x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: יחס בין טתא לדלתא

יחס בין טתא לדלתא

היכן אני יכול למצוא את הנתון בין היחס של הדלתא לטתא. אני יודע שככל שמתקרבים לפקיעה השפעת הטתא הולכת וגדלה הרבה יותר מהשפעת סטיות התקו (ווגא) אך ככל שהשחיקה גדלה מתקרבים לפקיעה (פרמיות נעלמות) התנודתיות משפיעה רבות על מחיר האופציה לכן חשוב הנתון בין היחס דלתא וטתא
    שאלה שניה - מה אומר היחס הנ"ל אם הוא גבוה או נמוך
    בתודה מראש למשיבים

Re: יחס בין טתא לדלתא

סומו ,

לא נראה לי שתוכל למצוא את היחס הנ"ל במערכת מסחר רגילה , ופשוט תצטרך לחשב זאת באופן עצמאי .

בתחילת חודש הווגא גבוהה והתטא נמוכה כך שהשפעת התנודה בסטיית התקן תהיה גבוהה ביחס להשפעת הזמן ( שחיקה ) , אך ככל שמתקרבים לפקיעה ניתן לראות ששינוי בסטיית התקן הופך פחות משמעותי והשינוי בזמן הופך ליותר משמעותי .

כך ( ע"פ B&S ) אם בתחילת החודש ( כ 30 יום לפקיעה ) תראה יחס של פי 3 לטובת הווגא על אופציה שנמצאת על הכסף , אזי באמצע החודש ( כ 15 יום לפקיעה ) זה כבר יהיה יותר קרוב ליחס של 1 ל 1.2 לטובת הווגא , עד שממש לקראת סוף החודש ( 3 ימים לפקיעה ) היחס מתהפך ויכול לעמוד על פי 3 ואפילו יותר לטובת התטא .

ובאופן מקביל ככל שהיחס בין התטא לווגא ישתנה כך תשתנה ( לא בהכרח באותו האופן ) גם מידת ההשפעה של הגמא ( במתכוון לא התייחסתי לדלתא ) באופציה .

כל המוצג לעיל הינו רק בגדר הרעיון ( וממש לא מדויק ) - אם ברצונך להבין היטב את ההשפעות תצטרך לחקור לעומק את נוסחת B&S .

נ.ב את ההודעה הזו העלת ב 3 מקומות שונים וזה עושה קצת בלגן בפורום , אנא השתדל למקם טוב יותר את שאלותיך בפעם הבאה .

תודה על תשובתך אך אני מחפש טתא דלתא ולא את הווגא זה אני מבין
    ואתה צודק לגבי הכתיבה ב3 מקומות טעות שלי לא יקרה שוב

הגמא ( עדיף שתתיחס אליה ולא אל הדלתא - את הדלתא תקבל כפונקציה של הגמא ביחס למרחק מהמדד ) בעיקרון עובדת באותו היחס שבו מתקדמת התטא .
    דוגמא : התטא 30 יום לפני הפקיעה על X , והגמא על Y , אזי אם 10 ימים לפני הפקיעה התטא עומדת על 2X , צפה שגם הגמא תעמוד על כ 2Y .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות