x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 16

נושא: טאואר אג"ח ג - המלצה

טאואר אג"ח ג - המלצה

לאחר עליה כה משמעותית בשער האג"ח, אין לדעתי הגיון כלכלי להמשיך להחזיק בו
    במישור האג"חי, התשואה היא 8.5% ברוטו, עם מח"מ של שנתיים. תשואה זו נמוכה מאוד ביחס לסיכון המגולם בחברה במצבה הנוכחי.
    נכון להיום אי אפשר להחזיר את רוב החובות במועדם
    במישור המנייתי, הפרמיה היא 22.5%
    מאחר שמצב החברה בעתיד יהיה קיצוני לחיוב או לשלילה, יש מיתאם גדול בין הערך שיהיה למניה לבין הערך של האג"ח
    מכאן שרכישת האג"ח כיום הוא כמו רכישת המניה, רק בשער הגבוה ב 22.5%
    מי שמאמין בחברה, כדאי שימכור את האג"ח וירכוש את המניה
    מי שלא מאמין, שיבצע רק את החלק הראשון

Re: טאואר אג"ח ג - כדאי למכור

הי צדיק
    יש לי כמה הסתייגויות לגבי מה שכתבת.
    ציטוט פורסם במקור על ידי הצדיק
    במישור האג"חי, התשואה היא 8.5% ברוטו, עם מח"מ של שנתיים. תשואה זו נמוכה מאוד ביחס לסיכון המגולם בחברה במצבה הנוכחי.
    דבר ראשון 8.5% בשנה זה לא מעט והתשואות ה"נמוכות" מלמדות שחששות השוק מאי פירעון ירדו חדות (נסחר לפני מס חודשים בתשואה של 35%). החברה חתמה על לא מעט חוזים חדשים, המיזוג הסתבר כמוצלח והחברה צועדת קדימה.
    נכון להיום אי אפשר להחזיר את רוב החובות במועדם
    אגח זה נפרע ב 2011, ראשון מכל סדרות האגחים של טאואר ולכן סבירות גבוהה יותר שישולם (2012 תהיה שנת המבחן האמיתית של טאואר).
    מכאן שרכישת האג"ח כיום הוא כמו רכישת המניה, רק בשער הגבוה ב 22.5%
    ממש לא נכון. זה יהיה נכון רק אם מישהו יקנה את האגח ואז ישר ימיר למניות.
    מי שמאמין בחברה, כדאי שימכור את האג"ח וירכוש את המניה
    לדעתי האגח עדיף על המניה. במישור המנייתי של האגח הפרמיה היחסית נמוכה תגרום לכך שעלייה במחיר המניה תכניס את האגח למסלול המנייתי שלו והוא יעלה בהתאם. במקרה השני שהמניה תדשדש במקום או אפילו תרד עד סוף 2011 האגח עדיין יעלה ב 8.5% בשנה.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הי

ראשית, בסוף 2011 יש פרעון חלקי או מלא לכל האג"חים. סה"כ 440 מ. ש"ח במועד זה
    הניסיון (המר) מראה שכאשר חברה מגיעה למצב שמצריך הסדר אג"ח, לא משלמים את האג"ח הראשון ואח"כ רואים מה עם היתר. לא משלמים את כולם, כך שאין עדיפות ממשית למי שנפרע כמה חודשים לפני האחרים.
    לגבי תשואה מול סיכון, זה כמובן הביצה והתרנגולת. האם התשואה נמוכה מדי לסיכון, או שהתשואה הנמוכה מציגה שהסיכון קטן. אפשר רק להשוות לחברות ברמת סיכון דומה.

חשוב להבין שאג"ח ג' נמצא היום במסלול המנייתי. ירידה של 20% במניה תביא לירידה דומה בשער שלו. הוא יעצר באיזור האג"חי בסיס תשואה של כ 30%, עד שיהיה חשש ממשי לכשל פרעון.
    המסקנה שלי היא שמאחר שהוא במסלול מנייתי, ועתידה של החברה יהיה טוב מאוד או רע מאוד, רכישת האג"ח היום כמעט זהה לרכישת המניה עצמה.
    ואם זה המצב, לא כדאי לשלם על זה 22.5% יותר ממחיר המניה

גילוי נאות: אני מאמין בהצלחת החברה, ולכן מחזיק כיום במניות עצמן

למען האמת אני חושב למכור את טאואר ג' גם כן.

הסיבות שמנחות אותי:
    1. לדעתי שוק המניות עשוי להתממש כולו
    2. אגח ג' הוא נגזרת ישירה של המניה, כלומר התשואה לפדיון לא משחקת תפקיד מבחינתי כי המצב של הפיננסי רע.
    3. אני לא ישן טוב איתו בלילה והוא תנודתי למדי.
    .

היה cordell
    דעתך על אגח זה לגיטימית אך הרשה לי לחלוק על כמה דברים שאמרת.
    האגח אינו נמצא כרגע במסלול המנייתי שלו. רק כאשר המנייה תעלה והאגח בעקבות יכולת ההמרה שבו (ע"פ המחיר ויחס ההמרה) יעלה מעל הפארי + הריבית הנקובה האגח יכנס למסלול המנייתי ואז יעלה/ירד ע"פ תנודתיות המניה. שים לב שמחודש אוקטובר עד סוף דצמבר האגח עלה חדות ללא שינוי בערך המניה, משמע העליה הייתה קשורה למסלול האגחי שהסיכון בו פחת (ע"פ דעת השוק כמובן) עקב החוזים החדשים והתשואה בהתאם.גם אם והמניה תרד חדות לפי דעתי ההשפעה על ערך האגח תהיה מינורית (הגיוני שירד אבל ממש לא כמו המניה).
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

קורדל,
    לדעתי אם אתה לא 'ישן בלילה' אולי זה עניין של פיזור.

לגבי אגח ג.
    לדעתי השקעה טובה אך מסוכנת.

סך הכול מטאואר רואים כתבות יפות ויציאות לתקשורת, אבל עוד לא ממש רואים משהו מעניין בדוחות הכספיים.

והתשואה שלו לא ממש נמוכה, כי תסתכל להשוואה על האגח לא להמרה של טאואר. (אגח ד)
    שנסחר במח"מ של 3.5 שנים עם תשואה של 9.6%
    ולדעתי זה סביר שאצל האג"ח הקצר תהיה תשואה יותר נמוכה.
    וכן, שבאג"ח להמרה בגלל שזה גם אג"ח וגם אופציה.
    הריבית צריכה להיות מעט יותר נמוכה.
    אז בהשוואה לניירות האחרים של טאואר, אני לא רואה שאגח ג יקר.

השאלה היא האם להשקיע בטאואר?
    ואם כן, אז אגח ג הוא פתרון לא רע.

שלום לכולם,

הארתם את תשומת ליבי.. ואכן שמתי לב שבימים בהם המניה מאבדת 5% +- האג"ח יורד במקצת. שמתי לב שיש מחזורים ערים לאחרונה בנייר (המון ביקושים לצד היצע די נמוך)

אם אכן טאואר תוציא דוחות טובים ברבעון הבא בה מראה על המשך צמיחה, אך לא יהיה ביכולתה לפרוע את התשלומים לאגחים, לעניות דעתי ינשימו את החברה ... כי עד שיש כבר אור בקצה המנהרה .. לא יתנו לה להגיע להסדר.

ואם כבר טאואר, אז באמת עדיף סדרה ג'.

מסכים עם הרבה דברים שנאמרו כאן,לדעתי כדאי להחזיק את האג"ח על פני המניה
    חשוב לזכור שלחברה חובות המירים לבנקים ולחברה לישראל שיכולים להמיר את החוב למניות מה שיביא לדילול בקרב בעלי מניות !!!

בינתיים, מי שפעל כפי שהמלצתי הרוויח
    הפער היה 22.5% (פרמיית המימוש)
    האג"ח עלה ב 2% בסה"כ, והפער כעת 14.5%
    המניה עלתה, ומחזיקי האג"ח ספגו את זה בפרמיית המימוש הגבוהה
    אני עדיין חושב שאם חלילה הגלגל יתהפך והחברה תגיע להסדר חוב / פדלות פרעון, גורל מחזיקי המניה והאג"ח יהיה דומה

לאחר עליה משמעותית במניה, המצב התהפך
    כאשר פרמיית ההמרה היתה 22.5%, כדאי היה להחליף את האג"ח במניה
    כעת פרמיית ההמרה 4% בלבד, וכדאי להחליף את המניה באג"ח
    במקרה שאנו לפני מימוש, הוא יספוג פחות מהירידה
    במקרה ההפוך, הוא ישאר צמוד אליה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •