שלום. ב-1.4.10 פדיון הקרן והריבית. מה החישוב לכניסה/הישארות עד למועד?
שלום. ב-1.4.10 פדיון הקרן והריבית. מה החישוב לכניסה/הישארות עד למועד?
בוקר אור אשמח לענות לך..
רק תחדד את השאלה בבקשה !!
איני יודע איך לחשב כדאיות כניסה או הישארות עד הפדיון. יושב בזה.
תודה
החישוב הוא פשוט סיכוי/סיכון. אתה בודק מה התשואה על האגח ולכמה שנים (מידע זמין בכל אתר כלכלי) ובשביל חישוב הסיכון מתחשבים בהרבה גורמים כולל (ענף החברה, מחמ, גודל החוב, דוחות כלכליים). כל עוד האגח מציג תשואה ששווה את הסיכון נכנסים וכשלא אז לא.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
תודה. שואל ספציפית על אג"ח ו דרבן שמגיעה לפדיון בעוד כחודש.
פדיון סופי של האגח ב 1/4/2010, תשואה שנתית 4.18%, מחמ 0.19, משמע הרווח הפוטנציאלי בהחזקת האגח עד הפירעון הוא 0.8%. מצד שני לא נראה שיהיו בעיות בפירעון האגח.
לשיקולך
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
למה 0.8 ?
התשואה השנתית היא 4.18% אך האגח נפרע בעוד חודשיים או ליתר דיוק בעוד 0.19 שנים.
4.18*0.19=0.8
את החישובים הנ"ל אני מבין ואף יודע לעשות לבד , תודה בכל זאת.
הכוונה או יותר נכון הההערה בתגובתי היתה שזאת תשואה ברוטו ולכן אין לקחת את הנתונים האלו וישר לרוץ ולהשקיע כי צריך וחשוב לקחת בחשבון את העמלות הכרוכות בפעולה זאת שלמעשה משאירות אותך עם כמעט מאומה..
בכל אופן גם לפי דעתי דרבן על כל סדרותיו יחזיר את החובות לנושים ועד כה הוא הוכיח ( פישמן ) שלמרות אופיו ה"גמבלרי" ( זכרו את מקרה המטח הטורקי שנוצרו הפסדי עתק לפישמן ) הוא עדיין עמד בכל התחייבויותיו ..
ולכן נראה לי שבחברה זו אפשר להשקיע די עם ראש שקט..ג
גילוי - ממליץ ולא מחזיק
הי לברון
ההתיחסות שלי היא תמיד לתשואה ברוטו (לפי הבנתי תמיד בניתוח אגחים ההתיחסות היא לברוטו), שכל אדם יחשב בעצמו רווח ריאלי. בכל אופן לא המלצתי על אגח זה לאף אחד, פשוט עניתי לאדם שלא ידע לחשב את פוטנציאל הרווח. אני באופן אישי דווקא חושב שאגח זה מיצה את עצמו ואפשר לעבור למשהו אטרקטיבי יותר.