x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 16

נושא: הרצת מניות ע"י שחקני המעוף

הרצת מניות ע"י שחקני המעוף

בה

שחקני המעוף מטים את המדד בכדי להטות את שערי האופציות.
    ראיה ברורה לדבר הינו המחזור החריג ביום הפקיעה.

השאלה שלי מדוע אין כאן טיפול משפטי כנגד פעילות זו? שהרי הרצת מניות הינה פעולה פלילית?

תודה

יהודה

Re: הרצת מניות ע"י שחקני המעוף

שאלתי את זה כמה פעמים ומעולם לא קיבלתי תשובה נורמלית

אני מצטרף להנל איך יכול להיות מעשה כזה משנים שנימה כל חמישי אחרון בחודש (בערך) (ולא רק לפעמים בזמנים אחרים) ששחקנים ומניפולטורים עושים ככל העולה על רוחם עם מחזורים גבוהים במיוחד ואין פוצה פה ומצפצף ועוד יוצא כותרות בומבסטיות בעיתונות הדיגיטלית וכו' כדוגמה: יש שחקן שנלחם על XXXX

רבותי, אין פה שום דבר פלילי (אלא אם מחשיבים את ה"טלפתיה" של שחקני המעוף).
    יש קונים ויש מוכרים וכולם שופכים מאות מליונים כדי להזיז את המדד בפקיעה לכיוון הפוזיציה האידיאלית, מבחינתם.
    כל זה גלוי, ידוע, וחלק מהמשחק.
    הרצה פלילית היא קניה ומכירה מתואמת ע"י גוף מסוים בתוך עצמו כדי ליצור רושם של עליות ומחזורים גבוהים עד שהעדר מצטרף ואז מוכרים לו מניות ביוקר - כדוגמה אחת.
    פלילי זה גם לפעול על-פי מידע פנימי שאינו גלוי לציבור - כדוגמה שניה.
    ובמאמר גדולים ממני: "מי שאינו יכול לשאת את החום, שיצא מהמטבח..."

ציטוט פורסם במקור על ידי dcolton
    ..........יש קונים ויש מוכרים וכולם שופכים מאות מליונים כדי להזיז את המדד בפקיעה לכיוון הפוזיציה האידיאלית, מבחינתם..........
    אם ככה מה רע עשו השניים הללו המואשמים שגם כן רק הזיזו שערים וקנו ומכרו סחורה רק כדי שזה יהיה אידיאלי מבחינתם או לנוסטרו שלהם
    ורק לסיום
    החוק בישראל[2]מטיל קנס או מאסר חמש שנים על העושה אחת מאלה:

הניע או ניסה להניע אדם לרכוש או למכור ניירות ערך ועשה זאת באמרה, בהבטחה או בתחזית - בכתב, בעל פה או בדרך אחרת - שידע או היה עליו לדעת שהן כוזבות או מטעות, או בהעלמת עובדות מהותיות;
    השפיע בדרכי תרמית על תנודות השער של ניירות ערך

רק להבין בן אדם שקונה את נכס הבסיס על מנת לזרוק אותו ביום הפקיעה ו/או מתי שירצה להזיז את המדד אם זה לא נקרה תרמית אז מה כן נקרא תרמית

אם תקרא את כל מה שכתבתי - זו עבירה לבצע קניות ומכירות בתוך הגוף עצמו.
    אם בית השקעות משתמש במזומנים שלו כדי לקנות מניות ואח"כ מוכר את אותן מניות לעצמו תוך מצג שוא של עליות (במשך כמה פעמים ותוך דחיפת השער כלפי מעלה) עד שהציבור מצטרף - זו העבירה.
    אין שום בעיה פלילית ברכישה או מכירה של ני"ע שכבר יש ברשותך לצד אחר - ובתנאי שהצד השני אינו מתואם איתך.

אז ככה דואגים שניתוח טכני יעבוד?
    אל תגיד לי כלום... מהגרף לבד אני יודע...

הנה הסיבות האמיתיות -
    1) הגדרת החוק היא עמומה ועו"ד כריש יכול בקלות להציע פרשנות אחרת למעשי המריץ (ראה פרשת אופמת). מה זה בדיוק השפעה בדרכי תרמית??? מה זה תרמית? הבעייה שהמחוקק לא נתן דוגמאות כרשימה פתוחה ולכן זה תלוי נסיבות ויש צורך להוכיח יסוד נפשי של מודעות.
    2) השופטים לא מבינים כלום במעו"ף וגם אי אפשר להסביר להם ככה שיבינו לעומק. לא יודע מי מבינכם פעם ראה דיון בבימ"ש אבל ב 95% מהמקרים לשופטים אין סבלנות וזמן להסברים ארכניים וטרחניים שימשכו כמה ישיבות, במיוחד במה שהם לא מבינים בו כלום מלכתחילה.
    3) כבר נקבע בפסיקת בימ"ש עליון מס' פעמים שרצון להרוויח כסף זה לגיטימי! מה שלא לגיטימי זה לנקוט בתרמית לשם כך... ואז אני שב לנק' הראשונה. מה זה בדיוק השפעה בדרכי תרמית? אז אם העו"ד טוען שכל המטרה הייתה להרוויח זה בסדר כי זה התכלית של שחקני שוק ההון.

אני יותר מאופתע אם בסופו של עניין החברה מפסגות יורשעו במשהו.
    מטרת הרשות לניירות ערך היא הרתעתית ותדמיתית ולא עונשית. ולדעתי יכשלו. הזיכוי באופמת שהיה מקרה מובהק של הרצה נתן המון ביטחון לסוחרים לסוגיהם.

יש לזכור שכווווולם עושים את זה כל הזמן וכל העולם ואחותו יודעים מי, איך, איפה וכמה.

איציק

הטענה שכולםםםםםםםםם עושים את זה עדיין לא הופך את הסיפור לחוקי!!!
    לא מבין גדול בעניין אבל עדיין הסיפור פה מריח לא טוב גם עם כולםםםםםםםםםם עושים זאת.
    זה תמיד מזכיר לי את הנהג שנתפס נוהג מעל המהירות המותרת ומספר לשוטר שכולםםםםםם
    "עושים " את זה :? :?

אל תהיה תמים :-)
    שאתה ממליץ פה על מניה אפשר להגיד שאתה גם מריץ אותה לפי החוק היבש

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות