שיש בתל בונד שקלי (דלק נדלן??? כלכלית???) מול התל בונד 20, ואגב רוב העליות שראית בזמן האחרון נובעות מאותם אגחים מדורגים נמוך שאיך שהוא הסתננו למדד האיכותי כתוצאה מחוסר באגחים מתאימים. זה מוביל אותי לחשוב שאם תהיה נפילה, האגחים הפחות מדורגים שאתה מחזיק בהם, יחטפו יותר חזק.

בנוסף, ירידה של 15% בתל בונד 20 תביא אותנו למצב של 218 נקודות, שזה בערך סביבות מרץ 2009 אם מתחשבים באינפלציה...אמנם דברים מוזרים מאלה קרו ועוד יקרו, אבל הסיכוי הוא ממש נמוך. בוא נאמר ככה, אם זה יקרה, אני כנראה ארוץ לבנק לקחת הלוואה כדי לקנות כמה תל בונדים נחמדים.

ימים ירוקים לכולנו,
    עידן

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות