אוקיי, אני מודה שההסבר שלי לא היה הכי מובן.
פארי זה בסה"כ הריבית וההצמדה שהאג"ח צבר עד למועד הנוכחי. הפארי לא מתחשב בריביות העתידיות שהאג"ח מחלק.
כשאתה קונה את האג"ח במחיר הנוכחי אתה למעשה קונה את ההצמדה והריבית שהוא צבר עד עכשיו + תזרים עתידי של ריביות.
במקרה של חשמל 22, מדובר כאמור באג"ח שמחלק קופון שנתי של 6.5 אג' לכל יח' ע.נ. (קופון נכבד בהחלט), ולכן אך טבעי הוא שהאג"ח ייסחר מעל לפארי. מאחר ויש זמן לא קצר עד לפדיון, הרי שהאג"ח יחלק עוד מספר לא קטן של קופונים בדרך.
ולכן, המשפט שכתבת "עד לפקיעת האגח הוא יתכנס לכיוון השווי ההוגו ויפסיד את ה 15 האחוז האלו בניטרול האינפלציה" אינו נכון. הירידה שתיווצר במחיר האג"ח היא בגובה הריבית שתקבל, כך שאין כאן ירידה "אמיתית".
לצורך התרגיל המחשבתי, דמיין לעצמך שאג"ח X נפדה בעוד שנתיים, ומחלק כל שנה קופון של 10 אג'. מה יהיה הרווח שלך במידה ותקנה אותו במחיר של 109 אג', כשהפארי הוא 100 אג'?.
הדבר הראשון שצריך לעניין אותך כמשקיע הוא מה התשואה שתקבל על האג"ח - כלומר כמה כסף ייכנס לבנק :-)
ולחלק המעשי - אני באופן אישי חושב שהתשואה על חשמל 22 נמוכה למדי. מצד שני, זה לא אומר שצריך לרוץ ולהחליף אותו בשטר-הון במח"מ ארוך של בנקים - להחליף אג"ח במח"מ בינוני בשטר הון במח"מ מאד ארוך זה צעד שניתן לעשות רק במידה והחלטת שאת סכום הכסף הנ"ל אתה מוכן להשקיע לטווח ארוך מאד.
ועוד הערה קטנה - אם נכנסים כרגע לשוק האג"ח (בטח לחלק הסולידי שבו) - לעשות זאת בזהירות רבה ולא בבת אחת. השוק רשם עליות מרשימות מאד בשלשת השבועות האחרונים, והתשואות הגיעו שוב לרמות סבירות מינוס במקרה הטוב, ונמוכות במקרה הרע, לדעתי.