ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס, אני חושב שהגישה שלך של כתיבה ללא הגנות וניצול מקסימאלי של בטחונות נכונה , לדעתי, אך ורק להנחת המוצא שלך שאתה חותך הפסדים מיד כאשר התנהלות השוקת הרחבה השתבשה.

לעומת זאת מי שרוצה לנקוט בגישה של ניהול אסטרטגיה , ולא חיתוך הפסדים כמוצא ראשון, חייב להותיר בטחונות רזרבים לכל מקרה לשם, ניהול האסטרטגיה.
אתה צודק. מי שרוצה לנהל את האסטרטגיה חייב להשאיר ביטחונות בצד.

אבל עכשיו בוא נשחק קצת במספרים. נניח, סתם בשביל הספורט, שמתוך כל 4 חודשים 1 מתפספס (שזה אגב אומר שמשהו בניהול השוקת לא בסדר, כי זה המון).

לפי השיטה שלי, שבה אני חותך את הרגל המפסידה, יוצא שבאותו חודש אני טוחן מים. סה"כ החודש אינו הפסד כי הרגל השניה מרוויחה. יוצא חודש שלא קרה בו כלום. זאת אומרת שעל כל 4 חודשים, יש רווח של שלושה חודשים.

עכשיו נניח שאנחנו באופן קבוע משאירים 50% מהביטחונות בצד, ובזכות זה מגיעים להצלחות של 100%. יוצא שכל 4 חודשים, 4 חודשים מצליחים. אבל רגע. 4 חודשים כאלו שקולים מבחינת הרווח ל 2 חודשים מוצלחים בשיטה המנצלת את כל הביטחונות. זאת אומרת, שבסך הכל במבט לטווח ארוך, מרוויחים פחות.

ועכשיו, נותר להתווכח האם הנחת הבסיס שאומרת שניהול האסטרטגיה יביא ל 100% הצלחה, נכונה.

אני רואה בעיה בהשארה של 50% מהמשאבים שלנו לא מנוצלים. מי שמכוון ל 10% רווח ומשתמש לצורך זה ב 50% מהכסף, מסכן עצמו הרבה יותר, מאשר מי שמכוון ל 5% רווח ומשתמש ב 100% מהכסף.