x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 14

נושא: טאואר

טאואר

שלום רם..
    לפני מספר ימים ממישתי רווח של 30% על אג"ח ג' של טאואר..
    האם לדעתך שווה להכנס לסיבוב נוסף עליה או שמא עלי להסתפק במה שהרווחתי עד היום..?
    נ.ב הרווח בהמלצתך כמובן...

Re: טאואר

באפט אומר שהזמן האופטימלי להחזקת מנייה, זה "לנצח"...
    ודווקא במקרה של טאואר לדעתי העליות הן תוצאה של התפתחויות בחברה ולא גחמות בלתי מוסברותשל משקיעים.
    (אני מחזיק ברווח של 20% את אגח ד (האחד לא להמרה.)
    לא חשבתי למכור מהסיבה שאני מבין את העלייה.

אני אשמח לשמוע למה לדעתך טאוואר עולה :-)

חוזים שנחתמים.

עם כל הכבוד באפט הוא משקיע מסוג אחר (משקיע ערך) ולכן חישוביו שונים משלנו.
    לגבי טאואר וכל אגח אחר, צבירת רווח של 30% היא לא סיבה למכור אגח, אלא כאשר האגח מגיע לתשואה שלא שווה את הסיכון. כיוון שאגח זה עלה בשבוע האחרון אני מניח שהתשואה עליו כיום קטנה מהתשואה כשמכרת ולכן אין סיבה להיכנס שוב פעם לפוזיציה (או שאולי לא היתה סיבה למכור).
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אני אתן נקודה אחת לגבי טאוואר שכ"א צריך לחשוב עליה לדעתי:
    טאוואר, נכון להיום, אינה חברה מרוויחה. ההנהל כמובן מדברת על רבעון שלישי כרבעון שבו היא תעבור לרווח, אבל כרגע זה לא המצב.
    השאלה היא למה החברה לא מרוויחה. אם מישהו מסוגל להסביר למה באמת החברה לא מרוויחה הוא במצב טוב :-). אני באופן אישי לא מבין את תחום העיסוק של החברה ולכן אני בכל מקרה לא אשקיע בה, אבל השאלה הראשונה צריכה להיות למה החברה לא מרוויחה, ומה יגרום לה להפוך לחברה שכן מרוויחה.
    חוזים שנחתמים זה טוב, השאלה היא האם זה הפתרון לבעיית הרווחיות.
    ואולי המיזוג עם ג'אז תרם לכך שעם אותן הוצאות החברה מנהלת היקף פעילות גדול יותר? לא יודע. לי אין תשובה. אבל, לטעמי, מי שמשקיע בחברה מפסידה צריך לתת תשובות לשאלה המרכזית שהעליתי.

אגב, וורן באפט לא מתחתן עם מניות. יש מניות שהוא חותך מהן די מהר, חלקן בהפסדים.
    יש מקרים מסוימים שבהם הוא מוכן להחזיק במניות לזמן רב, אבל הוא לא מקדש את העיקרון הזה.

למה מחיר המנייה עולה?

א. המיזוג עם גאז.
    ב. גידול מתמיד בשורה העליונה.
    ג. פרסום של חוזים מהותיים בהיקף לחברה.
    ד. ציפיות למעבר לרווחיות מצד ההנהלה.
    (שמגובות באמון שנוצר עם המשקיעים בכך שבעבר ההנהלה נתנה ציפיות שמרניות למדי לגבי העתיד ואף עדכנה אותם מעלה.)

כל אלה דברים שהתרחשו בשנה האחרונה ומגדילים את הודאות לתשלום אגרות החוב של החברה,
    על השקעה ממש בחברה אני לא מבין,
    אבל למען תשלום אג"ח במועדו תזרים חזק של מזומנים זה מספיק גם אם אין ממש רווח אחרי ההוצאות התפעוליות והוצאות המימון.
    אבל בכל מקרה עם היסטוריה של שיפור תוצאות הכספיות. (למרות שעדיין בהספד.)
    וציפיות לשיפור עתידי נוסף.
    אתה יכול להסביר למה המנייה, האג"ח וכו עולים.
    ובפרט מדוע המנייה שווה היום יותר מאשר לפני הפרסומים על העסקאות המשמעותיות האחרונות שלה וכו וכו.

אם יש לה בעיה אחרת שבגללה היא לא רווחית?
    אין לי צל של מושג בייצור שבבים וכדומה,
    אבל כשאתה רואה עוד ועוד גופים שנכנסים להשקעה כזאת או אחרת בחברה אפשר להניח שזו לכל הפחות השקעה סבירה,
    אחרי הכל גם מי שחותם חוזה גדול עם חברה שמפסידה היסטורית כסף ועלולה לפשוט את הרגל ולא לספק לו את הסחורה- משקיע בחברה בצורה מסוימת, ומביע אמון בכך שהחברה תהיה קיימת לפחות בחמש השנים הקרובות.

לכל מי שמשקיע בטאוואר ומאמין בה הייתי ממליץ לבדוק דבר אחד - פרטי ההסכם של החברה עם הבנקים והחברה לישראל, אודות פריסת חובות החברה.
    אני לא מכיר את פרטי ההסכם, אבל דבר חשוב אחד אני זוכר:
    החברה המירה חוב בנקאי, וחוב לחברה לישראל, בשטרי הון שניתן להמירם למניות.
    במידה והחברה אכן יוצאת לדרך חדשה, צריך לקחת בחשבון שמתישהו שטרי ההון הנ"ל יומרו למניות, מה שכמובן יגרור ירידה במחיר המניה.
    רק כדי להכניס לפרופורציות - כרגע רשומות למסחר 200 מליון מניות של טאואר.
    כנגד שטרי ההון הוקצו 400 מליון מניות של טאוואר(כן, כן, אין כאן טעות..), שכרגע אינן רשומות למסחר.
    עכשיו, תארו לעצמכם מה יקרה אם וכאשר שטרי ההון הנ"ל יומרו למניות - מניות טאוואר הנוכחיות יאבדו עד כשני שליש מערכן...

חוץ מזה, צריך לזכור שלחברה יש היסטוריה של הסדרי חוב. האם בפעם הבאה יגיע תורם של בעלי האג"ח? ימים יגידו :-).

ציטוט פורסם במקור על ידי shilk84
    כל מי שמשקיע בטאוואר ומאמין בה הייתי ממליץ לבדוק דבר אחד - פרטי ההסכם של החברה עם הבנקים והחברה לישראל, אודות פריסת חובות החברה.
    אני לא מכיר את פרטי ההסכם, אבל דבר חשוב אחד אני זוכר:
    החברה המירה חוב בנקאי, וחוב לחברה לישראל, בשטרי הון שניתן להמירם למניות.
    במידה והחברה אכן יוצאת לדרך חדשה, צריך לקחת בחשבון שמתישהו שטרי ההון הנ"ל יומרו למניות, מה שכמובן יגרור ירידה במחיר המניה.
    רק כדי להכניס לפרופורציות - כרגע רשומות למסחר 200 מליון מניות של טאואר.
    כנגד שטרי ההון הוקצו 400 מליון מניות של טאוואר(כן, כן, אין כאן טעות..), שכרגע אינן רשומות למסחר.
    עכשיו, תארו לעצמכם מה יקרה אם וכאשר שטרי ההון הנ"ל יומרו למניות - מניות טאוואר הנוכחיות יאבדו עד כשני שליש מערכן...

חוץ מזה, צריך לזכור שלחברה יש היסטוריה של הסדרי חוב. האם בפעם הבאה יגיע תורם של בעלי האג"ח? ימים יגידו :-).
    אם וכאשר זה יקרה זה בסך הכל יהיה טוב לבעלי האגח ורע לבעלי המניות (אך מכיוון שזה פורום אגח אז לנו זה טוב).
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות