שאלה נוספת - מה לגבי סיביל אגח א? ומה לגבי מטיס קפיטל?
תודה, רון
שאלה נוספת - מה לגבי סיביל אגח א? ומה לגבי מטיס קפיטל?
תודה, רון
Shilk84 שלום
ברכות על היוזמה, ניכר שאכפת לך ואתה מנסה להרים את הכפפה. אכן, בתקופת הזמן הקצרה בה התודעתי לאתר, פורום האג"ח בניהולו של רם, על הערותיו המדויקות והענוות, היה יהלום של ממש.
לשאלתך, רם הוא החסר לנו.
חסרה לנו כתובת בר-סמכה לשאלות שלמשקעים הפשוטים (כמוני) קשה מאוד להשיג עליהם תשובה, כגון: איתור "מוקשים" נסתרים באגח"ים מסוכנים, כדאיות אגח"ים אל מול סקירות מקצועיות שאין לנו כמעט גישה אליהם, חישובים שונים בנוגע לאגח"ים ספצפיים (פארי, ריביות, ופרעונים) וכדומה...
אשמח לפרסום שירשורים ובהם מושגי יסוד בנושא אגח"ים כדוגמת זו המצויה בפורום "מניות ומדדים" בניהולו של רונן62 המסבירה מושגים בניתוח הטכני. דוגמה לנושא: "איך מחשבים כמה כסף נקבל בפרעון הקרוב?"
בהצלחה
היי shilk84
מברך את יוזמתך.
מימיו הראשונים של הפורום , נהניתי לקרוא את הודעותיו של רם. בתחילה מתוך חשש, מכיוון שלא הכרתי אותו ואת כישוריו, ולאחר זמן מתוך אימון מלא.
בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לו.
ישנם באתר אנשים שעיסוקם שוק ההון והייתי שמח אם מי מהם, שהתמחה באגח"ים, יקח יוזמה וילווה את פורום אג"ח בידיעותיו.
אולם, אם רוצה הנהלת האתר באמת ובתמים כי יהיה מנהל אחראי לפורום אג"ח - ומאחר ואין לגולשים מן השורה דרך לדעת במה באמת עוסקים חברי האתר - יפה תעשה הנהלת האתר אם תאתר איש מקצוע מתאים.
hron
ע"י חיפוש בפורום אפשר למצוא ידע על כל הדברים הבסיסיים באגח. הכל (או לפחות הרוב) כבר נשאל ונענה בזמן כלשהו.
לדוגמה אם תחפש "תשואה שנתית" תמצא שירשור של בערך 5 עמודים שמסבירים מצויין כיצד לחשב.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
חברים, תודה על ההערות/הארות.
אתם מזומנים להמשיך ולעלות.
בסוף יום המסחר, כשאתפנה, אענה במרוכז.
אז הנה התגובה המרוכזת שלי...
cordell -
"אני באופן אישי מחפש אופרטיביות. קרי אדם שיחלוק איתי את שהוא יודע, יפשט לי את הנתונים ויכווין אותי במה להשקיע."
תראה, זה קצת בעייתי. גם אם אתה מציין טווח השקעה, סיכון שאתה מוכן לקחת וכו' קשה להכווין אותך להשקעות ספציפיות (וזה גם בעייתי מבחינה חוקית). גם בגלל שההגיון שלנו שונה, ובעיקר בגלל שהשקעה לא מתמצה בבחירת אג"ח כזה או אחר אלא גם בניהול פוזיציה - כמה מקצים לכל אג"ח, בכמה מנות ובאילו שערים נכנסים/יוצאים.
אני אשמח לתת כיווני חשיבה, להדליק נורות אדומות ולנתח ביחד אתכם, ואם זאת היתה כוונתך - אני שמח.
gimanni
"בתור חובב אג"ח עם סיכון אודה לך אם תוכל לתת מידי פעם סקירות על אגחים בסיכון אך עם פוטנציאל (כמו לידר השקעות שהמלצת)".
אני חובב אג"ח עם רווח :-). אם אני רואה שיש הסתברות לא מבוטלת שעסקה תתחרבש - אני לא אכנס אליה. הרי מראש אני מודע לכך שגם כשאני מאמין שבעסקה מסוימת יש סיכון נמוך יתברר שאני טועה, אז למה ללכת למקומות שבהם מראש אני חושב שהסיכון לא נמוך?.
ודרך אגב, תתפלא (או שלא) אולי לראות אילו רווחים יפים אפשר לעשות בעסקאות באג"חים בסיכון נמוך. כתבתי כבר על מספר לא מבוטל של עסקאות שהניבו רווחים יפים מאד באג"חים כאלו.
כפי שציינתי, אין לי בעיה להשקיע באג"ח "רע" כשהמחיר הוא "טוב" (לדוג' החברה תלך להסדר אבל המחיר בשוק נמוך משמעותית משווי ההסדר לא דעתי,). אבל אני צריך לוודא שהמחיר באמת טוב לדעתי.
tamim - ע"ע מה שכתבתי מקודם לגבי המלצות אופרטיביות. תפתחי שרשור חדש עם פירוט התיק שלך כרגע, הסכום שאת מוכנה לסכן, התשואה שאת שואפת אליה (את טווח הזמן אני יודע...) ואני אשמח לתת לך כיווני חשיבה :-).
yin - אין הביישן למד, תרגיש חופשי לשאול :-). אגב, ראיתי את ההודעה שלך לגבי ברן - ומצטער אבל לא יצא לי להתעסק עם החברה.
hron - לגבי סיביל - לא מספיק התעמקתי בחברה. לגבי מטיס - היה שרשור עליה בשבוע שעבר. רן חשב שיש בה פוטנציאל, אני יותר רואה את הסיכון :-).
hano -
"חסרה לנו כתובת בר-סמכה לשאלות שלמשקעים הפשוטים (כמוני) קשה מאוד להשיג עליהם תשובה, כגון: איתור "מוקשים" נסתרים באגח"ים מסוכנים, כדאיות אגח"ים אל מול סקירות מקצועיות שאין לנו כמעט גישה אליהם, חישובים שונים בנוגע לאגח"ים ספצפיים (פארי, ריביות, ופרעונים) וכדומה..."
זה רעיון טוב, אני באמת אכתוב על מוקשים שאני נזהר מהם בחברות.
לגבי סוגיית החישובים - את מוזמנת לעיין בשרשור על טאו ג', בדיוק דיברנו על זה שם.
מתי רז -
"ישנם באתר אנשים שעיסוקם שוק ההון והייתי שמח אם מי מהם, שהתמחה באגח"ים, יקח יוזמה וילווה את פורום אג"ח בידיעותיו."
ועל זה נאמר - אין הנחתום מעיד על עיסתו :-).
ועוד הערה כללית, לאור עניין שעלה מספר פעמים - למי שמחפש חומר בסיסי על אג"חים אני הייתי ממליץ לקרוא את 4 הסקירות שמופיעות בקישור הבא:
http://www.thebigpicture.co.il/index...id=6&Itemid=16
לילה טוב 8-)
שלום חברים
שילה איש מקצוע מתאים!!! גלו פתיחות לעניין!!!
בהצלחה לכולם!
טו בשבט שמח לכולם.![]()
הי
אם אפשר שתהיה טבלה שתתעדן מפעם לפעם על אגחים מומלצים לאותו שבוע
לפי נגיד 3 רמות סיכון .
זה יוכל לחסוך הרבה שאלות וחיפושים של הרבה אנשים על האג"ח המומלץ שיש כרגע.
אולי פשוט, משהו כמו תיק אישי לכל משתמש.
ואז אם יש מישהו שמעניין אותך תוכל לראות באיזה ניירות הוא מושקע.