x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: המלצה לאג"ח קונצרני בריבית 3-5% ?

המלצה לאג"ח קונצרני בריבית 3-5% ?

שילה שלום,
    קודם כל הרבה הצלחה כמנהל הפורום!
    הייתי מעונין לקבל המלצה על מס' אג"ח, בעלי סחירות סבירה, הנותנים תשואה של 3-5% במח"מ 3-6 שנים.
    האם מומלץ אג"ח גזית גלוב ואם כן איזה סידרה?

כמו כן אם יש אג"ח לא סולידי עם תשואה של מעל 15% שכדאי מבחינת סיכון/ סיכוי?
    תודה
    מאיר טל

Re: המלצה לאג"ח קונצרני בריבית 3-5% ?

קודם כל תודה רבה :-)

אני אחלק את התשובה שלי לשתיים -
    קודם כל, כפי שכתבתי בהודעה אחרת - אני חושב שהשוק (בהכללה) נמצא במחירים גבוהים למדי. במצב כזה, כשאני רואה אפשרות של ירידות כסבירה בהחלט, אני מעדיף לא לקנות, אלא אם כן מדובר בהזדמנות מיוחדת לדעתי.

שנית, לגבי החלק הסולידי בשאלתך:
    קודם כל, לא ציינת האם התשואה שאתה מחפש היא במונחים ריאלים (כלומר לאחר ניקוי השפעות עליית המדד/דולר) או נומינלית.
    שנית, לגבי האג"חים של גזית גלוב שהזכרת - אני בדיוק נפרדתי היום מהאג"ח האחרון של גזית גלוב שהחזקתי - גזית גלוב ו.
    החזקתי בשנה האחרונה במספר רב של אג"חים של גזית/גזית גלוב, ולטעמי כולם מתומחרים באופן מלא, ואף למטה מכך.
    אם תקח כדוגמא את גזית גלוב ו, תראה שמדובר באג"ח לא צמוד, שנפרע החל מדצמבר 2011 ועד לדצמבר 2016 (מח"מ כ-4) ונושא תשואה לפדיון של 5.23% ברוטו.
    נסה לחשוב מה יקרה לתשואה של האג"ח אם בסוף 2011 ריבית בנק ישראל תהיה באיזור ה-4% (כלומר, האג"ח יהיה במרווח של כ-1.2% מעל מק"מ לשנה...).

לגבי אג"ח לא סולידי - יש בפורום שרשור על לידר השקעות ד, שלדעתי עונה לקריטריונים שבקשת. תקרא את השרשור ותגבש מסקנה :-).

נ.ב. אני לא אוהב "להמליץ". אני מעדיף לתת לאנשים כיווני מחשבה, עם מספר אופציות, ומשאיר לכ"א לעשות את השיקולים שלו.
    אבל אתה תמיד מוזמן לשאול את חוות דעתי לגבי אג"ח מסוים. כמובן שאני אשתדל לענות בצורה הכי כנה שיש (כמה שיותר נימוקים עובדתיים וגיולי נאות לגבי האחזקה באג"ח), אולם כמובן שאין לראות בדברים המלצה, ועל כ"א לפעול ע"ס שיקול דעתו בלבד :-)

בהצלחה...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות