ציטוט פורסם במקור על ידי doron820
navhmjep ,

דמי כיס הגיב לך בצחוק כתגובה על הדרך המתגוננת שבה בחרת לפתוח : " ראשית כמה הקדמות לפני שתטרפו אותי כשה במלתעות אריות " , אל תכעס עליו בגלל זה ( אני חושש שאני הבא בתור ) .

מתגובתך אני למד שבעניין האופציות - אתה מתכוון להיפוך הפעולה ( קניה / כתיבה ) ששחקן מבצע על אותן האופציות , ובעניין הניהול - אתה מתכוון לפעול ע"פ הכללים שבהם להערכתך שחקן היה נוהג באם הוא היה במצב זה .

לעניות דעתי אם ברצונך לבחון את דרך הניהול של שחקן ( ולא את כדאיות האסטרגיות עצמן ) ,ישנה דרך עדיפה מזו שהצעת - בתור התחלה תנתח אחורה את כלל האסטרטגיות ביחס להנחות המתאימות לכל אסטרטגיה ( כולל הזמן לפקיעה וסטיות תקן גלומות ) , ותקבל התפלגות שיכולה ללמד אותך על הדרך שבה שחקן מעדיף לפתוח בהינתן תרחיש מסוים , בהמשך תוכל לנתח את הסיבות להעדפתו דווקא סטרייקים מסוימים ולא אחרים כפונקציה של הדרך בה הוא מתקן / ממקסם במידה והתרחיש הראשון אינו מתממש .
אני רוצה לבחון האם באמת ההנחות של שחקן הם נכונות ולכן הם גורמות לו להצליח או שמא יש כאן סיבות שונות. (המדע הראה שהרבה דברים שהשתמשו בהם לצרכים מסוימים היו מועלים אבל כלל לא מחמת הסיבות שהמשתמשים חשבו.) לכן בדווקא אני מתכוון לעשות בדיוק ההיפך משחקן בלא להכנס כלל למערכת השיקולים שלו. ואם מערכת השיקולים שלו היא זאת שגורמת להצלחה שלו אפסיד ואם לא נראה.
כבר כתבתי שכאשר הוא מתבסס על התטא יש סיכוי רב שלא אצליח.
אחת הסיבות שהביאו אותי למחקר הזה שראיתי שהרבה אסט' התחילו בהפסד והרבה אסט' קצת אחרי המימוש שלהם גם היו בהפסד.
תנו לי צ'אס לנסות יחד עם כל המתענינים ובכך נלמד טוב יותר את האסט' של שחקן.
לענין התיקונים אני בבעיה שאז אי אפשר לעשות להיפך משום שכאשר אני מרויח האסט' של שחקן מפסידה ואז הוא נותן תיקון שאיני צריך לו וכאשר האס' של שחקן תרויח אני אפסיד ולא יהיה מי שיתן לי תיקונים.
שני דרכים עולות במחשבתי להתמודד עם כך. א. לשקלל את האס' שהרווחו בלי תיקון מול האס' של שחקן בלי תיקון. ב. לנסות לעשות תיקון לפי הצורה של שחקן אמנם לא השתתפתי בהרבה תיקונים שלו כך שקשה לי לעמוד על כך.
אני מאוד אוהב מחקרים ומוכן להפסיד על זה כסף.