x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: צעדים ראשונים במסחר באופציות המעוף

צעדים ראשונים במסחר באופציות המעוף

שלום רב,

לכל המעוניין להכנס לעולם מרתק זה יש צורך בסל כלים בסיסי בטרם תחילת המסחר.

צריך לזכור כי מסחר בשוק המעוף , לסוחר המתחיל , דומה לנסיון של ילד בן שלוש(במקרה הטוב), לחצות אוטוסטרדה בת 22 מסלולים בגרמניה ללא הגבלת מהירות.

ראשית המטרה צריכה להיות מעבר ללא פגע מצד לצד וזאת בטרם מחשבה על רכישת רווחים לטווח ארוך.

על כן יש ללמוד את הנושא באופן יסודי וזהיר.

לאחר רכישת הפן התאורטי, היכרות עם שוק ההון והאינדקטורים השונים.

יש להתחיל לעבוד באופן מעשי על חשבון מינמאלי שלא יעלה על עשרת אלפים ש"ח ושלוקחים בחשבון כי הסך הזה עשוי להמחק. גם למי שיש תיק של מליון ש"ח ואין לו נסיון מעשי במסחר באופציות מעוף , לא יהיה זה חכם להתחיל בסכום גבוה יותר.

מצד שני, עבודה על כסף אמיתי חיונית ואפילו הכרחית לשם קבלת התחושה של המסחר עצמו, לסימולטורים יש תועלת רק בהבנת הביצוע הטכני של הפעולות הא ותולו.

בטרם ניגשים לטרייד הראשון בלייב (על כסף אמיתי) יש לבצע סימולציה ולדעת בדיוק מה עושים,

מה קונים , מה מוכרים , כמה יהיו הבטחונות, מה גובה ההפסד, מה טווח הבטחון.

עוד בטרם הכניסה לטרייד, כותבים על דף מה עושים במקרה עליה/ירידה/דישדוש.

הכי חשוב,להמנע מביצוע פעולות לשם ביצוע ההתלהבות בשיאה ורוצים רק לעשות משהו. זכרו המצב הטוב ביותר זה טרייד שהשתעממנו בו, שלא היה צריך להציל את המולדת כדי להיחלץ ממנו. אני יודע על בשרי כי זו עצה שחובה לתת וקשה לקיים, רק יחידים יוכלו לעמוד בכך.

אסור להכנס לטרייד שעשוי למחוק את התיק/או שלא יודעים כיצד לנהל אותו.

צריך לזכור כי המשחק במעוף הוא בראש ובראשונה "פסיכולוגי" כל הרגשות של פחד/התלהבות/שמחה/גרידיות הכל מועצם עשרות מונים ממסחר רגיל, על כן אנשים נוטים לבצע טעויות קריטיות גם אם כל הנחות המוצא שלהם בטווח הפקיעה היו נכונות.

הפן השני הוא מתמטי, אין מקום לתחושות/תקוות וכו' יש רק מתמטיקה וזאת לאחר שקבענו את הנחות המוצא.

זכרו , הכל מגולם במחיר.

בטרייד הראשון, שני , שלישי... לא מתקרבים לשטח הריגה-דהינו 5 סטרייקים מהמדד, ורצוי לקחת ממנו מרחק בטחון בוודאי בטרייד הראשון, ככל שרחוקים יותר מהמדד, כך ניתן לתקן, לחשוב בבהירות.

דווקא, בהתחלה צריך מאוד להזהר מהצלחות, כיוון שהן נוטעות תחושת בטחון מופרזת , דבר שגורם להכנסת הון גדול יותר ולסיכון גדול יותר. תזכרו את האוטוסטרדה... מספיק פעם אחת להדרס.

אסור לחשוב כמה יכלנו להרויח אלה צריך לחשוב איך נמנענו מהפסד.

בהצלחה

Re: צעדים ראשונים במסחר באופציות המעוף

ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
    שלום רב,

לכל המעוניין להכנס לעולם מרתק זה יש צורך בסל כלים בסיסי בטרם תחילת המסחר.

צריך לזכור כי מסחר בשוק המעוף , לסוחר המתחיל , דומה לנסיון של ילד בן שלוש(במקרה הטוב), לחצות אוטוסטרדה בת 22 מסלולים בגרמניה ללא הגבלת מהירות.

ראשית המטרה צריכה להיות מעבר ללא פגע מצד לצד וזאת בטרם מחשבה על רכישת רווחים לטווח ארוך.

על כן יש ללמוד את הנושא באופן יסודי וזהיר.

לאחר רכישת הפן התאורטי, היכרות עם שוק ההון והאינדקטורים השונים.

יש להתחיל לעבוד באופן מעשי על חשבון מינמאלי שלא יעלה על עשרת אלפים ש"ח ושלוקחים בחשבון כי הסך הזה עשוי להמחק. גם למי שיש תיק של מליון ש"ח ואין לו נסיון מעשי במסחר באופציות מעוף , לא יהיה זה חכם להתחיל בסכום גבוה יותר.

מצד שני, עבודה על כסף אמיתי חיונית ואפילו הכרחית לשם קבלת התחושה של המסחר עצמו, לסימולטורים יש תועלת רק בהבנת הביצוע הטכני של הפעולות הא ותולו.

בטרם ניגשים לטרייד הראשון בלייב (על כסף אמיתי) יש לבצע סימולציה ולדעת בדיוק מה עושים,

מה קונים , מה מוכרים , כמה יהיו הבטחונות, מה גובה ההפסד, מה טווח הבטחון.

עוד בטרם הכניסה לטרייד, כותבים על דף מה עושים במקרה עליה/ירידה/דישדוש.

הכי חשוב,להמנע מביצוע פעולות לשם ביצוע ההתלהבות בשיאה ורוצים רק לעשות משהו. זכרו המצב הטוב ביותר זה טרייד שהשתעממנו בו, שלא היה צריך להציל את המולדת כדי להיחלץ ממנו. אני יודע על בשרי כי זו עצה שחובה לתת וקשה לקיים, רק יחידים יוכלו לעמוד בכך.

אסור להכנס לטרייד שעשוי למחוק את התיק/או שלא יודעים כיצד לנהל אותו.

צריך לזכור כי המשחק במעוף הוא בראש ובראשונה "פסיכולוגי" כל הרגשות של פחד/התלהבות/שמחה/גרידיות הכל מועצם עשרות מונים ממסחר רגיל, על כן אנשים נוטים לבצע טעויות קריטיות גם אם כל הנחות המוצא שלהם בטווח הפקיעה היו נכונות.

הפן השני הוא מתמטי, אין מקום לתחושות/תקוות וכו' יש רק מתמטיקה וזאת לאחר שקבענו את הנחות המוצא.

זכרו , הכל מגולם במחיר.

בטרייד הראשון, שני , שלישי... לא מתקרבים לשטח הריגה-דהינו 5 סטרייקים מהמדד, ורצוי לקחת ממנו מרחק בטחון בוודאי בטרייד הראשון, ככל שרחוקים יותר מהמדד, כך ניתן לתקן, לחשוב בבהירות.

דווקא, בהתחלה צריך מאוד להזהר מהצלחות, כיוון שהן נוטעות תחושת בטחון מופרזת , דבר שגורם להכנסת הון גדול יותר ולסיכון גדול יותר. תזכרו את האוטוסטרדה... מספיק פעם אחת להדרס.

אסור לחשוב כמה יכלנו להרויח אלה צריך לחשוב איך נמנענו מהפסד.

בהצלחה
    כל מילה פנינה!!!!!
    רק ברצוני הוסיף שבדרך כלל לא נותנים לכתוב בתיק פחות מ20000 ש"ח

בגאון טרייד נתנו לי לפתוח תיק של עשרת אלפים ש"ח בלבד.
    (אני בזמני החופשי, ללא בקשה שלהם, הגדלתי את התיק).

אולי גם כדאי להסביר למשווק כי יש לך יותר הון ורק לאחר שתרגיש בטוח בהם במערכת שלהם ועל מנת שתוכל להשאר בשוק פרק זמן ארוך, אז כדאי שיתנו לך להתחיל בסך של 10K.

אל תשכח הם מרווחים מעמלות, לכן יש להם אינטרס שתצליח לשרוד ולא להמחק.

דרור

תודה על הטיפים,
    יש לכם המלצה לספרות \ אתר טובים ללימוד נושא האופציות?
    קראתי את הספר של ברגמן (אופציות לשחקן המתחיל) - פשוט בדיחה,
    ספר רדוד ושטחי, דוגמאות שחוזרות על עצמן כל הזמן ובזבוז זמן אחד גדול.

שאלה שנייה היא לגבי האסטרטגיה שמציע שחקן באתר השבוע:
    הכל פחות או יותר ברור לי, למעט השורה של מקסום רווח באמצעות קניית call1200,
    הייתי מבין את זה אם היו קוראים לזה הגנה, אבל איך קנייה של call1200 ממקסם רווח?
    הרי ברור שה-call לא ריאלי, ומחירו יהיה נמוך בהתאם.

ספרות: בעברית ככל הידוע לי יש מינמאלי. אם תכנס לאמזון תקיש OPTION יצוצו לך הררי ספרים.

לדוגמא: Option Volatility & Pricing

החלק השני של השאלה לא ברור, תפנה לקישור.

הי sun,
    כנראה שהתבלבלתי במספרים ובפוזיציה,
    הסתכלתי שוב באסט' של שחקן, מתאריך ה-17.1, מצ"ב:
    האסטרטגיה המוצעת היא בשלב הטרום עפ"י מדד 1140. יש לערוך התאמות כנדרש.

נבצע חוזה מוטה תטא מדורג ואלים:
    נרכוש PUT 1120
    נכתוב CALL 1160
    נכתוב CALL 1170

לצרכי הגנה, נבצע:
    רכישת 2 יחידות CALL 1190

לצרכי מיקסום רווח, נבצע:
    כתיבת PUT 1090
    בכל זאת עולה לי שאלת הבהרה לגבי מקסום הרווח,
    האם put1090 הוא בכלל ריאלי? למה שמישהו ייכנס לחוזה כזה?
    במידה והוא חוזה צניחה חופשית של השוק?

מבחינת הספרות, האם ספרות אמריקאית מתאימה להבנת השוק שלנו? ממה שהבנתי אופציות אמריקאיות שונות מהאירופיות\ישראליות?

תודה

ציטוט פורסם במקור על ידי kronatus
    הי sun,
    כנראה שהתבלבלתי במספרים ובפוזיציה,
    הסתכלתי שוב באסט' של שחקן, מתאריך ה-17.1, מצ"ב:
    האסטרטגיה המוצעת היא בשלב הטרום עפ"י מדד 1140. יש לערוך התאמות כנדרש.

נבצע חוזה מוטה תטא מדורג ואלים:
    נרכוש PUT 1120
    נכתוב CALL 1160
    נכתוב CALL 1170

לצרכי הגנה, נבצע:
    רכישת 2 יחידות CALL 1190

לצרכי מיקסום רווח, נבצע:
    כתיבת PUT 1090
    בכל זאת עולה לי שאלת הבהרה לגבי מקסום הרווח,
    האם put1090 הוא בכלל ריאלי? למה שמישהו ייכנס לחוזה כזה?
    במידה והוא חוזה צניחה חופשית של השוק?

מבחינת הספרות, האם ספרות אמריקאית מתאימה להבנת השוק שלנו? ממה שהבנתי אופציות אמריקאיות שונות מהאירופיות\ישראליות?

תודה
    כתיבה=הכנסה, אתה מקבל כסף ודווקא בגלל שאתה חושב שזה לא ראלי אז כנראה לא תצטרך גם לשלם, לסיכום תקבל כסף בתקווה שלא תשלם או שתשלם פחות ממה שמכרת.

הספרות היא לצורך הבנת האסטרטגיות והמתמטיקה של הנגזרים.

להבנת השוק שלנו, למיטב ידעתי יש ספרות מינמאלית. הכי טוב זה לעקוב אחר שירשורים חשובים, ללכת לקורס של האתר ולבצע בלייב רק לאחר הבנת התאוריה ובוודאי שבחשבון קטן , שלא יעלה על 10K , תזכור אתה מנסה לחצות אוטוסטרדה ללא פגע...

תודה, sun
    אני ממתין ליציאה של ordernet2 כדי להתחיל להתנסות,
    ברור לי גם עיקרון הכסף הקטן, ככה היה כשהתחלתי עם המניות.

תודה על המידע

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות