שלום לכולם,

הרשו לי להתערב בסוגיה המעניינת הנ"ל.
גם אני פועל (לעיתים) על פי המלצותיו של השחקן אך יש להבחין בין המלצותיו ובין ניתוח טכני.
המלצות השחקן מבוססות ברובן או בכולן על השקעות ערך.

השקעת ערך מתקבלת תוך ניתוח הדוחות הכספיים של החברה, חוזים עתידיים, מידע פנימי ועוד מידע רב נוסף.

רונן הינו מנתח טכני (כמוני, רק שהוא בכיר ואני זוטר). ניתוח טכני לא מתעניין בכל הנתונים שהוזכרו קודם מכיוון שכולם כבר באים (או יבואו) לידי ביטוי על הגרף.

השחקן המליץ על המניה מכיוון שלדעתו (כך אני מניח) ערך המניה זול בשלב הזה ולכך כדאי לרכוש אחזקות בה. השחקן אינו ממליץ על מניות כי לדעתו המניה אמורה לטוס למעלה בימים הקרובים אלא בחודשים / שנים הבאות. כאשר השחקן ממליץ על מניות הוא גם אינו לוקח בחשבון את תזמון הכניסה מבחינה טכנית.

לעומת זאת בניתוח טכני ניתן לזהות את שלל המגמות השונות בהן נמצאת המניה, קווי תמיכה והתנגדות ועוד פרטים רבים אחרים. הניתוח הטכני יכול לזהות נקודות כניסה מומלצות למניה וכרגע לא נראה שישנה כזאת למנית פריגו.

באופן אישי אני בוחן את המלצות השחקן מבחינה טכנית וכאשר מניה אשר הומלצה על ידי השחקן מספקת איתות קניה אני נכנס אך לא לפני. כמובן שכל אחד יעשה כטוב בעיניו בכספו אך שימו לב כי כאשר השחקן המלית על מניית סרגון (לפני מספר ימים) המניה גם סיפקה איתות קניה, זו הסיבה שרכשתי אותה ואף מימשתי לאחר רווח של 10%.