x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: מכתב תודה

מכתב תודה

- "שחקן", לפני שבועיים וחצי, נתתי את "הפסוורד" לחברי בעבודה (אני מקווה שזו לא הפרה של הוראות האתר) והוא קרא את סקירתך מיום ראשון 10/1/10:
    "שבוע חיובי נוסף הסתיים בשוק ההון, כמייצג השנה האחרונה כולה. לכאורה מדובר על עוד שבוע ירוק אך הפעם המצב בהחלט שונה: הנתונים השבוע היו נוראיים, רובם רחוקים מאות מונים מתחזיות האנליסטים. היו לנו כבר שבועות חיוביים לרוב עם נתונים שליליים אך הפעם בהחלט הדבר היה יוצא מגדר הרגיל. מכיוון שכך, הדבר רק המחיש יותר מכל את המצב הבועתי שנוצר בעולם, מצב חדש ושונה ממה שהכרנו. עם זינוק אחוז האבטלה בארה"ב לרמה של 10.3%, ציינתי כי הסוחרים יראו בכך בשורה טובה ובאופן פרדוקסאלי בשורות רעות = עליות בבורסה. הסברתי אז, כי הגורם לזרימת הכספים הוא חוסר האלטרנטיבה שנוצר ע"י הנגידים בעולם, ולכן ככל שהכלכלה מתעכבת בהתאוששותה, כך יתמהמה הנגיד עם העלאת הריבית. זהו מצב חדש בשוק ההון, לפיו מוטב שהכלכלה תתקשה לצמוח או לכל הפחות תעמוד במקום. אין תקדים היסטורי לתופעה זו, וכעת כל שנותר הוא להמתין ולגלות כיצד הדברים יתפתחו מכאן. ציינתי כאן לא פעם, כי בשנה שהבורסה (הישראלית כמייצגת אך כמוה שאר הבורסות) התנתקה מהכלכלה תיאורטית היא יכולה להמשיך עד בלי די, שהרי כל עוד קיים חוסר האלטרנטיבה אין סיבה שהדברים השתנו. יחד עם זאת, הבורסה תמיד הקדימה את הכלכלה, ולכן טבעי זה שהבורסה צופה רבעון קדימה. לאורך ההיסטוריה הכלכלה הדביקה את הבורסה באיחור של רבעון עד שניים – לא כך הפעם. מספר המובטלים בארה"ב הולך ועולה, וכבר עכשיו ברור שבתרחיש האופטימי ביותר ארה"ב תסיים את השנה עם 9% אבטלה. שוק הדיור אליו אתייחס בהמשך מוסיף להידרדר, והגרעון שובר שיא שלילי חדש מידי חודש.
    מאז ומעולם היה קיים המרכיב הפסיכולוגי בשוק אלא שהפעם נדמה כי הוא לבדו קיים בשוק. רובנו חווינו כבר לא מעט משברים ותהאוששות בשוק, אך בחפשנו אחר גרף דומה – אין בנמצא. הקרוב ביותר למצב הנוכחי הוא המשבר הגדול (1929-30), אם כי המכשירים הפיננסיים שונים היום והמרחק הרב מקשה על יצירת השוואה אמיתית.
    הפסיכולוגיה הזו מעלה שאלות בסיסיות ברמת הכלכלה והשווקים. האם עדיפים לנו נתונים שליליים? בשלב זה עושה רושם שהתשובה בהחלט חיובית, ובתנאי והנתונים לא מרעידים את אמות הסיפים.
    בישראל כמובן הפסיכולוגיה ממונפת, והיא חריפה הרבה יותר. כלל הבורסות עוד רחוקות מי יותר ומי פחות מהשיא, 20-50% זה המרחק הממוצע שלה הבורסות סביב העולם, ואילו בישראל 6-7% סה"כ. מעבר לכך, יכלתם לשמוע בסיכום השנתי השנה מכל עבר את המלים "העשור האבוד". הכוונה הינה כמובן לעשור האחרון בו רשם שוק המניות (והדיור) תשואה שלילית, והוכיח פעם נוספת כי האימרה "שלאורך זמן הבורסה תמיד עולה" אינו מחוייב המציאות. ובישראל? עליה של כמעט 140% בעשור! הבורסה המקומית רשמה את התשואה הגבוהה ביותר מבין המדינות המפותחות, יותר מברזיל, רוסיה ולמרבה הפלא גם יותר מהמזרח"

- "שחקן", אנחנו נכנסנו בעקבות הסקירה שלך (10/1/10) "לסיעור מוחות" (Brainstorming) ולתהליך של חשיבה קבוצתית, כאשר כולם אמרו "זה שיגעון לסחור נגד המגמה" ואך ורק חברי אמר: "אני הולך לממש של כל אחזקותי במניית, ואני נכנס עם כל הכסף לתעודת שורט בחסר על מדד המעו"ף פי 3 יומי"

- אנחנו כולנו ניסינו לשכנע אותו שלא לנקוט בצעד המטורף הזה, והסברנו לו את המשמעות של המשך העליות, והוא בשלו, "אני השתכנעתי מהסקירה של "השחקן" (10/1/10) ועוד באותו היום הוא ביצע את המהלך של החלפת הפוזיציה

- "שחקן", חברי לעבודה ביקשני לכתוב לך את מכתב התודה בשמו, והוא גם ביקש אם תוכל להתייחס, בזמן אמת, לסימנים מקדימים, לאינדיקציות מוקדמות, ולאיתותים מכיוון שערי המט"ח ביחס לדולר, או מכיוון תשואות אג"ח הטרז'רי נויטס הארוכות, כדי לדעת בזמן אמת, מתי עליו לברוח לממש ולצאת מתעודת השורט הממונפת הזאת

- "שחקן", אנחנו כל יום מדברים על ליבו, ואומרים לו, "צברת המון רווחים החל מיום ראשון 10/1/10, אז כדאי לך לממש עכשיו כדי לגלם את הרווחים העצומים", אבל הוא בשלו טוען ואומר "זה עוד לא סוף הניגון לתיקון" אז "שחקן" האם אתה יכול לכתוב לו "תממש ותצא"? כי אך ורק לך הוא ישמע, תודה

Re: מכתב תודה

חברך הוא מהמר מהסוג שיפסיד מתישהו ובענק. והצלחתו כרגע רק תגרום לרגע הזה להגיע יותר מהר. הוא שם את כל הביצים בסל אחד, וזו אף פעם לא אסטרטגיה טובה. ואגב, שחקן מזהיר בעיקביות מפני התעודות הממונפות ותופעת השחיקה מתלווה אליהן.

אגב, אני חושב שהשחיקה שם לא גדולה כלל ...
    אני זוכר שעשיתי חישובים ומדובר באיזה אחוז בחודש.. ובתעודה ממונפת אתה עושה עשרות אחוזים.

מציע לך לקרוא את הלינק הזה לפני שאתה חושב על ממונף
    (דוג בעמוד 2 תראה לך את השחיקה )
    http://img2.tapuz.co.il/CommunaFiles/40624197.pdf

תאמר לחברך להצטרף ולכתוב תודה בעצמו
    כך הוא יוכל לקרוא גם את שאר הסקירות.

אכן לא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד
    אני למשל נמצא בלונג על חברות שאני מאמין בהן.
    בשורט נדל"ן כיוון ששחקן המליץ
    וחלק במזומן על הגדר כרגע ומשמש גם בטחונות לאסטרטגיות.
    צריך להיזהר מהממונפות ובוודאי לא לשים את כל התיק על מדד אחד.
    כדאי שחברך יצטרף לאתר ויתחיל לקרוא ולהבין לפני שהוא משחק בבורסה.
    כי בורסה זה לא משחק.

בהצלחה
    Long

- חברים, שבוע טוב, ותודה על התגובות, ואני גם שלחתי אותם ב-eMail לחברי לעבודה, ולהלן תגובתו:

- "טוב, חלף עבר לו שבוע ביעף,
    - ומי זה אשר לא הניד עפעף?
    - שורט בחסר הממריא ככדורעף.

- ותעודות השורט לוחשות:
    - "אל תמכרו אותנו בזול,
    - כי אירופה תפתח אדום,
    - ותמשוך "אותם" לתהום,
    - ואנחנו ממעדני מרום נטעום.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך