x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: לידר השקעות ד - שימו עליו עין...

לידר השקעות ד - שימו עליו עין...

סקירה קצרה לטובת מי שלא מכיר:
    לידר השקעות,חברה בשליטת שרם-פודים גרופ (האדונים הלא-נכבדים), היא חברת אחזקות שמחזיקה, בין השאר, בבית השקעות לידר-שוקי הון (הרגל החזקה והמניבה של החברה), בפולאר השקעות, בפולאר בינ"ל ובלידר נדל"ן.
    החברה היתה אמורה לשלם ביוני האחרון ריבית + החזר של 25% מהקרן, אך בנק לאומי (הנושה העיקרי של החברה) לא הסכים למחזר אשראי לטובת החזרה הקרן, והחברה נכנסה להסדר חוב.
    לאחר מספר חודשים הגישו 2 גורמים הצעות בעניין, כשההצעה שנבחרה היא של חברת ATE שבעל המניות העיקרי שלה הוא איש העסקים דן דוד.
    לחברה חוב של כ-210 מליון שקלים לבעלי האג"ח.
    עפ"י ההסדר שסוכם (ואושר אינדוקטיבית ע"י בעלי האג"ח), בעלי האג"ח יקבלו במזומן כ-52 מליון שקלים; אג"ח עם בטחונות בדמות מניות לידר שוקי הון בהיקף של 27 מליון שקלים; אג"ח להמרה ל-10 שנים בהיקף שך 45 מליון שקל; ו-16% ממניות לידר השקעות.

שווי ההסדר, לדעתי, במידה ויאושר:
    52 מליון - מזומן.
    25 מליון - אג"ח עם בטחונות (כלומר ייסחרו באיזור ה-90).
    15 מליון - אג"ח להמרה (כלומר ייסחרו באיזור ה-33).
    לא חישבתי את שווי המניות, כי קשה לי להעריך מה השויי האמיתי שלהן. הסיבה היא שלאחר ההסדר חברת לידר השקעות תהיה שונה לגמרי מבחינת מבנה ההון שלו - חובות יימחקו/ יהפכו להון מניות, והחברה יוצאת למעשה לדרך חדשה, עם תקופה של כ-5 שנים במהלכה לחברה אין החזרי קרן שהיא צריכה להתמודד איתם.

ולמה אני מזכיר את ההסדר (שכבר הוזכר כאן בפורום?) מאחר וביום ראשון אמורה להסתיים התקופה שהוקצבה לסיכום פרטי ההסדר האחרונים ואישורם ע"י בנק לאומי (שהוא הנושה העיקרי של החברה, והוא גם היחיד שמחזיק בבטחונות) ושאר הנושים, שהמרכזיים שבהם (כ-90%) הם בעלי האג"ח.

נכון לעכשיו, האג"ח נסחר במחיר שמשקף שווי חוב של כ-85 מליון שקל.
    כלומר, גם למי שחולק על הניתוח שלי (וחושב שההסדר שווה פחות), הרי שבמידה וההסדר יאושר, חלק המזומן שייתקבל שווה ל-60% מגודל ההשקעה.

ולמען הגילוי הנאות - באופן אישי אני מחזיק אג"ח.

Re: לידר השקעות ד - שימו עליו עין...

שילק,
    עם איך שעד עכשיו יצא לי להכיר אותך... אם אתה מתעסק באג"ח זבל כנראה שבאמת טמון בו אפסייד.. שם עליו עין!

בהזדמנות זאת גם אשאל אותך:

האם לדעתך בעקבות הירידות החדות שיהיו ויש במניות (בשוק האמריקאי והישראלי) ינותבו הכספים לשוק האגחי"ם הקונצרני והממשלתי בשל חשש המשקיעים לירידות נוספות (מה שייתן דחיפה מעלה נוספת לאגחי"ם)?

היי,

"כלומר, גם למי שחולק על הניתוח שלי (וחושב שההסדר שווה פחות), הרי שבמידה וההסדר יאושר, חלק המזומן שייתקבל שווה ל-60% מגודל ההשקעה."

האם אתה אומר בעצם שלהערכתך מחיר האג"ח על פי ההסדר צריך להיות באזור ה 60?

תודה, אסף.

ניראה מעניין, אם המספרים שלך נכונים יש כאן הזמנות מעניינת.
    על מה מסתמכים החישובים?

אסף -אכן צדקת, להערכתי האישית זה השווי של ההסדר (ובהנתן תנאים מסוימים אולי אף מעבר לכך), במידה ויאושר.
    לגיל - החישובים נעשו בצורה הבאה:
    האג"ח עם הבטחונות - בקצרה, מדובר בהיקף סדרה כולל של 55 מליון ע.נ (מתוכם בעלי האג"ח יקבלו 27 מליון). הבטחונות הם 51% ממניות לידר שוקי הון, כאשר כיום שווי השוק שלהן הוא כ-77 מליון ש"ח (לאחר ירידה מסוימת). לידר שוקי הון קיבלה דירוג A2 ממידרוג (מקביל ל-A).
    האג"ח נושאות ריבית שנתית של 3.75%, ונפרעות החל מהשנה החמישית בצורה הבאה:
    בשנים 5-6 - 22% מהקרן בכל שנה.
    בשנים 7-10 - 14$ מהקרן בכל שנה.
    כלומר, מדובר באג"ח עם בטחונות לא רעים, במח"מ 7-, ואני הנחתי שהוא יתחיל להסחר במחיר של 90 אג', כלומר בתשואה של 5.7% ברוטו.
    האג"ח להמרה - מח"מ ארוך (10 שנים), אג"ח צמוד, שמשלם ריבית של 1% לשנה (החל מתום השנה השנייה להסדר). אני תמחרתי אותו ב-33 אג'.
    מניות - שים לב שלא הכנסתי אותן כלל לשווי ההסדר. אני לא ממש יודע איך לתמחר אותן ומבחינתי הן בונוס.
    מזומן זה מזומן :-).

כמו שכתבתי, ההסדר מזכיר קצת את ההסדר בגמול השקעות (כשלדעתי האג"ח עם הבטחונות של לידר עדיף). אם יהיה לי זמן השבוע, אנסה לעשות השוואה בין המקרים.

אהלן cordell,
    תראה, אין לי מושג לאן השוק הולך, והאמת? זה גם לא בראש מעייני. מה שיפה בשוק האג"ח הוא היכולת להרוויח ממצבים נתונים, בלי צורך לנחש לאן השוק יילך. בניגוד למניות, לאג"ח יש פוטנציאל עלייה מוגבל, ולכן יותר "קל" להחליט מתי לצאת ומתי להכנס (טוב, זה עדייין מאד קשה :-)).

אני רק יכול להגיד שכשם שבסוף דצמבר טענתי שבחלק הסולידי של השוק צריך לקנות אג"חים של בנקים מהשורה השניה, כרגע אני טוען שצריך לשבת על הגדר (וכך אני עושה בשליש מהתיק). התשואות בחודש האחרון שוב ירדו בחדות, ובתור דוגמא אציין שאג"חים של בנקים באיזור מח"מ 5-6 עלו ב-4-5%! (לפחות אלו שהחזקתי), כלומר התשואה עליהם ירדה כמעט באחוז.
    לדעתי, התשואות בשוק שוב ירדו לרמה נמוכה יחסית, ופוטנציאל העליות די מוגבל.
    שוק שהפגין השבוע חולשה הוא השוק בריבית משתנה (באופן לא מפתיע).
    כפי שאתה יודע, לפני פרסום המדד האחרון, טענתי שרוב האפיק בריבית משתנה מתומחר גבוה מדי לטעמי. בשבוע האחרון החלו קצת ירידות שם, ולדעתי, אם הירידות יימשכו, הוא עשוי להיות האפיק המעניין.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות