בשמחה.

לא אני סימנתי את התבניות הללו. בתוכנה בה אני משתמש יש פונקציה לזיהוי תבניות יפניות באופן אוטומטי (מצטער אם זה נשמע כמו פרסומת, זה לא!).

מאחורי התוכנה ישב מתכנת מחשבים והחליט על פרמטרים לזיהוי תבניות, אך לא תמיד התוכנה יודעת לזהות אותן, ולכן כדאי לדעת לזהות אותן בעצמינו. בדאו ג'ונס למשל, התוכנה לא מזהה את הפטיש או ה pin bar הזה. בנוסף, לפעמים נדמה לי שהם "מדביקים" תבניות לאחר מספר ימים באופן ידני לאחר שהבינו שהתוכנה לא מזהה. לפעמים התבניות צצות להן פתאום, ואני כמעט בטוח שהן לא היו שם קודם.

לכל תבנית יש מסגרת.
מסגרת ירוקה - תבנית שוורית.
מסגרת אדומה - תבנית דובית.

לכל תבנית יש (L) או (M) או (H), אשר מייצגות High, Medium, Low בהתאמה, וקובעות את רמת האמינות של התבנית. אני חושב שזה דירוג אוניברסלי, לא החליטו על זה כאן שרירותית.

כמו שכבר הספקת לראות, לא כל תבנית עובדת. לא כל תבנית שוורית מובילה לעליות, ולא כל תבנית דובית מובילה לירידות. ולכן צריך לדעת איך להשתמש בהן. ידע זה נצבר עם הניסיון, והאינטואיציה.

אתן לך כמה כללים שסיגלתי לעצמי לגבי תבניות יפניות.

1. אני משתמש בתבניות יפניות בתוספת לעוד אינדיקציה אחת לפחות אך עדיף עם כמה שיותר ולעולם לא לבד. למשל:
תבנית דובית + רמת התנגדות = ירידות. (וההפך לשוורית).
תבנית דובית + קניות יתר או סטייה שלילית במתנדים = ירידות. (וההפך לשוורית).
תבנית דובית + בריחה מבולינגר = ירידות. (וההפך לשוורית).

2. תבניות בגרף יומי פחות איכותיות מבגרף שבועי, ובהתאם האמינות שלהן ואורך המהלך שלאחריהן.

3. יש תבניות אהובות עלי יותר מאחרות, והן:
hammer ו shooting star
dark cloud cover והיפוכו piercing line
morning star והיפוכו evening star

אתה מוזמן ללמוד עוד על תבניות ועל הפסיכולוגיה של הקונים והמוכרים מאחורי תבניות אילו כאן: http://candlesticker.com

ראה לדוגמא שיכון ובינוי בגרף יומי:
[attachment=0:1pea1qdv]S.B.Daily.10.02.10_2.GIF[/attachment:1pea1qdv]
התבנית הדובית השמאלית עם RSI בקניות יתר נכשלה.
התבנית השוורית Harami אחריה לא לוותה ע"י שום אינדיקציה נוספת.
התבנית השוורית Engulfing בתחתית הדשדוש עם RSI במכירות יתר הצליחה לזמן קצר.
התבנית הדובית shooting star לגמרי מחוץ לבולינגר, וגם RSI בקניות יתר וגם לאחר עלייה של 25%+, הצליחה בגדול.
התבנית השוורית hammer, איכשהו נתמכת על קו המגמה, וגם על קו תמיכה אופקי, קצת נשברה מטה, ולבסוף הניבה 5%+, אז נגיד חצי הצליחה.

ראה לדוגמא מדד הבנקים בגרף שבועי:

שתי תבניות דוביות שבועיות dark cloud cover וגם shooting star השמאלי, אשר לוו בהתנגדות מסויימת ובסטיות שליליות, גרמו לדשדוש ונכשלו בגדול.
תבנית שוורית hammer בתוספת תמיכה על קו מגמה הצליחה.
תבנית דובית שבועית shooting star באזור התנגדות שיא כל הזמנים הצליחה.

ראה לדוגמא מדד המעוף בגרף שבועי:

dark cloud cover, בינתיים התבנית מצליחה.

לסיכום, תבניות יפניות נתונות לפרשנות המנתח.