x

עמוד 19 מתוך 24 ראשוןראשון ... 91718192021 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 181 עד 190 מתוך 232

נושא: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות

אני אישית הזזתי את הכתיבות שנשחקו מ-1220 ל-1180 לפני כשבוע ואני יכול לומר שגם אני בסטרס לא קטן (יש לי 20 כתיבות). בדיעבד לאחר הזזות בתחום הפוטים שהיום ניצלתי את העליות כדי לסגור אותן הגעתי לכמה תובנות:
    .1 לא כדאי לבצע קירובים של השוקת למרחקים קטנים מדי מהמדד כי דרישת הביטחונות גדלה (במקרה שלא קונים הגנה צמודה) מה שמצריך קניה מחודשת של ביטחונות (כי הביטחונות הראשונים כבר לא שווים כלום) ואם מסכמים את עלות הקניה החוזרת של האופציות המכורות עם רכישת הביטחונות החדשים והעמלות (שבנויות מקנית בחזרה של האופציות המכורות, מכירה חדשה וקנית ביטחונות חדשים) ומפחיתים מהתקבול החדש מקבלים שהרווח הנוסף הוא די קטן (עד כדי כמעט ולא קיים), ומצד שני הסיכון גדל. המסקנה האישית שלי מזה היא שלא כדאי לבצע קירובים אלא אם כן היתה תזוזה חזקה לאחד הכיוונים בשלב מוקדם יחסית של החודש מה ששחק חזק את הצד הרחוק ואז מכירה מחודשת יכולה להיות כדאית במקרה שהמדד עושה פנית פרסה ושווי האופציות באותו צד שוב עולה.
    2. לא עשיתי זאת החודש אבל אני בטח אעשה זאת חודש הבא (המחשבה על כך באה לי מהאסטרטגיה של MOSHEB שבעיני נכנסת לסיבוך יתר כדי לייצר הגנה ומצריכה עבודה קשה יותר ויותר מתח משוקת רחבה), על כל 10 אופציות מכורות לקנות אופציה אחת שנמצאת 3-4 סטרייקים קרוב יותר למדד. זה פוגע ברווח אבל במקרה שהמדד מתקדם בזריזות לאותו כיוון אז שווי האופציה הקנויה ביחד עם התקבול מהאופציות המכורות מאזנים את עלות הקניה החוזרת של אותה רגל של השוקת ובעצם יוצאים מאוזנים פחות או יותר בלי לפחד מדהירה של המדד לכיוון זה או אחר. זה פוגע ברווח קצת (לפי החשבון שלי התקבול על 10 מכירות כ-1000 שקל לאחר ניכוי של קניית 10 אופציות רחוקות יותר להקטנת ביטחונות, ועלות קנית אופציה אחת קרובה כ-400 שקל כך שנשארים עם קווח של 600 שקל בכל צד לכל 10 כפולות אבל עם שקט נפשי).

ציטוט פורסם במקור על ידי michaelbl
    2. לא עשיתי זאת החודש אבל אני בטח אעשה זאת חודש הבא (המחשבה על כך באה לי מהאסטרטגיה של MOSHEB שבעיני נכנסת לסיבוך יתר כדי לייצר הגנה ומצריכה עבודה קשה יותר ויותר מתח משוקת רחבה), על כל 10 אופציות מכורות לקנות אופציה אחת שנמצאת 3-4 סטרייקים קרוב יותר למדד. זה פוגע ברווח אבל במקרה שהמדד מתקדם בזריזות לאותו כיוון אז שווי האופציה הקנויה ביחד עם התקבול מהאופציות המכורות מאזנים את עלות הקניה החוזרת של אותה רגל של השוקת ובעצם יוצאים מאוזנים פחות או יותר בלי לפחד מדהירה של המדד לכיוון זה או אחר. זה פוגע ברווח קצת (לפי החשבון שלי התקבול על 10 מכירות כ-1000 שקל לאחר ניכוי של קניית 10 אופציות רחוקות יותר להקטנת ביטחונות, ועלות קנית אופציה אחת קרובה כ-400 שקל כך שנשארים עם קווח של 600 שקל בכל צד לכל 10 כפולות אבל עם שקט נפשי).
    אתה למעשה מבצע אסטרטגיה חדשה:
    שוקת קנויה בינונית, ממומנת על ידי השוקת הרחבה.
    אני לא רואה יתרון בשיטה הזו על פני הרחקות. כי למעשה אתה משלם מראש על השוקת הקנויה. ואילו בהרחקות, אתה פועל רק כבאמת יש צורך.

משהו שכתבתי עליו, ואני רוצה להרחיב:

כדאי לנסות להגיע (ככל האפשר ובהתאם לנסיבות כמובן), לסימטריה מבחינת סכומי הכסף השוכבים בשתי הרגליים של השוקת.

ככל שהסכומים דומים יותר, ככה בזמן תזוזה, הרגל המרוויחה תפצה טוב יותר את ההפסד שנוצר ברגל המפסידה, עד כדי איזון. כמו כן, צריך לא לפחד להזיז את הרגל הרחוקה. למשל היום. אנחנו מסתכלים בחשש על הגבול העליון. מה הטעם להישאר עם P1050 שצריך להסתכל עליו עם משקפת? קרוב נכון וניסיון להגיע לסימטריה מבחינת סכום הכסף, תביא למצב שבתזוזת מדד יש פיצוי מיידי.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס

כדאי לנסות להגיע (ככל האפשר ובהתאם לנסיבות כמובן), לסימטריה מבחינת סכומי הכסף השוכבים בשתי הרגליים של השוקת.

ככל שהסכומים דומים יותר, ככה בזמן תזוזה, הרגל המרוויחה תפצה טוב יותר את ההפסד שנוצר ברגל המפסידה, עד כדי איזון. כמו כן, צריך לא לפחד להזיז את הרגל הרחוקה. למשל היום. אנחנו מסתכלים בחשש על הגבול העליון. מה הטעם להישאר עם P1050 שצריך להסתכל עליו עם משקפת? קרוב נכון וניסיון להגיע לסימטריה מבחינת סכום הכסף, תביא למצב שבתזוזת מדד יש פיצוי מיידי.
    האם כוונתך שמי שכתוב על קול 1200 בשווי 95 שיכתוב פוט 1100 גם בשווי 95?

ציטוט פורסם במקור על ידי chizhk
    אני אישית עכשיו פעם ראשונה מול דילמה אמתית - הכתיבה למעלה היא ב-1200 מוגן ב-1220. הרווח בזמן יצירת הרגל (הפרש בין מחיר כתיבה למחיר קניה) היה 30 ש"ח. כעת ההפרש הוא 55 ש"ח, ז"א הפסד של 25 ש"ח על כל רגל (כתבתי 5 יח').
    כאמור ההתלבטות היא האם לסגור את הרגל של ה-CALL בהפסד של 25 ש"ח ולממן אותו ע"י סגירת רגל ה-PUT (שם יש רווח יפה) או להמתין למחר אח"צ כדי לראות לאן פניה של ארה"ב. אני מניח שאלו בינינו שכתובים ב-CALL1080 נמצאים בדילמה אפילו יותר קשה ...
    אם כרגע יש לך דילמה, זה אומר שלא תיכננת טוב את הטרייד הזה עוד לפני שנכנסת אליו.
    אתה צריך עכשיו לעבוד קרוב ביותר להחלטות שהחלטת לפני הכניסה לטרייד, כשהראש שלך היה נקי מרגש.
    אם החלטת שמזיזים/סוגרים כשההפסד הוא פי 2 אז זה מה שעליך לעשות.
    ההתלבטויות האלו והמחשבה תוך כדי תנועה, הם אלו שמביאות בסופו של דבר את ההפסד (אני מדבר מניסיוני).

אני כמובן לא אומר לך אם אתה צריך לתקן או לא, אני רק ממליץ לך מכל הלב, שאת נקודות התיקון עליך לקבוע עוד בטרם נכנסת לטרייד!

בהצלחה.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    מה הטעם להישאר עם P1050 שצריך להסתכל עליו עם משקפת? קרוב נכון וניסיון להגיע לסימטריה מבחינת סכום הכסף, תביא למצב שבתזוזת מדד יש פיצוי מיידי.
    לגבי פוט 1050 - שחקן בכללים שלו בחודש שעבר כתב שלא מבצעים קירוב בתדירות גבוה מפעם ב שלושה ימים.
    כמו כן הוא כתב שלא מבצעים קירוב כשאין מסחר בארה"ב.
    לכן אני חושב שזו טעות לבצע קירוב היום אם ביום רביעי וחמישי קירבנו את הפוט ל 1050.

ציטוט פורסם במקור על ידי noam_a
    אני אישית עכשיו פעם ראשונה מול דילמה אמתית - הכתיבה למעלה היא ב-1200 מוגן ב-1220. הרווח בזמן יצירת הרגל (הפרש בין מחיר כתיבה למחיר קניה) היה 30 ש"ח. כעת ההפרש הוא 55 ש"ח, ז"א הפסד של 25 ש"ח על כל רגל (כתבתי 5 יח').
    כאמור ההתלבטות היא האם לסגור את הרגל של ה-CALL בהפסד של 25 ש"ח ולממן אותו ע"י סגירת רגל ה-PUT (שם יש רווח יפה) או להמתין למחר אח"צ כדי לראות לאן פניה של ארה"ב. אני מניח שאלו בינינו שכתובים ב-CALL1080 נמצאים בדילמה אפילו יותר קשה ...
    אתה צריך עכשיו לעבוד קרוב ביותר להחלטות שהחלטת לפני הכניסה לטרייד, כשהראש שלך היה נקי מרגש.
    ההתלבטויות האלו והמחשבה תוך כדי תנועה, הם אלו שמביאות בסופו של דבר את ההפסד (אני מדבר מניסיוני).

אני כמובן לא אומר לך אם אתה צריך לתקן או לא, אני רק ממליץ לך מכל הלב, [size=7] לפנות אל השכל [/size]שאת נקודות התיקון עליך לקבוע עוד בטרם נכנסת לטרייד!

בהצלחה.

ציטוט פורסם במקור על ידי navhmjep
    ציטוט פורסם במקור על ידי noam_a

אני כמובן לא אומר לך אם אתה צריך לתקן או לא, אני רק ממליץ לך מכל הלב, [size=7] לפנות אל השכל [/size]שאת נקודות התיקון עליך לקבוע עוד בטרם נכנסת לטרייד!

בהצלחה.
    אתה צודק לחלוטין!
    זה בדיוק מה שעשיתי, ואני מאוד שמח שזה קרה עכשיו, כאשר אני עדיין מתלמד "בקטן" (כתיבה של 5 רגליים מכל צד בלבד). סגרתי בהפסד לא גבוה תוך כדי התעלמות מוחלטת מה"שכל" כמו שכתבת :-).
    השעור האישי שלמדתי - רישום מראש של ההפרש בין האופציה הכתובה וההגנה שהחל ממנו פשוט סוגרים את הרגל ללא רחמים

ציטוט פורסם במקור על ידי danfrog1
    לגבי פוט 1050 - שחקן בכללים שלו בחודש שעבר כתב שלא מבצעים קירוב בתדירות גבוה מפעם ב שלושה ימים.
    כמו כן הוא כתב שלא מבצעים קירוב כשאין מסחר בארה"ב.
    לכן אני חושב שזו טעות לבצע קירוב היום אם ביום רביעי וחמישי קירבנו את הפוט ל 1050.
    מדובר על ימים. לא על ימי מסחר. ולכן הכלל הזה מתיר הזזה.

אני החלטתי להצמד לכללים של עצמי ובסופו של יום כתבתי עוד קול 1160 עם הגנה צמודה וקניתי לי 10 מרווחים יורדים פוט 1100 ופוט 1090 בשלושים ש"ח למרווח.

התארגנתי כך שעדין יש לי 35 אחוז בטחונות פנויים.

נראה כמה כוח יש עוד למדד לעלות...

ומה יעשו כל יושבי המגדלים בקולים לקראת פקיעה.

השחקנים הרוויחו החודש מצויין מכל האוכפים הכתובים. לדעתי הם מוגנים עד 1180 ואז יוותרו על הרווח הנאה שצברו.

מצד שני נראה מה אירופה ואמריקה יעשו לנו השבוע, השחקנים צרכים יום אחד אדום יפה כדי להיכנס לפעולה...

ולא לשכוח אנו כבר ברצף של ארבעה ימי עליות רצופים.

לא יהיה משעמם, השאלה בשבילי כמה עליות ניתן "לסבול" בעניים עד שאצטרך
    לסגת לאחור....

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות