x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 21

נושא: גלובל פיננס5 אגח א

Re: גלובל פיננס5 אגח א

צריך לעקוב אחרי הודעות החברה במאיה, כאשר בדו"ח הרבעוני/שנתי יש סיכום של אירועי האשראי לתקופה.

אגב, לגבי הקניות של מיכה צ'רניאק - אני מציע לזכור שמדובר בקרן נאמנות שיכולה לפזר השקעות בצורה טובה יותר מהמשקיע הפרטי.
    אם מישהו סומך על ההמלצות של מיכה ומעוניין להתחקות אחרי פעולותיו - כדאי שיזכור שהשאלה היא לא רק האם מיכה קנה או לא, אלא מה האחוז שהוא הקצה לטובת האג"ח...

שילה,

קודם כל ברכות ובהצלחה.

מיכה צרניאק לאורך השנה האחרונה בה הוא מופיע במדור אג"ח בביזפורטל מתנהג באחריות רבה בכל הנוגע להמלצותיו. לכן לדעתי ההסתייגות אינה במקומה יתרה מכך מתוך מעקב אחר הנעשה במדור, הוא אף שלל כניסה לאג"ח כאשר לא היה ברור עתידו של CIT.

השאלה אם כך מה מידת הסיכון שיש להנהיג ביחס לאג"ח זה, ביחס להרכבו ולשכבות ההגנה.
    וכאן אני מציין שאם צרניאק שהינו בעל ידע רב, מעריך את התמהיל המסובך של גלובל פיננס ככזה שמייצר יחס סיכוי - סיכון סביר - אזי ישנה פה המלצה חיובית.

דעתי האישית כמובן, תודה, אלון

אהלן אלון,
    שים לב - לא הבעתי את דעתי לגבי מיכה או המלצותיו.
    רשמתי בפירוש - גם אם אתה מסכים עם דעתו של מיכה, אתה מריך לבדוק מה האחוז שמיכה הקצה לאג"ח בקרנות שהוא מנהל.
    לדוגמא, אם האג"ח מהווה 2% מכלל נכסי הקרן , גם במקרה שבו ההשקעה נמחקת לחלוטין, ההשפעה על הקרן היא לא משמעותית יחסית.
    לעומת זאת, אם אתה כמשקיע פרטי תקצה 15% מהתיק שלך לטובת האג"ח ותפסיד את מלוא ההשקעה - זה כבר פחות נעים.

בהשקעות, השאלה היא לא רק האם לקנות נכס מסוים, אלא מה האחוז שאתה מקצה לו בתיק. וזה העניין שנגעתי בו.

גלובל פיננס5 זה כבר ממש קזינו. הסיכון רב. מי שאמור לשלם בסוף זה בנק די אמין שסביר שלא יתמוטט עד ספטמבר 2012 אז הוא אמור לפרוע את האגח. הסכנה היא בעצם מהותו של האגח הזה כי הוא בעצם משחק, הימור. יש רשימה של מאה(עד כמה שזכור לי) חברות גדולות ומבוססות (שפעם איש לא פקפק בחוסנן הכלכלי אך היום יש מהן שנמצאות בקשיים) והדיל הוא כזה - אם אף אחת מהן לא תגיע לחדלות פרעון - הבנק יפרע את האגח. יש שכבת הגנה. אם חברה אחת מגיע לחדלות פרעון מורידים משכבת ההגנה הזו. כך נדמה לי עד 4 או 5 חברות - אם חמש חברות יגיע לחדלות פרעון - הלך כל הכסף בהימור. הבנק הרוויח.. אם רק ארבע יחדלו - הבנק יחלט חצי מהקרן.. כל זה מוסבר בפירוט בחוזה מסובך שגם מומחים לא טרחו לקרוא עד הסוף. עד היום היו כמה מקרים בודדים של חדלות פרעון ושכבת ההגנה נסדקה. אך יש עוד קצת שומן. הבעיה באגח הזה - יש עוד שנתיים וחצי עד לפרעון קיים סיכוי שעוד חברה מהרשימה תחדול ואז השער יתמוטט כי תהיה הסטריה וכולם יברחו מהאגח. קיים סיכוי שכמה חברות יתמוטטו ואז הקרן תעלם בלי שום סיכוי לראות אותה בחזרה. (זה ממש קזינו - הדילר פשוט יקח את הקופה ..) זה לא כמו אגח רגיל שגם בחדלות פרעון יש כמה עצמות שנשארים לבעלי האגח, כאן יש דיל ברור בחוזה האגח. אם כך וכך חברות יחדלו אז הקרן תיעלם. השקעתי באגח הזה ב2009 שבוע לפני האקס של הריבית (כל שנה במאי נותן ריבית יפה של 8.5של 7.5+הצמדה) קניתי בשער של 55 זה עלה תוך שבוע ל67 ואז ירד אוטומטית יחד עם האקס של תשלום הריבית ב7.5. עלה שוב ל63 ואז מכרתי, ברחתי, די למזלי כי זה נפל עד ל27 אגורות בדצמבר. ואז צארניאק המליץ לא לקנות אלא להמתין עד אחרי פברואר.. מאז זה עלה ל- 47 בערך בגלל הצעת הרכש ושוב נפל לאזור של היום 38 בגלל השינוי בהצעה) מה שמוכיח שצארניאק לא תמיד צודק. (אני מאוד מעריך אותו הוא מרבה לתת עצות מועילות אבל הוא לא "אלוהים חיים". אגב הוא גם המליץ לא לקנות את פולישק כשהיתה 28 לפני חודשיים בערך ועכשיו האגח בשער כפול עד כמה שאני זוכר) .

שלום,

יצא לי להתכתב עם מיכה צ'רניאק במייל; הוא אמר לי שביום שלישי הקרוב הוא מתכוון לעסוק באג"ח הנ"ל בסקירה השבועית שלו בביזפורטל והוא מקווה שהסקירה תענה על כל השאלות בנושא הזה.
    הוא גם הוסיף שבשבוע הזה אין סיבה שמחיר האג"ח יעלה.

נחכה לסקירה ואז נחליט.

אסף.

אגב, רק בגלל שאתה משקיע פרטי לא אומר שאתה לא צריך פיזור.
    רק ניירות מאוד מיוחדים יגיעו ליותר מ 5% אחוז מהתיק שלי, ונייר כמו גלובל פיננס 5.
    גם אם הייתי קונה לא הייתי מחזיק יותר מ 2-3%.

לסחור בתוך יומי זה באמת Over Rated.

כשאתה אומר אג"חים מיוחדים, למה אתה מתכוון? :-)

המיוחדים הם האגחים שאני מחשיב הכי בטוחים בתיק.
    בדרך כלל אלה עם התשואה היותר צנועה.
    למרות שאני אוהב גם אגחים מובנים כל עוד הקרן עצמה מובטחת אני מוכן להמר על הריבית.
    הם מקבלים דירוגים מאוד גבוהים ומוחזקים עד לפרעון אלה אם באמת התשואה שלהם יורדת לאפס.
    אז אצלי זה מובנה או A ומעלה.

הנה השאלה והתץשובה של צארניאק לגבי אגח זה מהתגובות למאמרו האחרון:
    160.מדוע שינית דעתך לגבי גלובל פיננס 5 תוך חודשיים?
    לפני חודשיים בערך (סביבות אמצע דצמבר) שאלתי אותך מה דעתך על גלובל פיננס 5 במחירו הריצפתי דאז (28 אגורת!) שאלתי אם יש לך מושג למה ירד כל כך ואם אתה ממליץ לרוכשו לאור מחירו הנמוך. השבת כי לא כדאי להסתכן ולקנות אותו כעת, אלא לחכות עד אפריל לפני תשלום הריבית וכי יש עוד הרבה זמן לפדיון וחבל להסתכן ולקנות כעת כי השער כנראה לא יעלה עד אפריל. ואז הוא נסק לאור הצעת הרכש וצלל שוב בעקבות הורדת שער הרכישה. ובכ"ז כעת אתה מתחיל לאסוף אותו ב38 כשלפני חודשיים הצעת להמנע ממנו כשהוא עמד על 28! מה הביא לשנוי עמדתך?
    מאת צ'רניאק מיכאל 05.0210:18
    תשובה 160-גלובל פיננס 5
    הדעה שלי הבסיסית לא השתנתה.הודעות האחרונות מוכיחות את רמת הסיכון הגבוהה במוצר הזה ומראות מדוע הכי בריא להמתין כאן עוד תקופה.אני אכתוב על המוצר בכתבה הבאה בפירוט.הסיבה שהתחלתי לקנות ואני מדגיש כי רק התחלתי ,נובעת מכך שאני לא רוצה שתהיה היענות להצעת הרכש.זה גם מה שכתבתי לאנשים ששאלו אותי בנושא ,אני לא הייתי נענה להצעת הרכש.ההחזקה שלנו מבחינתי היא אפסית.בנוסף אני מדגיש כי כיום לדעתי אסור לקנות מעל 38 אגורות.אני מתכוון להרחיב על כך בטור הבא.זו אופציה באופייה ולא אג"ח ,וחשוב שאנשים יבינו זאת.

שימו לב לכתבתו של צ'רניאק מהיום בביזפורטל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות