x

עמוד 7 מתוך 24 ראשוןראשון ... 5678917 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 232

נושא: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה פברואר - דיונים ופרשנויות

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    אכן הצד של הקולים די עלוב כרגע.

צריך לזכור שאפשר לפתוח את השוקת באופן לא סימטרי, ואפשר גם לפתוח היום רק צד אחד, ולפתוח את הצד השני בהמשך. כמובן שהמשמעות היא סוג של הימור על כיוון. אבל אפשר לאמר שזה "הימור" מהסוג הטוב. וזאת למה? כי ההימור מתבטא בכך שיושבים עוד קצת על הגדר, ולא מהסתכנות.

כרגע, מהצד העליון הכי נראה לי 1240 חשוף. הוא במרחק של 9.2% מהמדד הנוכחי. ואם מוסיפים לכך את המסקנה שהמחיר הוא חזות הכל, הרי שהמחיר שלו (45 ש"ח) בעצם מגלם סיכון נמוך.

בצד התחתון, 1000 נמצא במרחק של 12%. וזה בדיוק זהה לנקודה שהיינו בה בחודש שעבר. לגבי הפחד מהתרסקות. קשה לראות את הדבר קורה. כמו שזה נראה, דווקא אנחנו יכולים למצוא עצמנו שוב בשוק של קונים, שרק ראו בירידות האחרונות הזדמנות, ומחפשים את העליות.

עוד בואו נזכור, שבחודש שעבר, שחקן עשה את הצעד הנועז (הירידה ל 1210) אחרי שמפת הפוזיציות הייתה ברורה, והיו רמזים יפים לגבי כיוון השוק על פי יחס P/C. כרגע אין לנו את זה, אז עדיף להתרכז באופציות הזולות שגם נשחקות מהר. נרוויח לנו כמה אלפים בנחת השבוע, ואחר כך נתקדם.

אם כך, למחפשים ביטחון מקסימלי: 980-1250
    לאלו שמחפשים טיפה יותר נועזות, אבל עדיין בטוח מאד: 1000-1240

כמובן שזו דעתי האישית, ולא נחשב יעוץ וכו' וכו' וכו'. כל אחד יעשה לפי הבנתו.
    שלום רב,
    אתה רושם שקשה לראות את השוק מתרסק, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את זה אבל בטוח
    שלפי האסטרטגיה שאתה מציע יהיה קשה מאוד אם זה יקרה.

היות ואני לא רוצה להיכנס לך לכיס, בוא נניח מצב היפוטטי שיש לך מאה אלף שקל להשקעה
    בוא תסביר לי בבקשה בעזרת המאה אלף שקל , כמה פעמים אתה מבצע את האסטרטגיה
    ומה התשואה על כל התיק כתוצאה מהפעולה.

ציטוט פורסם במקור על ידי פועל קטן
    שלום רב,
    אני לא צריך "להביא" את זה מאף מקום. זו ההערכה שלי. לגבי החלצות מהאסטרטגיה אם יקרה הבילתי צפוי, אין טעם לחזור שוב על על הררי המילים שנכתבו על זה בחודשים שעברו. טחנו את זה עד דק. אתה מוזמן לעבור על השירשורים של דצמבר וינואר.
    היות ואני לא רוצה להיכנס לך לכיס, בוא נניח מצב היפוטטי שיש לך מאה אלף שקל להשקעה
    אני מכוון לאזור ה 5% חודשי. לגבי כמה פעמים, כל צד בשוקת הוא עצמאי, ומדובר על עשרות פעמים.

דמי כיס,
    נהנה לקרוא את דיעותך...

אשמח באם תוכל להשיב לי על השאלה,
    בהנחה של כתיבת שוקת רחבה כדוגמת השוקת שכתבת לחודש זה, או זו של שחקן עבור ינואר, איזה אחוז מסך הכסף המוקצה לניהול השוקת נכנס כבטחונות כבר בכתיבת השוקת? שכן במצב הרצוי כל תיקון והזזה שנבצע לא יגבה מאיתנו ביטחונות נוספים. האם זה כך? או שעדיין יש להקצות 30% לצרכים עתידיים במהלך החודש עבור כתיבות חדשות נוספות לאילו שבוצעו בתחילת החודש?

ראיתי כי שחקן ואף בקורס הניגזרים נאמר לעבוד עם 40% לביצוע אסט' ו60% רזרבה לתיקונים, אך נראה לי שזה לא רלוונטי לשוקת רחבה. תקן אותי אם אני טועה.

תודה

[quote=דמי כיס]
    ציטוט פורסם במקור על ידי "פועל קטן":3jle4j2j
    שלום רב,
    אני לא צריך "להביא" את זה מאף מקום. זו ההערכה שלי. לגבי החלצות מהאסטרטגיה אם יקרה הבילתי צפוי, אין טעם לחזור שוב על על הררי המילים שנכתבו על זה בחודשים שעברו. טחנו את זה עד דק. אתה מוזמן לעבור על השירשורים של דצמבר וינואר.
    אני מכוון לאזור ה 5% חודשי. לגבי כמה פעמים, כל צד בשוקת הוא עצמאי, ומדובר על עשרות פעמים.[/quote:3jle4j2j]
    קודם כל סליחה אם נשמעתי בוטה מקודם. עכשיו שאלה פשוטה , מה אתה עושה במידה של תרחיש קיצון שבו השוק יורד במכה 5% והסטיות קופצות ל- 30 והעשרות פוטים שכתבתה הופכים מ- 40 שקל לאחד - ל ל400 שקל , האם אתה סוגר האם אתה נשאר, מה יקרה ליתרת התיק שלך אם תסגור ?,
    ועוד משהו קטן, יום אחד זה יקרה בוודאות.

ציטוט פורסם במקור על ידי pinia
    דמי כיס,
    נהנה לקרוא את דיעותך...

אשמח באם תוכל להשיב לי על השאלה,
    בהנחה של כתיבת שוקת רחבה כדוגמת השוקת שכתבת לחודש זה, או זו של שחקן עבור ינואר, איזה אחוז מסך הכסף המוקצה לניהול השוקת נכנס כבטחונות כבר בכתיבת השוקת? שכן במצב הרצוי כל תיקון והזזה שנבצע לא יגבה מאיתנו ביטחונות נוספים. האם זה כך? או שעדיין יש להקצות 30% לצרכים עתידיים במהלך החודש עבור כתיבות חדשות נוספות לאילו שבוצעו בתחילת החודש?

ראיתי כי שחקן ואף בקורס הניגזרים נאמר לעבוד עם 40% לביצוע אסט' ו60% רזרבה לתיקונים, אך נראה לי שזה לא רלוונטי לשוקת רחבה. תקן אותי אם אני טועה.

תודה
    הי,

קודם כל, חשוב שתגדיר לעצמך מה טקטיקת ההחלצות שלך במקרה שמשהו לא הולך כמו שצריך. יש כמה אפשרויות:
    -סגירת הרגל הבעייתית וספיגת הפסד
    -הזזת הרגל הבעייתית ללא הכפלת כמויות - ספיגת הפסד קטן יותר מאשר קודם
    -הזזת הרגל תוך הכפלת כמויות - דורש גידול בביטחונות. מידת הגידול תלוייה במיקום ההגנה שלך. שכן, אם למשל ההגנה הייתה במרחק שני סטרייקים, ואתה משאיר אותה במקום ומזיז רק את הרגל עצמה, הרי שאתה עובר להגנה במרחק סטרייק אחד, ואז הביטחונות נשארים אותו הדבר (כמובן שצריך לקנות עוד הגנה).

כל ההקדמה הארוכה הזו, משפיעה על מדיניות השימוש בביטחונות. שכן אם אתה קובע לעצמך שאתה לא מכפיל כמויות אלא מעדיף לספוג הפסד (או הקטנת הרווח), אז לא צריך עוד ביטחונות לצורך זה.

נקודה נוספת שמכתיבה את השימוש בביטחונות היא האם אתה כותב חשוף או לא. כתיבה חשופה דורשת השארת רזרוות של ביטחונות בצד, שכן כל תזוזה במדד משפיעה על דרישת הביטחונות. כתיבה מוגנת מקבעת את דרישת הביטחונות לסכום קבוע.

לאחר כל זאת, אני יכול לספר מה אני עושה. זה לא אומר שגישה אחרת לא נכונה:
    בתחילת החודש, אני עובד עם 70% מהכסף, ומשאיר 30% בצד. זאת משום שאני מוותר מראש על האפשרות להתרחק ולהכפיל. ה 30% באים לכסות על העבודה החשופה. לקראת סוף החודש, כאשר כל הכתיבות הופכות למוגנות, אני מגיע לניצולת של 99% מהכסף. צריך לשים לב שכל אחד מהצדדים של השוקת הוא משהו עצמאי. מחשבים כל צד כאילו שהצד השני לא קיים. זאת אומרת שאם למשל בצד העליון הכתיבות מוגנות, הרי שאני בודק את דרישת הביטחונות של הצד הזה, ויכול להגיע לניצול גבוה. מצד שני, בצד התחתון אני כתוב חשוף, אז אני מקפיד שדרישת הביטחונות של הצד הזה תהיה נמוכה יותר.

לגישה של ניצול גבוה של הביטחונות הייתה תימוכין בקורס. יוסי אמר שכשהשחקנים היו עושים שקתות רחבות, הם היו מנצלים את כל האשראי שיש להם.

ובכל זאת, אני ממליץ למי שעושה את צעדיו הראשונים בשוקת, להזהר ולהתאמן קודם.

דמי כיס, תודה על התגובה המהירה, וכן אתה צודק היו חסרים פרטים באופן בו נראה לי שאני אפעל. כיוון שאני ירוק לחלוטין במסחר באופציות, אני אעבוד עם כתיבה רחבה מוגנת בשתי הרגליים במרחק של סטרייק אחד מהכתיבה. כאשר אם תהיה לי הנחה לגבי השוק אז הכתיבה תהיה לא סימטרית לכיוון מסוים. לגבי תזוזות, הכוונה היא לא לקבע הפסד (לפחות כך הומלץ בקורס ע"י יוסי), אלא להמשיך לקרב הרגל הרחוקה, כמובן בכפוץ לתנאי ההזזה (שחיקה במחיר, לא פחות משלושה ימים קךנדריים וכו').

תחת הנחות היסוד שפירטתי, ותחת ההנחה שמטרתי היא להשיא תשואה של 3-5% אחרי עמלות. מה לדעתך צריכה להיות מתקונת העבודה לגבי הניצול הראשוני של הכסך עבור בטחונות. (לפי מה שאתה אומר, כיוון שאני מגן בסטרייק אחד, ורק מזיז רגל רחוקה של כתיבה והגנה, אז אני יכול להשתמש בכל הסף שברשותי או לפחות כ - 90% לצורך ביטחונות. האם זה נכון?

ציטוט פורסם במקור על ידי pinia
    דמי כיס, תודה על התגובה המהירה, וכן אתה צודק היו חסרים פרטים באופן בו נראה לי שאני אפעל. כיוון שאני ירוק לחלוטין במסחר באופציות, אני אעבוד עם כתיבה רחבה מוגנת בשתי הרגליים במרחק של סטרייק אחד מהכתיבה. כאשר אם תהיה לי הנחה לגבי השוק אז הכתיבה תהיה לא סימטרית לכיוון מסוים. לגבי תזוזות, הכוונה היא לא לקבע הפסד (לפחות כך הומלץ בקורס ע"י יוסי), אלא להמשיך לקרב הרגל הרחוקה, כמובן בכפוץ לתנאי ההזזה (שחיקה במחיר, לא פחות משלושה ימים קךנדריים וכו').

תחת הנחות היסוד שפירטתי, ותחת ההנחה שמטרתי היא להשיא תשואה של 3-5% אחרי עמלות. מה לדעתך צריכה להיות מתקונת העבודה לגבי הניצול הראשוני של הכסך עבור בטחונות. (לפי מה שאתה אומר, כיוון שאני מגן בסטרייק אחד, ורק מזיז רגל רחוקה של כתיבה והגנה, אז אני יכול להשתמש בכל הסף שברשותי או לפחות כ - 90% לצורך ביטחונות. האם זה נכון?
    הנקודה החשובה שציינת היא שאתה "ירוק לחלוטין". אז לך על קטן בהתחלה. הבורסה לא תברח והחודשים לא נגמרים.

דרך אגב, אם יורשה לי לשאול ואתה לא חייב לענות כמובן, האם אתה סוחר דרך מגדל (שהיא "זכתה" במכרז העמלות ומומלצת ע"י האתר) או בחברה אחרת. ושאלה נוספת באיזה תוכנת מסחר אתה משתמש - שכן ראיתי הרבה דיונים על התוכנות שנמצאות בשימוש ואף לא אחת הראתה עדיפות יתירה על השניה.

ושאלה אחרונה להפעם , איזה אחוז מס משלמים על רווחים המושגים על מסחר באופציות, ובאיזה שלב (כתיבה ותשלום מס על הכסף שנכנס, פקיעה או סגירת פוזיציה/אחרת?)?

ושוב תודה!

נראה לי שהזנחנו את הנושא קצת
    מישהו קידם רגליים ביום חמישי?

לא הצלחתי לקנות חזרה את האופציות הכתובות (יש לי P970 ו C1250 חמש יחידות כ"א ללא הגנה). התעקשתי על המחיר (רציתי לקנות PUT ב-25 שכתבתי לפני שבוע ב-80 ו-CALL ב-16 שכתבתי ב-30). הצלחתי רק לסגור 3 CALL-ים ולכן השארתי את הפוזיציה. האמת, לפי המחירים של אתמול אין בשר באופציות רחוקות, ב-CALL-ים בכלל (אם ללכת מוגן, אז פשוט ממש אין מה לקנות, אין זוגות עם הפרש סביר במרחק בטוח יחסית מהמדד).
    ייתכן, לאור הירידות החריפות בארה"ב, הסטיות יעלו ויהיה יותר נוח לכתוב, אך כמובן גם הסיכון יעלה. כמובן, מאוד חשוב מה יקרה היום מעבר לים. בנתיים, אסיה קורסת ...
    משהו קירב אתמול? אם כן, באיזה מחירים?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות