x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 18 מתוך 18

נושא: האם ההסדר בלידר השקעות אושר? אינדיקציה ראשונה

Re: האם ההסדר בלידר השקעות אושר? אינדיקציה ראשונה

הציר העיקרי של המגעים הינו נציגי חברת ATE (שכאמור דן דוד הוא בעל המניות העיקרי שם) אל מול בעלי האג"ח (באמצעות נציגות שנבחרה) ובנק לאומי (הנושה הגדול מבין הבנקים, והיחיד שמחזיק בבטחונות).
    למיטב הבנתי, ולפי הדברים שצחי אלפויג אמר, שרם פודים אינם חלק מהתמונה.

אם ההסדר לא ייצא לפעול עם ATE - ייתכן וישנה אפשרות לחזור להצעה של קבוצת משקיעים בראשות דני ברק (מנכ"ל לידר שוקי הון, החברה הבת של לידר השקעות). ההצעה הנ"ל דומה בשוויה מבחינת בעלי האג"ח (אם כי לא בפרטי ההסדר המוצע).
    צריך להבין שכעת הכדור נמצא במגרש של דן דוד אל מול בנק לאומי.
    כפי שכתבתי, לדעתי, לאחר הסדר חוב לידר השקעות היא חברה עם פוטנציאל.

בעלי האג"ח כבר נתנו אישור לא-מחייב להסדר. במידה וההסדר יאושר גם ע"י בנק לאומי יובא ההסדר לאישור סופי.
    הסיבה העיקרית לבעלי האג"ח להתנגד היא הרצון "לסגור חשבון" עם שרם ופודים, שדרך חברת שרפ"ג (שמחזיקה בלידר השקעות) חלבו דיבידנים יפים מהחברה. במסגרת ההסדר נאסר לתבוע את בעלי השליטה הקודמים, וישנם מחזיקי אג"ח שרוצים שהאפשרות תשמר.
    מבחינת שאר התנאים, להתרשמותי ועפ"י הדברים שנאמרו באסיפות - אין סיבה לבעלי האג"ח שלא לאשר.

ולמה צחי אפלויג נכנס כדירקטור בלידר שוקי הון? לא יודע (אגב, יכול להיות שזאת מקריות ואין שום קשר להסדר). דעתי היא שזה מצביע על כך שההסדר עומד להיות מאושר ע"י כל הצדדים המעורבים, ובקרוב הוא יוגש לאישור ביהמ"ש ואסיפת בעלי האג"ח (ובאופן טבעי, במצב כזה, דן דוד ירצה לפקח מקרוב על לידר שוקי הון, הנכס המניב שלו . אבל היי, זאת רק דעתי :-)

תודה שילק..

איזה סיכונים אתה רואה שיכולים לקרות במידה כל כזה או אחר?
    האם מחיר האיגרת כרגע משתקף מצב שבוא החברה תגיע לפירוק?

תודה!

כרגע, הסיכון העיקרי לדעתי הוא שההסדר יתפוצץ מסיבה כלשהי.
    סיכון נוסף לדעתי - כניסה לסיבוב חדש של מחנק אשראי.

תראה, לטענת הנציגות של בעלי האג"ח, הם חישבו ומצאו שבמקרה של פירוק בעלי האג"ח יקבלו כ-40% מהחוב, מה שמשקף שווי של כ-50 אג' לאג"ח. לי אין הערכות טובות יותר :-)

הבנתי. אז לקנות את האגחים של לידר היום זה הימור מחושב שהסיכויים עולים על הסיכונים...כי בסך הכל יש ביקוש לנכסים של לידר ויש שני משקיעים פוצנציאלים בקנה..

(אני מקווה שדן דוד ייקח את לידר, כי הוא בטח יוכל למנף אותה טוב יותר בשל איתנותו הפיננסית מאשר מנהל ההשקעות של לידר שוקי הון וזאת אני מציין כי אם ובמידה וההסדר ייצא אז בעלי האגחים יקבלו גם מניות)

אני רק מקווה שההסדר לא יתעכב בגלל משחקי אגו של הנפשות הפועלות ושלא יימתח החבל..

(ולמען האמת גם רכשתי :roll: )

האם מתקיימת חלוקת ריבית של לידר (23.02), או שמא גם הריבית נדחה כמו שלום קרן?
    על לפי מאיה מחלקים 4% ריבית שזה שווה ערך ל 4 אג' ... ככה שמי שמחזיק מקבל סדר גודל של 8-10% מהקרן

טוב,
    מאז שרשמתי את ההודעה הספיקו לעלות שלוש הודעות של החברה במאיה.
    אחת מהן עם תשובה למה ששאלתי. הריבית נדחתה בחודש (למרץ).

כמו כן לידר קיבלה הארכה זמנית מלאומי בנוגע להלוואה של 60+ שקל.

אכן חדשות מעודדות במקצת :| .

אני מאמין בחברה מאחר ,וכמו שמוזכר בהודעות באשכול, יש לחברה נכסים בריאים ומניבים:
    לידר שוקי הון (שמחזיקה בין היתר בילין לפידות) וגרינסטון.

הוצאת לי את המילים מהמקלדת :-)
    התשלום יידחה בכל פעם באופן אוטמטי, עד להשגת ההסדר/ העמדת האג"ח לפרעון מיידי.
    הדחיה נועדה למנוע מצב שבו חלק הקרן שהיה אמור להפדות יושעה ממסחר.

האם ישנה משמעות להודעה החדשה שיצאה היום "פירוק חברה לטבית" לגבי מצב החברה?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות