x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: טיפ קטן - למי שמחפש השקעה סולידית לחצי שנה

טיפ קטן - למי שמחפש השקעה סולידית לחצי שנה

לא יודע כמה מכם מכירים את הנייר הבא - בינ"ל הנ שה א (מס' נייר 1087915).
    מדובר בשטר הון של הבנק הבינלאומי שנפדה כולו ב-30/6/2010 (כלומר בעוד קצת יותר מחמישה חודשים).
    ולמה אני מזכיר אותו? בגלל התנאים המעניינים של האג"ח (לדעתי כמובן).
    האג"ח מחלק ריבית פעם בשנה (ביחד עם הפדיון כמובן), כאשר שיעור הריבית שהוא נושא משתנה. שיעור הריבית שהאג"ח מחלק הוא הגבוה מבין השניים:
    1) ממוצע ריביות הפריים בתקופה יוני 2009- יוני 2010, פחות חצי אחוז (למי שלא יודע, ריבית הפריים היא אחוז וחצי מעל ריבית בנק ישראל). כעת, ריבית בנק ישראל עומדת על 1.25, ריבית הפריים עומדת על 2.75.
    2) שיעור עליית המדד בתקופה יוני 2009-2010. כרגע, המדד עלה בתקופה המדוברת בכ-2.6%.
    כלומר, כרגע הקופון שהאג"ח יחלק (בהנחה שהריבית לא תעלה ובהנחה שהמדד יעלה עד למאי ב-0%) הוא 2.6 אג'.
    במחיר שהאג"ח נסחר בו כרגע, המשמעות היא שהתשואה השנתית ברוטו היא כ-3% (שימו לב שבאתרים הכלכליים התשואה שגוייה מאחר והיא מחושבת לפי קופון של 2.25), כלומר התשואה בפועל תהיה כ-1.5% ברוטו.
    תשואה בכלל לא רעה לדעתי, בהתחשב במספר עובדות:
    1) האג"ח סולידי מאד ובעל מח"מ קצרצר.
    2) האג"ח מגן בצורה מסוימת מפני עליית ריבית (ממוצע ריבית הפריים) או מפני עליית המדד (הקרן צמודה למדד), הגבוה ביותר מפניהם.

למען הגילוי הנאות - אני מחזיק באג"ח.
    לידיעתכם ולשיקולכם.

Re: טיפ קטן - למי שמחפש השקעה סולידית לחצי שנה

shilik84!
    ,השקעה של 100000 ש"ח כמה כסף אקבל, בהנחה שהמדד והריבית ללא שינוי. בתודה אפי

אהלן אפי,
    אם הריבית והמדד יוותרו ללא שינוי, על השקעה של 100K תקבלי. ברוטו (כלומר לפני תשלם מס ומבלי להתחשב בעמלות הבנק), כ-1500 ש"ח שקל בעוד 5 חודשים.

חברים, קבלו תיקון קטן שאני חייב לכם. בהודעה המקורית כתבתי (לגבי הריבית):
    2) שיעור עליית המדד בתקופה יוני 2009-2010. כרגע, המדד עלה בתקופה המדוברת בכ-2.6%.
    כלומר, כרגע הקופון שהאג"ח יחלק (בהנחה שהריבית לא תעלה ובהנחה שהמדד יעלה עד למאי ב-0%) הוא 2.6 אג'.

מבדיקה קצרה שערכתי מתברר שמדד הבסיס הוא המדד לחודש אפריל 09 (ולא של חודש מאי 09). המשמעות היא שהקופון שהאג"ח מחלק כרגע עומד על קצת יותר מ-3 אג'.

כלומר, נכון לעכשיו (ובהנחה שהמדדים של ינואר-אפריל יהיו אפסיים והריבית לא תעלה) מי שיקנה את האג"ח במחיר השוק (כרגע 101.2) יקבלו בעוד חמישה חודשים 103 אג', ובסה"כ רווח ברוטו של כ-1.78% לחמשת החודשים הקרובים.

נ.ב. אני מזכיר שוב את עניין העמלות - לוודא שאתם משלם עמלות מינימליות שלא יאכלו את הרווח שלכם!

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות