x

עמוד 8 מתוך 24 ראשוןראשון ... 67891018 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 71 עד 80 מתוך 232

נושא: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות

אם היום ממשיכים לרדת מעבר לים ,יום ראשון אצלינו יהיה שמח.
    רגל קול לא נגעתי נשאר ב1230 מוגן 1260 .
    רגל פוט קידמתי ל980 לא מוגן. :shock:
    תוכנית עבודה לשבוע הבא לפי התרחישים.
    1)אם ירידות ממשיכות היום ודאו יורד מתחת ל10000 סביר שתהינה ירידה מאוד חדה ביום ראשון לכן אני מתכנן לסגת אם הפוט להגדיל כמות ולמגן אותו בסטרייק אחד.
    קולים לסגור ולקדם
    2)אם היום דאו מתקן קצת אני ממתין אם פוטים ומקדם קולים.

אל תכנס להסטריה. 980 נשמע לי בטוח זה מצריך ירידה של 15 סטרייקים. חכה יום יומיים אלא אם כן תראה ביום א' ירידה של 8-9 סטרייקים. לגבי הקול לדעתי אין שום בעיה לקדם ל1200

זה נכון שהמרחק גדול אני רק מנסה לחשוב קדימה על מנת לא לעבוד בלחץ.
    יש לי אפילו קצת שומנים ברגל הזו אבל עם המחיר יוכפל כולל השומנים
    אני זז אחורה, לפי כללים של שחקן ,למרות שהוא דיבר על 21 יום לפקיע או יותר(אצלינו יהיה פחות).
    זו גם תהיה הזדמנות לתרגל חילוץ.

ציטוט פורסם במקור על ידי שוקי
    זה נכון שהמרחק גדול אני רק מנסה לחשוב קדימה על מנת לא לעבוד בלחץ.
    יש לי אפילו קצת שומנים ברגל הזו אבל עם המחיר יוכפל כולל השומנים
    אני זז אחורה, לפי כללים של שחקן ,למרות שהוא דיבר על 21 יום לפקיע או יותר(אצלינו יהיה פחות).
    זו גם תהיה הזדמנות לתרגל חילוץ.
    שוקי, אתה כתוב בתשע מאות שמונים חמש עשרה סטרייקים מהמדד. גםאם לא תעשה כלום יש בדרך לא מעט תמיכות וקווי הגנה שאחרים ילחמו שלא לרדת מהם.

אל תפעל באופן נחפז, עבוד לפי הכללים ששחקן נתן. בכל מקרה אתה לא חייב לטפל בכל הרגלים בבת אחת, אתה יכול חלק לגלגל לאחור, חלק לקנות הגנות, חלק להשאיר במקום. הכי טוב לפעול בשיקול דעת.

תזכור שאלו שכתובים ב- 1100 ילחמו עד כלות ויש לך את 1060 ויש לך את 1040 קו תמיכה משמעותי.

בכל מקרה , בשביל השקט הנפשי זו הסיבה ששחקן בכללים שלו נתן מתכונת של הגנה בסטרייק אחד, תנודות כאלו היו רק מכה קלה בכנף לו היתה לך הגנה.

חוץ מזה תמיד יהיו כאלו שבשלב מסויים יחשבו שזו הזדמנות קנייה מצויינת ויכנסו לשוק.

בהצלחה.

ביום חמישי לא הצלחתי להכנס לפורום. מוזר, כי ראיתי שאנשים אחרים הצליחו לשים הודעות.

אני קידמתי למעלה ל 1200. יש מצב שזה היה צעד טוב.

לעניות דעתי, מה שאנחנו רואים זו פאניקה טהורה. שום דבר לא השתנה בתקופה האחרונה. הסיפור עם יוון וספרד ידוע כבר הרבה מאד זמן. ונתוני המאקרו ה"רעים" הם סתם תרוץ. בעבר היו נתונים כאלו, שבכלל גררו עליות. הכל עניין של מצב רוח. ומצב רוח יכול להשתנות בצ'יק.

המצב כרגע בסך הכל די מגוחך. עולם שלם מחכה לראות אם בשעה 15:30, יזוזו כמות המובטלים בארה"ב ב 15,000. אם פתאום הנתונים יהיו טובים, אז מצב הרוח ישתפר, וכל מיני קונים יצוצו ויקפצו לנצל רמת מחירים נוחה יחסית. וכבר נראה שמתחילים לפמפם בתקשורת נתון טוב.

ומה יהיה בת"א?
    אם היום יהיה דישדוש בארה"ב או עליות קלות, אז ת"א תתקן אולי ביום ראשון לאזור ה 1120.
    אם יהיו היום ירידות קלות, אז ת"א תתקן לאזור ה 1110.
    אבל אם היום הפאניקה תמשיך, יש מצב שהפאניקה תדביק גם את המשקיעים בת"א. והתיקון יעמיק לכיוון ה 1100.

אני לא חושב שמפת הפוזיציות והשחקנים יהיו רלוונטיים לגבי יום ראשון. אף אחד לא יעמוד בדרכו של עדר ג'אמוסים דוהר.

אז מה לגבינו? קודם כל, הכי חשוב Don't Panic.

אחרי שנרגענו, בואו ננתח את המצב:
    מקסימום חותכים החוצה את הרגל התחתונה בהפסד של כמה אלפים (כל אחד לפי כמות המכירות שלו). אף אחד לא הבטיח לנו שבורסה זה רק רווחים. חלק מההפסד יכוסה על ידי הרגל העליונה. סתם למשל, אם הפוטים יעלו ב 100%, והשוקת שלנו סימטרית מבחינת הסכום הכספי, ולא משנה כל כך איפה אנחנו כתובים, הרי שהרווחים בקולים יכסו את ההפסדים בפוטים. זה לא יקרה מייד, אבל בסופו של חודש זה יהיה המצב. וצריך לזכור שאם חותכים החוצה את הפוטים, אחרי שהשוק נרגע, אפשר תמיד להכנס בחזרה ולהכניס כסף.

בכיף הייתי כותב עם הגנה צמודה,אבל עם סתיית תקן כל כל נמוכה הייתי צריך להתקרב קרוב לסטרייק כדי לקבל הפרש של 25-30 ש"ח.
    ולא רציתי להיות קרוב.
    שלא תבינו אני לא נלחץ או מה שהוא כזה ממש מרגיש די בטוח, יחד עם זה אני מנסה לחשוב רק לחשוב על תרחיש קיצוני.
    עכשיו גם אם מחיר יוכפל אני לא ימהר לבצע ,בשבוע פקיעה ביום ראשון מי שזוכר בבוקר מחיר של פוט 1080 (רגל תחתונה של שוקת)קפץ מ50 ל200 שקל !בהמשך כמובן הכול הסתדר אבל מי שנלחץ כניראה אכל אותה.זה היה שיעור טוב.

הירידות אתמול והיום, והתהפכות השוק בסוף יום המסחר, מוסברות בהסברים שונים. המשבר באירופה ונתוני מאקרו כאלו או אחרים כגורם לירידות, ושמועות על חבילת סיוע ליוון כסיבה להיפוך מגמה.

אתרים בחו"ל מצביעים גם על כך שקרנות גידור גדולות מימדים מימשו חבילות גדולות של מניות ביומיים האחרונים. נטען שמקובל שקרנות גידור נוטות לבצע פעולות אלו ביחד, וברגע שהמימוש נגמר, שבו השערים ועלו במהירות. לכך הוסיפו קונים שראו ברמת השערים שנוצרה הזדמנות אטרקטיבית לקניה. מניות חזקות כגון סיסקו, אינטל, מיקרוסופט או IBM, עזרו לייצר סנטימנט חיובי.

אם מסתכלים במבט שבועי על ה S&P, ניתן לראות שהוא ירד בסך הכל ב 1.4%. וגם זה מכניס קצת פרופורציה.

אז מה יהיה אצלנו? כפי הנראה, יום ראשון יהיו ירידות. אבל לא היסטריות. נוכל לראות את אזור ה 1115-1120, אך לא פחות מזה. סיום המסחר החיובי בארה"ב יגרום למשקיעים לרסן את הפחד ואת הרצון לברוח. אנשים ישלימו עם ירידה של פחות מ 2%, וירצו לראות מה יהיה בהמשך השבוע. צריך לזכור שרוב המשקיעים שונאים לממש הפסדים. וירידות ברמה סבירה נסבלות, מתוך הנחה שהעליות יחזרו. לכך מוסיפה העובדה, שעם כל הכבוד לשוקי העולם וההשפעה שלהם, אי אפשר לשכוח שבישראל שורה אופטימיות לגבי מצב הכלכלה, ומדברים על 2010 כשנה עם צמיחה. הערכות רבות דיברו על שבירת שיא כל הזמנים במעו"ף.

בהערת אגב, ניתן לאמר שהדבר יתאים גם לשחקני המעו"ף. שכן אוכפים רבים נפתחו באזור ה 1120 ו 1130. ואלו מוגנים עד 1070 ו 1080. מבחינת השחקנים, המשך הסתובבות בתחום של 1110-1150 נוח ומבורך.

אז מי שלא יכנס לפאניקה, סביר להניח שיוכל לתת לשוקת הרחבה להמשיך לנוח. כמובן שצריך להיות עירני ולראות שאכן אין מגמת ירידות מתמשכת.

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    ביום חמישי לא הצלחתי להכנס לפורום. מוזר, כי ראיתי שאנשים אחרים הצליחו לשים הודעות.

אני קידמתי למעלה ל 1200. יש מצב שזה היה צעד טוב.

.
    דמי כיס,
    התקדמות ל 1200 זה בסה"כ מרחק של 5.7% משער הסגירה של יום חמישי כשיש עוד שלושה שבועות לפקיעה.
    אני בעצמי חשבתי על הצעד הזה אבל לא בצעתי, אני חושב שהגדרנו 9% כמרחק האופטימלי כשיש עוד 3 שבועות.
    תוכל בבקשה לשתף אותנו בשיקולים להזזה ל 1200?
    בתודה מראש,
    דן

ציטוט פורסם במקור על ידי danfrog1
    דמי כיס,
    התקדמות ל 1200 זה בסה"כ מרחק של 5.7% משער הסגירה של יום חמישי כשיש עוד שלושה שבועות לפקיעה.
    אני בעצמי חשבתי על הצעד הזה אבל לא בצעתי, אני חושב שהגדרנו 9% כמרחק האופטימלי כשיש עוד 3 שבועות.
    תוכל בבקשה לשתף אותנו בשיקולים להזזה ל 1200?
    בתודה מראש,
    דן
    השיקולים הם אלו:
    -קודם כל, הגדרתי לעצמי גבול שאני מוכן להקריב אם זה לא יצליח. הגדרתי מתי אני נחלץ. לאחר שהגדרתי את ההפסד, אני יכול להמשיך.
    -הערכתי שאנחנו בתקופת דישדוש. אני חושב שתקופת העליות הגדולות מאחורינו. גם האופטימיים שבפרשנים מדברים על עליה של עד 15% לכל 2010 ואני נוטה להסכים. כאשר המדד התקדם לכיוון 1180, היו ימי תיקון בת"א שהיו מנותקים מהעולם.
    -השווקים בכל העולם נתקעו (נכון ליום חמישי) במקום.
    -מתבצעות כתיבות אוכפים של השחקנים באזור 1120-1130. זאת אומרת הם מוגנים עד 1180 לכל היותר.
    -יחסי P/C תקועים ומראים על סימטריה בהערכות לעליות וירידות. או במילים אחרות, דישדוש.
    -מבט במפת הפוזיציות מראה שהגבול יהיה קטן מ 1200.
    -למדתי משחקן, שיש צורך בצעד "אמיץ" על מנת שיכנס כסף ממשי. שחקן עשה את אותו הדבר בשוקת שלו בחודש שעבר, כאשר התקדם ל 1210, שהיו בסך הכל 6 סטרייקים מעל המדד. הוא עשה את זה כאשר הבשילו התנאים, והיה יכול לתת הערכה לגבי כיוון השוק.

ושוב אני אומר, כל זה תקף רק לאחר שהגדרתי לעצמי כמה אני מוכן להקריב אם זה לא יצליח.

אני מסכים אם דמי כיס על כך של1200 לא נגיע ,יחד עם זאת רצוי לזכור ששוקת נכשלת בד"כ בגלל שלא מספיק רחבה, מפת הפוזיציות עדיין לא מוחלטת.1200 קרוב לי קצת ,יש עוד זמן .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות