x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 12

נושא: האם סטיית תקן גבוהה מצביעה בהכרח על נטייה לירידות מחירים?

האם סטיית תקן גבוהה מצביעה בהכרח על נטייה לירידות מחירים?

שלום רב
    אשמח אם תוכלו להשיב על הסוגייה הנ"ל.

בניתוח גרף ה VIX של ישראל רואים מתאם בין סטיות תקן גבוהות לבין נטייה לירידות (מחירים), עד כדי כך שנראה ע"פ הגרף שכל פעם שסטיית התקן עולה מעל 30, מהווה הדבר אינדקציה לגל ירידות הולך ובא.

הבעייה היא כזו:
    ע"פ הבנתי, סטיית התקן מודדת תנודתיות של מחירי האופציות מסביב לכסף. כמה שאני מבין זו נוסחה מתימטית שלא נותנת משקל יתר לתנודתיות מטה בהשוואה לתנודתיות כלפי מעלה.

לפי הנחה זו, סטיית התקן אמורה לעלות גם כאשר יש בשוק מהלך חד למעלה - כדוגמת הראלי שהתרחש בתחילת 2009. אולם במקרה זה סטיית התקן (VIX) לא עלתה אלא להפך.
    שאלה היפוטתית: נניח שהיום תודיע מדינת ישראל שנמצא בחדרה שדה נפט ענק ושישראל הולכת להיות מעצמת הנפט מספר אחת בעולם וכי תושבי ישראל וחברות יהיו פטורים כליל מחובת תשלום מיסים למדינה. הודעה כזו אמורה להוביל לראלי ענק וסטיית התקן אמורה לזנק, אך אני מבין שלא כך הדבר. זה סותר את מה שכתבתי בתחילת דברי - שיש מתאם בין סטיית תקן גבוהות למפולות בשוק.

אשמח אם מישהו יוכל להעיר את עיני בעניין.

Re: האם סטיית תקן גבוהה מצביעה בהכרח על נטייה לירידות מחירים?

לא יודע למה אבל בעליות סטיות התקן יורדות

זה מה שלא ברור לי. המתמטיקה אמורה לעבוד לשני הכיוונים באותה מידה.

לדעתי הסיבה שסטית התקן לא מזנקת במקרה של עליות חדות היא שמרבית הזמן הבורסות נמצאות בעליות (מתונות). אם מסתכלים על גרפים של הבורסות אחורה רואים שמרבית הזמן המצב היציב הוא עליות מתונות ולפעמים יש תקופות של צניחות שהן אמנם תקופות קצרות אבל עם צניחות גדולות, ולכן כנראה במקרה שהעליות מתחזקות אז זה פשוט המשך של המצב היציב עם קצת יותר אינטנסיביות ולכן סטיית התקן לא משתוללת במקרה כזה.

אין לי דוגמאות בשלוף אבל הרבה פעמים שלפתע יש זינוק מפתיע למעלה, אנחנו נראה עלייה בסטיית התקן.

סטיית התקן הגלומה נמדדת מהמחיר הנוכחי של האופציות.
    כאשר השוק עולה , וזה טבעו של שוק, התמחור הוא רגיל ואין "לחץ".
    כאשר השוק יורד, מכיוון ששוק יורד בד"כ צובר תאוצה, אנשים שמוכרים את האופציות "מתפרעים" עם המחירים ולכן הסטייה תעלה.

תחשוב שאנשים פתאום שומעים שאיראן מפציצה אותנו, אנשים ירצו לקנות פוט להגנה, לא משנה מה המחיר כרגע ולכן תהיה תנודה חריפב במחירי האופציות -> סטייה עולה.

אני בטוח שהותיקים ובעלי הזכרון יכולים להעיד על הרבה מקרים שהמדד עלה, אבל הסטייה המשיכה לעלות , וזה מכיוון שתמחור האופציות היה גבוהה יותר, לא ידעו מה הולך לקרות. וזה סימן בד"כ לעלייה שקרית ולתנודה בפתח.
    וכל פעם שיש תנודה בפתח, או שמצפים לתנודה חריפה בפתח הסטייה תעלה כי מחירי האופציות ינועו בסטייה גבוהה.
    אני מקווה שהצלחתי להסביר.
    (למרות שאני לא בטוח... :( )

אני אוסיף -
    היה תקופה שבא תמיד ב 5 דקות אחרונות של המסחר, השחקנים "השחילו" תנודה חזקה למעלה.
    באותם מקרים ראינו ללא ספק עלייה גם בסטייה.

יש להבדיל בין סטיית תקן הסטורית לבין סטיית תקן גלומה.

סטיית תקן הסטורית היא אכן חישוב סטטיסטי המבוסס על נתוני העבר וממנו ניתן להסיק מה היתה התנודתיות של המדד בפרק הזמן בו חושבה סטיית התקן. אם אינני טועה, נהוג לחשב את סטיית התקן לצורך חישוב רמת בטחונות עד 30 ימים אחרונים.

סטיית תקן גלומה היא אחד הפרמטרים שנכנסים לנוסחת B&S לחישוב תמחור אופציות. היא מציינת את הצפי של השוק בנוגע לתנודתיות העתידית. מחיר האופציות עולה כאשר סטיית התקן הגלומה עולה. המשמעות היא שהכותבים מגלמים את הסיכון שבאופציה אותה הם מעריכים כתנודתית במחיר האופציה. סיכון גבוה => מחיר גבוה.
    מסיבה זו אם תסתכל על גרף ה-Skew, תראה כי קיימים מצבים בהם צד אחד גבוה מהצד השני. גרף זה מציין את סטיית התקן הגלומה עבור כל אחד מהסטרייקים. כלומר, הוא מציין עבור כל סטרייק מהי רמת הסיכון המוערכת על ידי הכותבים. לכן אומרים שכאשר הגרף בסטרייקים הנמוכים גבוה מאשר בסטרייקים הגבוהים, קיים צפי לירידות, או חשש מירידות.
    מסיבה זו, מדד ה-VIX נקרא גם מדד הפחד.

הערה: אני די חדש בתחום ולא מומחה ולכן נא לקחת בערבון מוגבל. אשמח אם מומחי האתר יתקנו אותי אם טעיתי בהגדרות.

gsk ,

זו דוגמה קלאסית להנחות יסוד בעייתיות שקשה לעלות עליהן במודלים :
    המתאם שנוצר כאן איננו מעיד על קשר גרירה בין עליה בסטיות התקן לבין ירידות חדות , אלא על כך שבדר"כ תנועה חדה תתרחש כלפי מטה ( שים לב להבדל ) .

כפי שכתב orend יש להבחין בין סטיית התקן של המדד ( ההיסטורית ) לבין ה VIX שמבוסס על סטיות התקן הגלומות באופציות ( המנסות לנבא את התנודתיות העתידית ) , מפני שבמצב זה על פי רוב השוק מתמחר באופן שונה עלייה לעומת ירידה ( כלומר יש כיוון חזוי המגולם במחירי האופציות ) .

ציטוט פורסם במקור על ידי noam_a
    אני אוסיף.......
    ואני חשבתי שאתה נעם

ציטוט פורסם במקור על ידי doron820
    gsk ,

זו דוגמה קלאסית להנחות יסוד בעייתיות שקשה לעלות עליהן במודלים :
    המתאם שנוצר כאן איננו מעיד על קשר גרירה בין עליה בסטיות התקן לבין ירידות חדות , אלא על כך שבדר"כ תנועה חדה תתרחש כלפי מטה ( שים לב להבדל ) .
    יש גםמקרים בהם תנועה חדה באה כלפי מעלה. ביציאה מהתחתית של המפולת האחרונה בשבוע שהחל ב 22.3.09 מדד המעוף עלה ביותר מ10%. השאלה שלי היא כזו. האם בשבוע זה סטיות התקן עלו (בגלל הזינוק החד במדד) או שמה הם ירדו (כי המהלך היה תיקון למהלך אלים לכיוון מטה)?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות