יש לי 100000 ענ מהגח של איגוד שה 1 . היום השער נסגר 108.82 . הפארי שלו הוא כ 102. השאלה היא האם כדאי להחזיק הלאה או למכור ולקבל רווחי הון. הוא מעל הפארי כמעט 7 אחוז.
במיזה ומוכר מה כדאי לקנות לטווח ארוך ולקבל קופון מדי פעם.?
יש לי 100000 ענ מהגח של איגוד שה 1 . היום השער נסגר 108.82 . הפארי שלו הוא כ 102. השאלה היא האם כדאי להחזיק הלאה או למכור ולקבל רווחי הון. הוא מעל הפארי כמעט 7 אחוז.
במיזה ומוכר מה כדאי לקנות לטווח ארוך ולקבל קופון מדי פעם.?
אהלן אבי,
עניתי לך בשרשור אחר שבו שאלת את השאלה.
היי שילקה
תודה על ההתיחסות . אני לא מבין כל כך באגחים . אני לא כלכלן . לא ברור לי ההסבר שלך על חשמל 22 . מדוע הוא לא יתכנס לכיוון הפארי עם ההתקרבות לפדיון סופי .
מצד שני מבין שאם שערו יירד אזי התשואה תעלה.
בכל אופן יש לי שאלה . במידה ויש לי חשמך 22 האם אתה ממליץ להמשיך להחזיק אותו או להחליפו ב אגחים של דיקונט שה .
בדיסקונט השני נד אני מבין שההסבר דומה להסבר על חשמל 22 כי גם הוא נסחר מעל הפארי בכ 15 אחוז . שוב רב תודות על ההתייחסויות
אוקיי, אני מודה שההסבר שלי לא היה הכי מובן.
פארי זה בסה"כ הריבית וההצמדה שהאג"ח צבר עד למועד הנוכחי. הפארי לא מתחשב בריביות העתידיות שהאג"ח מחלק.
כשאתה קונה את האג"ח במחיר הנוכחי אתה למעשה קונה את ההצמדה והריבית שהוא צבר עד עכשיו + תזרים עתידי של ריביות.
במקרה של חשמל 22, מדובר כאמור באג"ח שמחלק קופון שנתי של 6.5 אג' לכל יח' ע.נ. (קופון נכבד בהחלט), ולכן אך טבעי הוא שהאג"ח ייסחר מעל לפארי. מאחר ויש זמן לא קצר עד לפדיון, הרי שהאג"ח יחלק עוד מספר לא קטן של קופונים בדרך.
ולכן, המשפט שכתבת "עד לפקיעת האגח הוא יתכנס לכיוון השווי ההוגו ויפסיד את ה 15 האחוז האלו בניטרול האינפלציה" אינו נכון. הירידה שתיווצר במחיר האג"ח היא בגובה הריבית שתקבל, כך שאין כאן ירידה "אמיתית".
לצורך התרגיל המחשבתי, דמיין לעצמך שאג"ח X נפדה בעוד שנתיים, ומחלק כל שנה קופון של 10 אג'. מה יהיה הרווח שלך במידה ותקנה אותו במחיר של 109 אג', כשהפארי הוא 100 אג'?.
הדבר הראשון שצריך לעניין אותך כמשקיע הוא מה התשואה שתקבל על האג"ח - כלומר כמה כסף ייכנס לבנק :-)
ולחלק המעשי - אני באופן אישי חושב שהתשואה על חשמל 22 נמוכה למדי. מצד שני, זה לא אומר שצריך לרוץ ולהחליף אותו בשטר-הון במח"מ ארוך של בנקים - להחליף אג"ח במח"מ בינוני בשטר הון במח"מ מאד ארוך זה צעד שניתן לעשות רק במידה והחלטת שאת סכום הכסף הנ"ל אתה מוכן להשקיע לטווח ארוך מאד.
ועוד הערה קטנה - אם נכנסים כרגע לשוק האג"ח (בטח לחלק הסולידי שבו) - לעשות זאת בזהירות רבה ולא בבת אחת. השוק רשם עליות מרשימות מאד בשלשת השבועות האחרונים, והתשואות הגיעו שוב לרמות סבירות מינוס במקרה הטוב, ונמוכות במקרה הרע, לדעתי.
מודה לך על התגובה.
לענין האגח ים . אני קונה אגח לטווח הכי ארוך שיכול להיות. האגח מהווה לי כמו קרן פנסיה.נותן לי משכורת אם חודשית או רבעונית וזה כמו דירה מושכרת שהטיפול בה קל מאד וצצד שני נזיל מאד. אציין כי בעת מפולת בבורסה אני מוכר אגחים וקונה מניות כבדות ממדד 100.
בקשר לדוגמה של חשמל . מסכים אתך שאם ערך האגח יירד התשואה תעלה והוא יתקרב לפארי. עכשיו אגח שקניתי ב 109 ופארי שלו 100 אני אקבל כל שנה קופון 10 האגח יגיע ל119 ואחרי הקופון יירד ל109 כך פעמיים בסוף אחרי הקוםון השני האגח יהיה 109 אך זפזיון נקבל 100 כך שלדעתי נפסיד את ה 9 אחוז.
כל זה כאמור בניטרול האינפלציה. זה מה שהסבירו לי בבנק שבפדיון האגח לאחר חלוקת הקופונים אני מקבל 100 +הקופונים של כל שנה . זה מה שאני מבין מהאגחים.
אולי אפשר להתייעץ עם ראם מנהל פורום אגח אני מבסין שהוא מומחה לאגחים ומבין יותר מכולנו
המשך יום נעים ומקווה שנגיע לפתרון הסוגיה ואבין את הנושא שדי מטריד אוצי.
זהזה מה שאני מבין מהאגחים
גחים .
הי אבי
אנסה לבסביר זאת בצורה פשוטה. במקרה שערך האגח גבוה מהפארי אין זה אומר שיתקבל הפסד אלא שהרווח שלך יהיה קטן מהריבית הנקובה.
דוגמה - אגח נסחר בערך 100 אג', פארי 100, מח"מ 1, ריבית 10%. בהתעלם מנושא ההצמדה כעבור שנה בפירעון הפארי יהיה 110 והרווח שלך יהיה 10%.
דוגמה2 - אגח נסחר בערך 105 אג', פארי 100, מח"מ 1, ריבית 10%. כעבור שנה בפירעון הפארי יהיה 110 והרווח שלך יהיה 4.5%.
הסיבה לכך היא שלפארי כל הזמן מתווסף ההצמדה היחסית והריבית היחסית (בדוגמה שנתתי הפארי גדל ב 10 אג' בטווח של שנה) ולכן בשלב מסויים ערך הפארי יעקוף את ערך האגח.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
היי גיםאני
ההסבא שלך באמת פשוט ונכון . אך הפארי כולל הצמדה וריבית נכון מאד אך זה עד לחלוקת הקופון או נכון לתאריך הבדיקה.
מסכים אתך שבמידה וקונה אגח מעל הםארי בפדיון אני מפסיד את הפרש המחיר שכתבת בדוגמה שלך כ 5 אחוז .
אם תוכל תבדוק את חשמל 22 ואיגוד שה 1 ןתחשב לפי מה שאתה מבין כמה מפסידים מהרווח בגלל מחיר האגח שגבוה מאד מעל הפארי .
תודה על ההתיחסות
הי אבי
הריבית מתווספת לפארי בצורה יחסית ע"פ טווח זמן.
לדוגמה - פארי 100, ריבית 5%. הפארי יעלה בכל יום באופן שווה ולאחר שנה הוא יגיע ל 105.
אם האגח צמוד למדד אז הפארי יעלה/ירד ע"פ השינויים במדד ביום פירסומו.
לגבי חשמלל 22 או כל אגח אחר אין לך מה להתאמץ. כנס באתר ביזפורטל לכל אגח שתרצה, תלחץ בצד ימין על "חישובי אגח" ושם תראה מה התשואה השנתית (ברוטו) שהאגח במחירו הנוכחית נותן בפירעון.
דרך אגב במחירו היום חשמל 22 נותן תשואה שנתית של 2.13% במחמ 3.33
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
תודה לכולם על ההסברים והתשובות.