אני אישית הזזתי את הכתיבות שנשחקו מ-1220 ל-1180 לפני כשבוע ואני יכול לומר שגם אני בסטרס לא קטן (יש לי 20 כתיבות). בדיעבד לאחר הזזות בתחום הפוטים שהיום ניצלתי את העליות כדי לסגור אותן הגעתי לכמה תובנות:
.1 לא כדאי לבצע קירובים של השוקת למרחקים קטנים מדי מהמדד כי דרישת הביטחונות גדלה (במקרה שלא קונים הגנה צמודה) מה שמצריך קניה מחודשת של ביטחונות (כי הביטחונות הראשונים כבר לא שווים כלום) ואם מסכמים את עלות הקניה החוזרת של האופציות המכורות עם רכישת הביטחונות החדשים והעמלות (שבנויות מקנית בחזרה של האופציות המכורות, מכירה חדשה וקנית ביטחונות חדשים) ומפחיתים מהתקבול החדש מקבלים שהרווח הנוסף הוא די קטן (עד כדי כמעט ולא קיים), ומצד שני הסיכון גדל. המסקנה האישית שלי מזה היא שלא כדאי לבצע קירובים אלא אם כן היתה תזוזה חזקה לאחד הכיוונים בשלב מוקדם יחסית של החודש מה ששחק חזק את הצד הרחוק ואז מכירה מחודשת יכולה להיות כדאית במקרה שהמדד עושה פנית פרסה ושווי האופציות באותו צד שוב עולה.
2. לא עשיתי זאת החודש אבל אני בטח אעשה זאת חודש הבא (המחשבה על כך באה לי מהאסטרטגיה של MOSHEB שבעיני נכנסת לסיבוך יתר כדי לייצר הגנה ומצריכה עבודה קשה יותר ויותר מתח משוקת רחבה), על כל 10 אופציות מכורות לקנות אופציה אחת שנמצאת 3-4 סטרייקים קרוב יותר למדד. זה פוגע ברווח אבל במקרה שהמדד מתקדם בזריזות לאותו כיוון אז שווי האופציה הקנויה ביחד עם התקבול מהאופציות המכורות מאזנים את עלות הקניה החוזרת של אותה רגל של השוקת ובעצם יוצאים מאוזנים פחות או יותר בלי לפחד מדהירה של המדד לכיוון זה או אחר. זה פוגע ברווח קצת (לפי החשבון שלי התקבול על 10 מכירות כ-1000 שקל לאחר ניכוי של קניית 10 אופציות רחוקות יותר להקטנת ביטחונות, ועלות קנית אופציה אחת קרובה כ-400 שקל כך שנשארים עם קווח של 600 שקל בכל צד לכל 10 כפולות אבל עם שקט נפשי).