x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 13

נושא: גלובוס מקס אגח א

גלובוס מקס אגח א

האגח נסחר בתשואה של 93%. פידיון של 25% קרן+ 7% ריבית במאי הקרוב.
    מתוך 60 מיליון ע.נ רכשה החברה בחזרה 12 מיליון.
    לאגח שיעבוד בדרגה ראשונה על מבנה ה"איימקס" באילת.
    לדעתי, בין הבודדים באג"חי ה"זבל" שלהם ביטחונות כלשהם.
    התנהלות החברה לא מקובלת על ציבור המשקיעים (מעיון במאיה).
    למרות זאת, היתכן שזה אחד היהלומים בהר ה"זבל"?
    אשמח לשמוע דיעות נוספות.
    איתי

Re: גלובוס מקס אגח א

אהלן איתי,
    תראה, חברת גלובוס מקס כעסק היא עסק גרוע, וזה ידוע לכולנו.
    ולמה אני מזכיר זאת? כי יש הבדל בין הערכת השווי של מתחם האיימאקס באילת כ"עסק חי" לבין הערכת שווי הקרקע והמבנה שהוקם עליה.
    לתשקיף האג"ח שפרסמה החברה צורפה הערכת שמאי מקרקעין בדבר שוויי הקרקע. שווי הקרקע הוא 29 מליון ש"ח, כאשר 5 מליון ש"ח הם שווי הקרקע ו-24 מליון ש"ח הם עלות הקמת המבנה.
    בנוסף, לאותו תשקיף צורפה הערכה של חברת גיזה-זינגר-אבן, על-פיה שווי המתחם כעסק חי הינו 51 מליון ש"ח.

אם אתה מניח שהחברה תפורק ובעלי האג"ח יקבלו לידיהם את הקרקע, עליך להתחשב, לדעתי, בשווי הקרקע ועלות הקרקע כפי שהיא מצויה בידינו - 29 מליון ש"ח.
    אין לי הערכה טובה יותר לגבי שווי המתחם מאחר ולא ראיתי שפורסמו כאלו, ואיני יודע האם שווי הקרקע עלה או ירד מאז (אם כי קח בחשבון שכמו כל מבנה גם את מתחם האיימאקס יש לתחזק).
    כמו כן, אתה צריך להבין שבמידה ובעלי האג"ח יימכרו את הקרקע לפי השווי שצוין (29 מליון ש"ח), התקבולים בפועל יהיו נמוכים יותר (הוצאות נאמן, עו"ד, תיוון וכו').
    שווי השוק של החוב כיום הוא קצת יותר מ-30 מליון ש"ח.

לשיקולך. מקווה שעזרתי.

שאלה ל shilk84
    גם במקרה ושווי הבטחונות הן 29 מיליון, האם במקרה של אי פירעון האגח, לא יגישו בעלי האגח בקשה לפירוק החברה וכך יוכלו לקבל מעבר לשווי הבטחונות שלהם?
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

תראה, מעבר לנכס הספציפי ששועבד לטובת בעלי האג"ח, לא נראה לי שיש עוד כ"כ הרבה מה לקחת מהחברה.
    ההון העצמי של החברה היה כ"כ מדולדל לפי הדו"ח האחרון(פחות מ-10 מליון ש"ח), החברה מפסידה סכום נכבד (במונחים שלה...) בפעילות הרגילה שלה, ומספיק שהחברה תמשיך לשרוף כסף באותו הקצב כדי שהוא יימחק (אגב, חלק מההון העצמי מורכב מפקדון משועבד בהיקף של 2.5 מליון ש"ח כך שהוא אפילו נמוך יותר).
    ההון העצמי הרי אמור לייצג את עודף הנכסים על ההתחיבויות, ובמקרה של החברה הוא למעשה לא ממש קיים...
    בנוסף, קח בחשבון שתהליך פירוק של חברה עולה כסף.

נ.ב. בעלי האג"ח הם אמנם הנושים העיקריים, אבל יש גם ספקים ובנקים בעניין, ואני לא יודע האם ואילו בטחונות העמידו לטובתם.

שימו לב, גם ממה ששליק אומר מה שמובטח לגבי הקרקע זה בערך 5 מליון...
    כי ההפרש בין 5 מליון ל 29 מליון זה אם ימצה קונה שבאמת צריך את המבנה שיש על הקרקע, והאמת איפה שהו באמצע, (הקונה יתאים את המבנה לשימושיו. )
    השאלה אם במחיר הנתון,
    אם מניחים שיתקבלו בעבור האג"ח רק השיעבוד,

בשווי של בין 5 מליון ש"ח לבין 29 מליון.

האם שווה להתאמץ?
    התשואה על הנייר ככל הנראה תאורטית לחלוטין כי הנייר יגמור בהסדר חוב או בפשיטת רגל.

החברה מחפשת להכניס שותף כנגד הזרמת הון והארכת אשראי(ראה דוח רבעון 3 ל2009)
    בעבר היו שמועות כי מתחרים העוסקים בענף בתי הקולנוע מעוניינים להשתלט על גלובוס מקס דרך אג"ח של החברה ויש אפשרות כי בסופו של דבר על יורם גלובוס יהיה להכניס שותף שכזה או לוותר על החברה לטובתו ופה טמון הסיכוי של האג"ח לדעתי.
    בנוסף החברה קיבלה 8 מיליון ש"ח פיצוי עקב פינוי מוקדם בעזריאלי.

כמובן שאין לראות בדברים המלצה והמשקיע בני"ע עושה זאת על דעתו בלבד.

לאחר תקופה של בערך 4 חודשים שהאגח דישדש ברמות של 57-50 אג', התחיל האגח בשבוע האחרון לטפס ועלה מ 47 ל 55.85 אג' כרגע. האם למישהו ידוע על התפתחות כלשהי? במאיה פורסם שנציגות האגח החליטה להתפרק, האם יש קשר?
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

לא ראיתי דיווח מהותי כלשהו של החברה.
    אין לי מושג למה האג"ח התעורר, אני מקווה רק שלא תהיה כאן בסוף התפכחות כואבת...

אגב, מעניין לבדוק את הגיוסים של קרנות ה-HY החודש, והאם אנשים החלו לעבור לשם לאות התשואות הנמוכות באפיקים הסולידיים יותר.

שילק,

היה דיווח על גיוס גדול מאוד של קרנות ה HY

חוץ מהעלייה גם המחזור היום היה חריג, 400K לעומת מחזורים שבין 0-50K בארבעת החודשים האחרונים. נקווה שזה מעיד על התפתחויות חיוביות ושלא מדובר ב"הרמה להנחתה".
    ג.נ
    מחזיק באגח

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות