אני חייב להגיד משהו לגבי מנדי, מאחר ואזכרת אותו.
תראה, החכמה בשוק ההון היא לא רק להרוויח לאחר המפולת, אלא גם להיות במצב שכשהגעת למפולת לא הפסדת את התחתונים.
אני מציע לך להכנס לאתר של מגמות ולראות את ההמלצות של מנדי מסוף 2007/תחילת 2008 ועד לקריסת ליהמן ברדרס (אתה יכול לבצע גם חיפוש בביזפורטל, יש ראיון מצולם איתו מסוף דצמבר 2007).
הבן-אדם טען בעקביות שהמשבר טופל, הוכל וכרגע אנחנו הולכים לקראת גל נוסף של עליות. באוגוסט 2008, עוד לפני הנפילה הגדולה, הוא הטיף להשקעה באג"חים מסוכנים.
כמובן שמי שנכנס לספטמבר 2008 חווה נפילה מאד מאד חדה וכואבת בערך התיק, ככה ש-2009 היתה בסה"כ מתקנת את הנזקים של 2008.
זה בסדר, כ"א יכול לטעות. העניין הוא שמההתרשמות שלי, למנדי אין יכולת ניתוח מעמיקה. הוא פשוט יוצא בהמלצות/הצהרות רבות, וטבעי שבחלקן הוא יצא צודק (וזה מה שאנשים גם זוכרים לו).
האם אנשים דואגים לבדוק זאת? כמובן שלא.
ואגב, אני מזכיר לכם שלא היינו רחוקים מקטסטרופה נוראית יותר לפני שנה - AIG, סיטי בנק עמדו בפני קריסה, שוקי ההון היו על סף תהום. במצב כזה, השקעה מאסיבית באג"ח זבל היתה יכולה להיות טעות נוראית.
לאור האמור לעיל, אני מציע לקחת את מנדי בערבון מאד מוגבל.
אגב,אאורה היא דוגמא טובה לחברה שמנדי התחיל "להתעניין" בה עוד ביולי 2008. אתה מוזמן לקרוא את הלינק הבא (גם סתם לעניין כללי):
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Vi...2&FlagSybase=1