x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שימו לב לאפיק בריבית משתנה

שימו לב לאפיק בריבית משתנה

לאחר פרסום מדד דצמבר האפסי, ולאחר אי-העלאת הריבית לחודש פברואר, נמשכות הירידות באפיק בריבית משתנה. מאחר וכרגע המגמה לשנה הקרובה לא השתנתה (כלומר, צפי להמשך העלאות הריבית.), הרי שהמשך הירידות באפיק יהפכו אותו למשתלם.
    אני באופן אישי עוקב אחרי ריט 1 אגח ב.

Re: שימו לב לאפיק בריבית משתנה

תשואה לא צמודה של 3 אחוז. ממה מעניין בזה גם אם הריבית תעלה עוד באחוז השנה?

אהלן לאה,
    קודם כל - חשוב לזכור שעלייה של 1% בריבית מעלה ב-1% את התשואה על האג"ח (במידה ומחירו לא משתנה).
    שנית, כאשר מדובר באג"ח בריבית משתנה אין טעם להתייחס לחישובים שמופיעים באתרים, מאחר והריבית לצורך חישוב התשואה מחושבת לפי הקופון הקרוב/הנוכחי (כרגע, התשואה על האג"ח היא 3.3% לשנה, לפי ריבית שנתית של 3.9.
    צריך לבדוק כיצד מחושבת הריבית על האג"ח, כל כמה זמן היא מתעדכנת, ובהתאם לכך לבחון את הכדאיות שבו.
    חשוב לזכור שתוספת ריבית של 1% מעלה את התשואה ב-1%
    במקרה של ריט 1 אג"ח ב, מדובר באג"ח במח"מ קצר יחסית (2.2), שנפדה בחמישה תשלומים, ביוני 2010-2014.
    האג"ח נושא ריבית במרווח של 2.29 מעל הריבית של ממשלתי 817 (שבעצמו נמצא במרווח מעל מק"מ לשנה).
    הריבית שמחלק ממשלתי 817 נקבעת פעם ברבעון.
    מק"מ לשנה נסחר כעת בתשואה של 1.97, ולכן הריבית השנתית על ריט 1 ב תעלה לאיזור ה-4.5 כבר בקופון של יוני (אלא אם כן תשואות המק"מים יירדו בחדות).
    במידה והריבית תגיע לאיזור ה-2.5%-3% בסוף השנה, הרי שהריבית השנתית על האג"ח תעלה לאיזור ה-5-5.5%.
    כלומר, במחיר הנ וכחי (102.7), ובהנתן הריבית שציינתי, התשואה על האג"ח בסוף השנה, במידה ומחירו לא ישתנה, תהיה באיזור ה-4.5% (במח"מ קצר יותר).

ודבר נוסף - שימי לב שכתבתי שכרגע אני עוקב אחריו. מבחינתי, אם מחיר האג"ח ירד מתחת ל-101.5 (כרגע, כאמור, הוא 102.7)אני אשקול להכנס אליו שוב.במידה והאג"ח אכן יירד מתחת ל-101.5, הרי שהתשואה השנתית שהוא יגלם בסוף השנה תהיה למעלה מ-5%.

לדעתי, הערוץ שווה בדיקה.
    אני אנסה לשים את ידי על "כנפיים" (החברה שמחזיקה ב"אל-על"). הנפיקה השבוע, הריבית במירווח של 4.9% מעל ממשלתי 817 כלומר כ-6.9% אם אפשרות סבירה לעלות.
    תחילת מסחר מחר (27/1).
    לתשומת ליבכם!
    איתי

לפני שרצים לבדוק את האג"ח החדש של כנפיים, שים לב שלחברה יש אג"ח צמוד במח"מ קצר משמעותית - כנפיים ג (פרעונות באפריל 2011-אפריל 2015, לעומת פרעונות באוגוסט 2013-2016 באג"ח החדש). האג"ח הנ"ל נסחר בתשואה של כ-5% ברוטו לשנה.
    קח בחשבון שהאג"ח החדש ייתן תשואה שקלית של כ-9.5% בשנה, במקרה הטוב (עליית ריבית מהירה לאיזור ה-4%, בלי ירידות ריבית חדות במהלך התקופה), וכמובן שהוא נעדר הגנה מפני אינפלציה.
    האם בהחשב במח"מ הארוך יותר האג"ח בהכרח אטרקטיבי יותר? לא בטוח.

אה, כן. לא אמרתי אף מילה על הסיכון העסקי של החברה :-).

shilk84 יישר כח!!! תודה על עזרתך לחברים

באופן אישי אני מעדיף אג"חים צמוד.
    לאלו שהחליטו לגוון את תיק ההשקעות שלהם באג"ח בריבית משתנה, התשואה באג"ח זה יחסית לאלטרנטיבות בסקטור בהחלט מענינת.
    אין לי ספק שתשואה זו נגזרת גם ממצבה של "כנפים".
    איתי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות